Gitárnyüstölőknek sok szeretettel


Ifjú koromban rengetegszer láttam, hogy a neves zúzdabandák gitárosai valamit tapicskolnak a lábukkal maguk előtt és láss csudát, máris más hangon szól a hangszer. Ma már persze tudom, hogy mi volt az, s mivel birtokomban a tudás, rögtön ajánlok is két újdonságot.

Mindkét gitár effekt pedált a Zoom gyártotta, akiről sajnos nem tudom, hogy menyire állnak a zenei technológia csúcsán, de azt állítják magukról, hogy innovatívak a termékeik. Nos lehetséges, hogy így van, ugyanis ránézésre elég komolynak tűnik a két effekt pedál. Az alapvető működésbe nem mennék bele, hiszen biztosan tisztában van vele mindenki, hogy mire való, nézzük inkább az általuk kínált újdonságokat.

A Zoom G2Nu és a G2.1Nu szinte minden funkciójában megegyezik, ugyanis mindkettőbe ugyanazokat az effekteket és hangmintákat integrálták. Az egyetlen különbség, hogy míg a G2Nu csak két nyomópedált kínál használatra (ezekkel lehet az előre beállított hangzásokat előcsalni és váltogatni közöttük), a G2.1Nu kapott egy plusz, úgynevezett Expression pedált, mellyel további effektek hívhatók elő, illetve ezeket akár össze is mixelhetjük általa.

További pozitív újdonságként mindkét példányt USB porttal látták el, így egy egyszerű mozdulattal összeköthetjük számítógépünkkel, melyen keresztül további effektek húzhatók elő, illetve az általunk játszott melódiákat eddig nem látott egyszerűséggel rögzíthetjük, a mellékelt szoftver segítségével. A gyártó szerint a használatot megkönnyíti a 1,9 colos kijelző is, melyen nyomon követhető, hogy éppen mely hangzások vannak betöltve a rendszerbe, illetve jó szolgálatot tehet a megújult és intuitív kezelőfelület is. A két típus effektjeit egyébként a világhírű gitáros, Steve Vai hozta létre, aminek biztosan mindenki örülni fog aki ismeri, aki meg nem, az majd kipróbálja és meglátja. Az egyszerűbb változat már kapható a maga nem túl drága 149 dolláros árcédulájával, míg a plusz pedállal szerelt G2.1Nu-t egy dollár híján 200-ért teheti magáévá bárki. No persze leginkább az, aki tudja használni.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[TGA 2019] Senua's Saga: Hellblade 2 trailer
A Ninja Theory már dolgozik a Hellblade folytatásán, mely a következő generációs Xboxra érkezik.
[TGA 2019] Íme a nextgen Xbox, az Xbox Series X
A Microsoft a The Game Awardson leplezte le a következő generációs masinájának nevét és kinézetét.
Megtalálták a Föld legmélyebb kontinentális árkát
A kelet-antarktiszi Denman-gleccser alatti kanyon 3,5 kilométerre hatol a tengerszint alá.
Az olasz bíróság elrendelte a Facebookon bezárt szélsőjobboldali oldalak újranyitását
A CasaPound újfasiszta párt közösségi oldalainak azonnali aktiválását rendelte el a római bíróság mai ítéletében, valamint kártérítést is kiszabott a világ egyik legnagyobb...
Hivatalos: Érkezik a Shazam 2
A mai napon premierdátumot kapott a Shazam 2, ezzel pedig lényegében hivatalosan is kiderült, hogy készül a nagysikerű film folytatása.

További tech hírek >>