Galaxy Tab: tilalom feloldva


Még nem lélegezhetnek fel a Samsungnál, de egy kis lépést sikerült tenni a kár csökkentése érdekében. Az Apple által koppincsnak kikiáltott 10.1-es táblagép átmenetileg ismét kapható az öreg kontinensen és az almás cég bizonyítékát is kétségbe vonták.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Apple úgy döntött, bíróság előtt bizonyítja be, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 nem több, mint egy tűrhető minőségű másolata az iPadnek. A pereskedésnek köszönhetően előbb Ausztráliában kellett visszatartani a Samsung táblagépét, majd Hollandia kivételével az egész EU-ban betiltották a forgalmazását, amíg döntés nem születik.

Jó hír a Samsung drukkereknek, hogy a düsseldorfi bíróság visszavonta a tiltást. Időközben ugyanis több szakértő kétségbe vonta, van-e egyáltalán joga a német bíráknak egész kontinensre kiterjedő ítéletet hozniuk. A per augusztus 25-én folytatódik, addig átmenetileg ismét lehet árulni a Galaxy Tab 10.1-et Európában - Németországban viszont továbbra is érvényben marad a tilalom.

Az Apple más okok miatt is aggódhat, kétségbe vonták ugyanis a bíróság előtt bemutatott bizonyítékaik hitelességét. A Webwereld.nl nevű holland oldal birtokába jutott néhány kép, amivel az Apple a törvényszék előtt a szolgai koppintás tényét akarta igazítani, és ezek a képek nem igazán stimmelnek. A PCWorld.com oldalára is feltett ábra alapján úgy fest, a bizonyítás során torzított arányú képpel próbálták igazolni, hogy túl nagy a hasonlóság a két kütyü között.

Hogy mi a helyzet a bizonyítékokkal és milyen fordulatokat tartogat még az ügy, azt hamarosan meglátjuk, jövő héten folytatódik a per, amikor is a Samsung előállhat majd a védekezésével. Az egyetlen dolog, ami jelenleg bizonyos: valamelyik cégnek nagyon sokba kerül majd.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ismét tűz alatt a Nintendo: maszturbálós játék került fel a Switch eShopba
Sokaknál kiverte a biztosítékot a Don't Get Caught.
Egyszerűbbé teszi a hibabejelentést az új Radeon Software
A 20.7.1-es szoftvercsomag a Disintegration című játékhoz is kínál egy megfelelő profilt.
Hivatalos fotón a Google új Nest okoshangszórója
A kiszivárgott információk után a Google hivatalosan is megerősítette az eszköz érkezését.
Önkéntes korlátozással kaphat engedélyt a Fitbit felvásárlására a Google
A cég ígérete szerint nem fogja targetált hirdetésekhez használni a Fitbit felhasználók adatait.
Túl hamar merül le az iPhone-ja mostanában? Ez lehet az oka
Gyűlnek a panaszok a neten: az Apple Music, pontosabban annak háttértevékenysége igencsak megterheli az iPhone-ok akkumulátorát.

További tech hírek >>