Google Goggles alias mindentudó! - VIDEÓ!


A Goggles a Google képfelismerő programja, mely önmagában is nagy szenzáció, de nemrégiben egy új ficsőrrel bővült!

Ha netán külföldön járunk és van nálunk egy kamerával felszerelt legalább Android 1.6-tal rendelkező csúcsfon, de szótárat nem hoztunk magunkkal, akkor ne keseredjünk el túl korán.

A Google szolgáltatását valószínűleg sok Android-os telefonnal rendelkező személy ismeri, hiszen már pár éve a köztudatban van. Eddig úgy működött a program, hogy lefényképeztünk egy adott épületet, logót, képet vagy valamilyen tárgyat és a Google képfelismerő funkciója életbe lép. Ezután már olvashatjuk is az adott objektumról az információkat.

##202399##

Mostanra egy új tulajdonsággal bővítették a programot, ez pedig a szöveg felismerés. Lényegében ugyanúgy működik mint a képeknél, itt is készítenünk kell egy fotót, majd azt a program a krakterfelismerés után a Google Translate-ben lefordítja.

A szövegeket jelenleg csak spanyol, francia, angol, német és olasz nyelvekről tudja lefordítani a fordítóban megtalálható összes nyelvre, de a repertoár idővel bővülni fog.

techBLOG >>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Firefox 70.0
A Mozilla böngészőjének 70.0-ás verziója.
Hatalmas siker lett a Lenovo jótékonysági CS:GO meccse
A Lenovo jótékonysági CS:GO meccset szervezett a Csodalámpa Alapítvány javára, a befolyt összeg pedig a negyedmillió forintot is átlépte.
Megzavart pár iPhone 11-et az iOS 13 frissítése
Az iOS 13.1.3 használhatatlanná tette az Ultra WideBand U1 chipet egyes modellekben.
Kiszivárgott, mikor jön a PlayStation 5, és az is, mennyibe kerülhet
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Sony 2020 decemberében mutatja majd be a PlayStation ötödik generációs változatát. Egy szlovák viszonteladónak köszönhetően most nemcsak a pontos dátum...
Bemutatkozott az AOC AG273QX gamer monitora (x)
Bemutatkozott az AOC AG273QX gamer monitor, mely QHD felbontással és 165 Hz-es képfrissítéssel keresi a játékosok kegyeit.

További tech hírek >>