Hatásos a kalózok elleni harc?


Friss francia adatok szerint az év első felében jelentősen nőtt a digitális zenepiac forgalma Franciaországban. A helyi zenekiadók képviselete szerint a pozitív változás nagyobb részt a tavaly óta működő új kalózkodás elleni rendszernek köszönhető.

A tavalyi év azonos időszakához képest 2011 első félévében 5 százalékos csökkenést regisztrált a zenepiaci forgalomban a francia SNEP (Syndicat National de l'Édition Phonographique). A lemezkiadókat képviselő szervezet szerint a fizikai hordozók értékesítése folyamatos csökkenésének köszönhető a negatív mutató. Ez ugyanis 12 százalékkal esett vissza ez év januárjától júniusig 2010 első félévéhez képest, miközben a digitális értékesítések aránya 22,7 százalékkal nőtt, és jelenleg a teljes forgalom 23, 5 százalékát adják.

A Billboard.biz beszámolója szerint a francia piacon a legális internetes letöltések aránya 13,2, a streaming rendszerű zenehallgatás 44,7 százalékkal nőtt, míg az előfizetéses rendszerű szolgáltatások használóinak aránya 103 százalékkal emelkedett.

A SNEP szerint a digitális piacra vonatkozó adataik a HADOPI-rendszer hatékonyságát bizonyítják. A francia lemezkiadók szerint, mióta a HADOPI működik, a P2P rendszerű online adatforgalom egyértelműen lelassult, miközben a digitális zeneértékesítések száma szárnyal.

A kalózkodás elleni intézkedésként meghozott HADOPI-törvény szerint az internetszolgáltatók kötelesek figyelmeztetésben részesíteni azon felhasználóikat, akik illegálisan elérhető tartalmat töltenek le, illetve osztanak meg. Többszöri eredménytelen figyelmezetés esetén bíróság dönt a további alkalmazandó szankciókról.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mai HBO-premierek
Sorozatpremierek, kultfilmek, Tarantino művek és az amerikai egyetemi kosárbajnokságot átható korrupciót feltáró dokumentumfilm érkezik.
Guild Wars 2 – A fejlesztők óriási macskákkal ünneplik április elsejét
A mai napon új patch érkezett a Guild Wars 2-höz, mely természetesen április elsejének szellemében alakítja át a játékot ideiglenesen.
Már 12 ember videochatelhet a Google Duo segítségével
Bővítette a csoportos videohívásokra érvényes limitet a Google.
Utolsó pillanatban váltott zeneszerzőt a Fekete Özvegy stábja
A Scarlett Johansson főszereplésével készülő Marvel-film zenéjét végül Lorne Balfe szerzi.
Akár 8 métert is repülhet a nyálcsepp a tüsszentés után
Akár 8 méterre is repülnek köhögéskor vagy tüsszögéskor a cseppek, így jobb nagy távolságot tartani a másiktól – írja új kutatása eredményeiről a Massachussettsi Műszaki...

További tech hírek >>