Hajlékony Nokia prototípus - VIDEÓ


Bár épp az érintésérzékeny felületek virágkorát éljük, a fejlesztők dolgoznak már a jövő interfészén is: a Nokia World rendezvényen például egy csavarással irányítható hajlékony ketyere is felbukkant.

A Cnet.com stábja által elcsípett, fotón és videón meg is örökített “Nokia kinetikus eszköz” egy korai prototípus, tehát még vélhetően igen messze állunk attól, hogy valódi termékként kereskedelmi forgalomba kerüljön. A ketyerébe épített OLED kijelző hajlékony, és a hajlékonyságában rejlik az a kezelhetősége is.

Fotó: Engadget

A videó tanúsága szerint a telefonokon megszokott multimédiás funkciók vannak rajta, melyek az érintés mellett az eszköz csavarásával, hajlításával irányíthatóak. Ha behajlítjuk, ráközelít a képre, ha a másik irányba hajlítjuk, akkor távolít, vagy épp a zenét indítja el/állítja le, és így tovább.

Fotó: CNET

A telefonokban vagy épp távirányítókban is alkalmazható technológia előnye, hogy annyit sem igényel, hogy ránézzünk a készülékre. A legtöbb érintőkijelzős telefonnal ellentétben a zsebből sem kell kivenni ahhoz, hogy számot váltsunk, vagy épp kinyomjunk egy rossz időpontban befutó telefonhívást.

A koncepció egyébként ismerős lehet már sokaknak, a közelmúltban találkozhattunk már egy hasonló ketyerével. A Murata nevű japán vállalat ugyanígy, hajlítgatással kezelhető távirányítót fejleszt. A piezoelektromosság elvén működő Leaf Grip Remote Controllert az idei CEATEC kiállításon demózták is élőben.

Fotó: Engadget

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új funkció kerülhet a Facebook Messengerbe
A jövőben látható lesz a felhasználó tartózkodási helye és az éppen végzett tevékenysége.
Kémkedik az androidos alkalmazások egyharmada
A szoftverek egy részét érdekli, hogy milyen más programok vannak feltelepítve egy adott eszközre.
Úgy néz ki, a Bethesda az E3 digitális verzióját is kihagyja idén
A legtöbb kiadó az elmaradt E3 helyett digitális konferenciát tervez tartani júniusban, a Bethesda azonban más irányba gondolkodik.
Az Ubisoft is ingyenjátékot osztogat
Elsőként a Rayman Legends került a terítékre.
Az internet egyik kitalálója is elkapta a koronavírust
Vint Cerf, az internet egyik atyja a Twitteren közölte, hogy megfertőződött a koronavírussal.

További tech hírek >>