Gitárnyüstölőknek sok szeretettel


Ifjú koromban rengetegszer láttam, hogy a neves zúzdabandák gitárosai valamit tapicskolnak a lábukkal maguk előtt és láss csudát, máris más hangon szól a hangszer. Ma már persze tudom, hogy mi volt az, s mivel birtokomban a tudás, rögtön ajánlok is két újdonságot.

Mindkét gitár effekt pedált a Zoom gyártotta, akiről sajnos nem tudom, hogy menyire állnak a zenei technológia csúcsán, de azt állítják magukról, hogy innovatívak a termékeik. Nos lehetséges, hogy így van, ugyanis ránézésre elég komolynak tűnik a két effekt pedál. Az alapvető működésbe nem mennék bele, hiszen biztosan tisztában van vele mindenki, hogy mire való, nézzük inkább az általuk kínált újdonságokat.

A Zoom G2Nu és a G2.1Nu szinte minden funkciójában megegyezik, ugyanis mindkettőbe ugyanazokat az effekteket és hangmintákat integrálták. Az egyetlen különbség, hogy míg a G2Nu csak két nyomópedált kínál használatra (ezekkel lehet az előre beállított hangzásokat előcsalni és váltogatni közöttük), a G2.1Nu kapott egy plusz, úgynevezett Expression pedált, mellyel további effektek hívhatók elő, illetve ezeket akár össze is mixelhetjük általa.

További pozitív újdonságként mindkét példányt USB porttal látták el, így egy egyszerű mozdulattal összeköthetjük számítógépünkkel, melyen keresztül további effektek húzhatók elő, illetve az általunk játszott melódiákat eddig nem látott egyszerűséggel rögzíthetjük, a mellékelt szoftver segítségével. A gyártó szerint a használatot megkönnyíti a 1,9 colos kijelző is, melyen nyomon követhető, hogy éppen mely hangzások vannak betöltve a rendszerbe, illetve jó szolgálatot tehet a megújult és intuitív kezelőfelület is. A két típus effektjeit egyébként a világhírű gitáros, Steve Vai hozta létre, aminek biztosan mindenki örülni fog aki ismeri, aki meg nem, az majd kipróbálja és meglátja. Az egyszerűbb változat már kapható a maga nem túl drága 149 dolláros árcédulájával, míg a plusz pedállal szerelt G2.1Nu-t egy dollár híján 200-ért teheti magáévá bárki. No persze leginkább az, aki tudja használni.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Apex Legends tippek-trükkök – Így válhatsz legendává!
Az Apex Legends oktatómódja sajnos hajlamos elhallgatni néhány apróságot, így összeszedtük, mire érdemes figyelni egy-egy meccs során.
Ennyibe fog kerülni a Sony csúcs LED LCD tévéje
Az amerikai árak már ismertek, ami jó támpontul szolgálhat ahhoz, hogy nagyjából mire számíthatunk itthon.
Hollywood a négy fal között: 3+1 új tévével venné be a nappalikat a Panasonic
Három új OLED-televíziót is bejelentett most kezdődött expóján a Panasonic. A cél közös: hollywoodi moziélményt tenni a fogyasztók szeme elé.
Sekiro: Shadows Die Twice – Íme egy újabb boss
A Sekiro: Shadows Die Twice rövidke trailerében egy újabb boss-szal, bizonyos Lady Butterfly-jal ismerkedhetünk meg.
Mindent lefed a Qualcomm új 5G-s modeme
Bemutatta legújabb rádiós modemét a Qualcomm. A dél-kaliforniai tervezőcég X55-ös fejlesztése a piac első olyan chipje, amely az 5G mellett a 4G, 3G, illetve 2G támogatással is...

További tech hírek >>