Guruló számítógép - VIDEÓ


Egy ember általában hol találkozik számítógéppel? Természetesen otthon vagy irodában az asztaloknál. A laptopok már adnak némi szabadságot. Még egyes típusok töltése is megoldott az autóban. De mi volna, ha a kocsi maga volna a számítógép?

Erre gondolhatott az a csapat akik az In-CarPC-t kitalálták. A lényege, hogy egy komplett számítógépet elrejtenek a kocsiban a műszerfalak mögött. Hogy mi mindenre lehet használni egy számítógépet a kocsiban? Először ott a GPS. A cég vállalja, hogy GPS vevővel szereli fel a számítógépeket, így azonnal elérhetővé válik számunkra a jól ismert Mohabá az iGo-n, vagy a Google Maps szolgáltatásai. Jah, de a GMaps-hoz net kell, nemde? Semmi gond, a kocsi antennáját használja (ebben nem vagyok 100%-osan biztos) a számítógép, hogy valamilyen 3G-s vagy Wifi-s hálózathoz csatlakozva az internetet is elérhetővé tegye nekünk. Interneten kereszül pedig mi az ami nem érhető el? VOIP lehetőséggel telefonálni is tudunk a kocsiból. Arról, hogy csak mi használhassuk a számítógépet egy ujjlenyomat azonosító rendszer gondoskodik. Miket is lőttünk ki plusz ketyeréket? Egy GPS-t és egy telefont. Jöjjön a többi ...

##207476##

Az InCarPC számítógépén kérésre több videó kimenet is lehetséges. Miért? Hát, hogy ne csak az anyós ülésen lehessen adott esetben DVD-zni, hanem az elülső ülések fejtámláinak a hátuljába épített monitoron keresztül a gyerekek is nyugton maradjanak. Aztán mi van, ha a gyerek már nagyobbacska és azért nem akar sétakocsikázni menni a családdal mert, hogy ő most csetel a montanai barátjával? Semmi gond! A hátsó kijelzők érintőképernyősek így nem csak filmezésre használhatóak, hanem az internet is egy mozdulattal elérhető. E-mail írásra is lehet használni, de nem csak billentyűzettel és egérrel amit egyébként bármikor csatlakoztathatunk a géphez. Egy hangfelismerő szoftverrel diktálhatjuk a Word-nek, hogy mit akarunk. Megfelelő parancsszavakhoz különböző műveleteket is társíthatunk, így akár az egész számítógép vezérlését automatizált lehet. Ezzel asszem minden egyéb ketyerét tudtunk helyettesíteni, miközben én csak a töredékét mondtam el mindannak amit tud. Lássuk ehhez milyen vas is amit kéne vennünk és mennyiért.

Az In-CarPC sok változatban érhető el. Méretéből kiindulva egy mini-ITX-es alaplapról lehet szó. Egymagos és kétmagos ATOM processzorral, Core2Duo-val vagy VIA C7-es processzorral ellátott gépek közül választhatunk. Egyéb specifikációik miatt (RAM, hang, S-video, USB-k száma, és PCI-e lehetőség) elég széles a variációk száma. Operációs rendszernek választhatunk a WinXP, Win Vista és a Win7 közül. Amit én választanék a kocsimba az nem is a legdrágább, de benne van minden ami nekem kéne. Az alapgép 559 font. Sajnos ebben az árban nincs benne a monitor ami egy 7 colos kis kijelző amit a műszerfalunkhoz csaphatunk.

Legyünk igényesek és a nagyobb fényerejűt válasszuk, hogy a nap ne zavarjon be. + 309 font. Egy USB-s GPS vevőegység ami + 50 font. Hátra is +1 kijelző ( nem lesz annyi gyerek, hogy 2 kelljen :-D ) az + 42 font. Asszem a vásárlással végeztem is. A végösszeg pedig kereken 1000 font lett. A rossz hírem, hogy ez a nettó ára a felszerelésnek. Angliában ( csak ott kaphatóak ) az adó az 17,5% úgyhogy a végösszeg 1175 font ami a jelenlegi árfolyamon 385.000 HUF lenne. Mondanom se kell, hogy nem picit drága a cucc. Gyanítom itthon ugyanezt megtudnám én magam is oldani sokkal olcsóbban.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[TGA 2019] Ghost of Tsushima trailer
Megkaptuk a hétközi State of Play trailer teljes verzióját, mely a játék megjelenési dátumát is leleplezte.
[TGA 2019] Fast & Furious Crossroads trailer
A pletykák igazak voltak, a Project CARS fejlesztői tényleg egy Halálos iramban-játékon dolgoznak, melyet most le is lepleztek.
[TGA 2019] Ruined King: A League of Legends Story trailer
A korábbi ígéretnek megfelelően a The Game Awardson bemutatkozott a League of Legends-univerzumban játszódó új történet.
[TGA 2019] Senua's Saga: Hellblade 2 trailer
A Ninja Theory már dolgozik a Hellblade folytatásán, mely a következő generációs Xboxra érkezik.
[TGA 2019] Íme a nextgen Xbox, az Xbox Series X
A Microsoft a The Game Awardson leplezte le a következő generációs masinájának nevét és kinézetét.

További tech hírek >>