Hamarosan érkezik a Sony Ericsson Vivaz


Úgy látszik, hogy a svéd-japán gyártó kedvét nem vette el a Satio sikertelensége, ugyanis a napokban bejelentette új okostelefonját, mely a tervezési fázisban még a Kurara névre hallgatott.

A kis kézibeszélőn Symbian S60 (5. kiadás) op. rendszer fut, és a gyártó állítása szerint rendkívül gyors és pontos működést tesz lehetővé, illetve az előd készüléknél tapasztalható hibák és hiányosságok teljes mértékben javításra kerültek. Érdekes, hogy ez a Satio esetében nem így történt, de hagyjuk a múltat.

Az új jövevény igencsak felsőkategóriás eszköznek számít majd, ám nem kimondottan az üzleti életnek szánják, mint inkább a multimédia fetisisztáinak. A ketyere frontját uraló érintőkijelző mérete 3.2 col, ami 640 x 480 pixeles felbontású képet varázsol használója elé, méghozzá 16 millió színben pompázva.

S ha már az előbb a multimédiát említettem, folytatnám is ezzel. A kicsike ugyanis 8 megapixeles szenzort kapott, melynek köszönhetően nagy felbontású fotók és HD (720p) videók készíthetők általa, amit egy LED vaku segít a sötétebb helyszíneken. Az elkészített felvételeket egy gombnyomással importálhatunk számítógépünkre, illetve az op. rendszer sokoldalúságának köszönhetően feltölthetünk megosztó oldalakra is, legyünk bárhol a világban. A készülék belső háttértárolójának kapacitása mindössze 75 megabájt körül mozog, amit a Symbian el is foglal rendesen, ám a befogadóképesség bővíthető akár 16 gigáig is, méghozzá microSD segítségével.

Amiről még nem beszéltem, az a kommunikációs készség. Telefonálásra, valamint adatátvitelre olyan lehetőségek állnak rendelkezésre, mint a négysávos GSM, 3G és HSDPA, illetve a villám sebességű feltöltést segítő HSUPA. A készülék rendelkezik még Wi-Fi (DLNA kompatibilis), Bluetooth 2.1 (A2DP) kapcsolattal is és persze a manapság oly divatos, navigációért felelős A-GPS modul sem maradhatott ki belőle.

A készülék természetesen még nem kapható és az árát is homály fedi. Azt azonban már kiszivárogtatta a gyártó, hogy legkésőbb ez év közepéig szeretnék megkezdeni a forgalmazást, méghozzá világviszonylatban. Kíváncsian várom, hogy ez sikerül-e, illetve, hogy az első látásra igencsak csúcsgépnek tűnő Vivaz vajon a Satio sorsára jut-e majd. Nos, majd meglátjuk.

##180242##

##180245##

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Borderlands 3 – megszűnt a szivárogtató Youtuber csatornája
A Take-Two magánnyomozókkal ment SupMatto után, aki törölte Twitterét, és most a Youtube csatornája is eltűnt.
[Képregénybörze] Szukits - Tótágas borzongás
Bár ezúttal „csak” három kötettel gazdagodtunk a Szukits jóvoltából, a hozzánk került képregényes kiadványok ezúttal is minőségi darabok.
Microsoft Flight Simulator – még mindig álleejtően gyönyörű
A Microsoft Flight Simulator már az első bemutatón sem volt ronda, a legújabb videók sem hazudtolják meg az eddig látottakat.
Tovább kapnak frissítéseket a Nokia-telefonok
A HMD egy évvel kitolja több eltérő típus támogatását, ezzel 2020-ig maradnak a frissítések.
Világelsők a Galaxy Note10+ 5G kamerái
Az előlapi és a hátlapi kamerája tarolt a DxOMark tesztjein.

További tech hírek >>