Hajlékony Nokia prototípus - VIDEÓ


Bár épp az érintésérzékeny felületek virágkorát éljük, a fejlesztők dolgoznak már a jövő interfészén is: a Nokia World rendezvényen például egy csavarással irányítható hajlékony ketyere is felbukkant.

A Cnet.com stábja által elcsípett, fotón és videón meg is örökített “Nokia kinetikus eszköz” egy korai prototípus, tehát még vélhetően igen messze állunk attól, hogy valódi termékként kereskedelmi forgalomba kerüljön. A ketyerébe épített OLED kijelző hajlékony, és a hajlékonyságában rejlik az a kezelhetősége is.

Fotó: Engadget

A videó tanúsága szerint a telefonokon megszokott multimédiás funkciók vannak rajta, melyek az érintés mellett az eszköz csavarásával, hajlításával irányíthatóak. Ha behajlítjuk, ráközelít a képre, ha a másik irányba hajlítjuk, akkor távolít, vagy épp a zenét indítja el/állítja le, és így tovább.

Fotó: CNET

A telefonokban vagy épp távirányítókban is alkalmazható technológia előnye, hogy annyit sem igényel, hogy ránézzünk a készülékre. A legtöbb érintőkijelzős telefonnal ellentétben a zsebből sem kell kivenni ahhoz, hogy számot váltsunk, vagy épp kinyomjunk egy rossz időpontban befutó telefonhívást.

A koncepció egyébként ismerős lehet már sokaknak, a közelmúltban találkozhattunk már egy hasonló ketyerével. A Murata nevű japán vállalat ugyanígy, hajlítgatással kezelhető távirányítót fejleszt. A piezoelektromosság elvén működő Leaf Grip Remote Controllert az idei CEATEC kiállításon demózták is élőben.

Fotó: Engadget

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>