Hamarosan piacra kerülnek a porszem méretű chipek


A Hitachi pár évvel ezelőtt mutatta be a nyilvánosságnak a 0,05 milliméteres lapkáit, amivel saját rekordját is megdöntötte. A gyártó állítása szerint hamarosan piacra fog kerülni. 

 

A saját rekordját is megdöntő Hitachi a múlt héten jelentette be, hogy 2-3 éven belül piacra dobja a 0,05 milliméteres lapkákat.a beléptetőkártyák hamisítás elleni védelme során alkalmazott  mu-chipekhez hasonlóan 128 bites ROM-mal rendelkezik a 38 számjegyből álló egyedi azonosító tárolásához. A Hitachi egyébként tavaly már bemutatott egy 9-szer kisebb, 0,15×0,15 milliméteres változatot is, mely egyelőre szintén nem került még a piacra.

A kritikus hangok ezzel kapcsolatban arról beszélnek, hogy az apró chipek egyrészt más területen nem igazán lennének használhatóak, másrészt a jelenleg rendelkezésre álló technológiával készített RFID-lapkák is elég kicsik ahhoz, hogy a egyéb felhasználási területeken megfeleljenek. Az új chip könnyedén beépíthető bármely papírlapba,így akár papírpénzekbe, vagy ajándékutalványokba is. Az RFID jelet is sugározni képes profi nyomkövetőt "okos pornak" (smartdust) is nevezik, mivel rá lehet sprayzni bárkire, de akár ételbe vagy italba is mehet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Digitális oltási igazolványért lobbizik Magyarország is
Az észt kormánytól származó ötletet támogatja a magyar és az izlandi kabinet is.
Calibre 5.10.1
E-könyv olvasó, szinkronizáló és konvertáló.
Tovább marad ingyenes a meglévő felhasználóknak az Apple TV+
Egyszer már meghosszabbította az ingyenes ajánlatát az Apple, most újra így tett.
Resident Evil Village – A tavaszi demó már tartalmasabb lesz, mint a PS5 exkluzív The Maiden
Élesedett a Resident Evil Village PS5 exkluzív demója, a The Maiden, a fejlesztők pedig jelezték, hogy a tavaszi próbakör combosabb lesz.
Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői
A forró Jupiternek is nevezett WASP-62b egyik érdekessége, hogy nagyon messze, 575 fényévre van tőlünk.

További tech hírek >>