Gitárnyüstölőknek sok szeretettel


Ifjú koromban rengetegszer láttam, hogy a neves zúzdabandák gitárosai valamit tapicskolnak a lábukkal maguk előtt és láss csudát, máris más hangon szól a hangszer. Ma már persze tudom, hogy mi volt az, s mivel birtokomban a tudás, rögtön ajánlok is két újdonságot.

Mindkét gitár effekt pedált a Zoom gyártotta, akiről sajnos nem tudom, hogy menyire állnak a zenei technológia csúcsán, de azt állítják magukról, hogy innovatívak a termékeik. Nos lehetséges, hogy így van, ugyanis ránézésre elég komolynak tűnik a két effekt pedál. Az alapvető működésbe nem mennék bele, hiszen biztosan tisztában van vele mindenki, hogy mire való, nézzük inkább az általuk kínált újdonságokat.

A Zoom G2Nu és a G2.1Nu szinte minden funkciójában megegyezik, ugyanis mindkettőbe ugyanazokat az effekteket és hangmintákat integrálták. Az egyetlen különbség, hogy míg a G2Nu csak két nyomópedált kínál használatra (ezekkel lehet az előre beállított hangzásokat előcsalni és váltogatni közöttük), a G2.1Nu kapott egy plusz, úgynevezett Expression pedált, mellyel további effektek hívhatók elő, illetve ezeket akár össze is mixelhetjük általa.

További pozitív újdonságként mindkét példányt USB porttal látták el, így egy egyszerű mozdulattal összeköthetjük számítógépünkkel, melyen keresztül további effektek húzhatók elő, illetve az általunk játszott melódiákat eddig nem látott egyszerűséggel rögzíthetjük, a mellékelt szoftver segítségével. A gyártó szerint a használatot megkönnyíti a 1,9 colos kijelző is, melyen nyomon követhető, hogy éppen mely hangzások vannak betöltve a rendszerbe, illetve jó szolgálatot tehet a megújult és intuitív kezelőfelület is. A két típus effektjeit egyébként a világhírű gitáros, Steve Vai hozta létre, aminek biztosan mindenki örülni fog aki ismeri, aki meg nem, az majd kipróbálja és meglátja. Az egyszerűbb változat már kapható a maga nem túl drága 149 dolláros árcédulájával, míg a plusz pedállal szerelt G2.1Nu-t egy dollár híján 200-ért teheti magáévá bárki. No persze leginkább az, aki tudja használni.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megvan a következő Bond-film címe
Daniel Craig még egyszer visszatér és felölti a 007-es titkosügynök szerepét, tegnap óta pedig a film címét is tudjuk.
Grandiózus gépi tanulásos chipet rakott össze a Cerebras
Rekordnagy, a sztenderd 300 milliméteres átmérőjű szilícium waferből kinyerhető legnagyobb, még egybefüggőnek tekinthető chippel robbant be a hírekbe a kaliforniai Cerebras. A gépi...
Indul Magyarország legnagyobb IT-versenye
A szaktudás gyors elévülésétől félnek legjobban a magyar informatikusok.
Pár nap múlva lekapcsolják a világ legrégebben üzemelő webkameráját
1994 óta működik, de most eljött az idő, hogy leállítsák azt a ködkamerát, amely az elmúlt 25 évben az időjárás változását figyelte a San Franciscó-i egyetemen.
Késik az új The Settlers játék
A tavalyi gamescomon bejelentett The Settlers játék idén ősszel kellett volna megjelenjen, de most már biztos, hogy 2020 lesz belőle.

További tech hírek >>