Hatásos a kalózok elleni harc?


Friss francia adatok szerint az év első felében jelentősen nőtt a digitális zenepiac forgalma Franciaországban. A helyi zenekiadók képviselete szerint a pozitív változás nagyobb részt a tavaly óta működő új kalózkodás elleni rendszernek köszönhető.

A tavalyi év azonos időszakához képest 2011 első félévében 5 százalékos csökkenést regisztrált a zenepiaci forgalomban a francia SNEP (Syndicat National de l'Édition Phonographique). A lemezkiadókat képviselő szervezet szerint a fizikai hordozók értékesítése folyamatos csökkenésének köszönhető a negatív mutató. Ez ugyanis 12 százalékkal esett vissza ez év januárjától júniusig 2010 első félévéhez képest, miközben a digitális értékesítések aránya 22,7 százalékkal nőtt, és jelenleg a teljes forgalom 23, 5 százalékát adják.

A Billboard.biz beszámolója szerint a francia piacon a legális internetes letöltések aránya 13,2, a streaming rendszerű zenehallgatás 44,7 százalékkal nőtt, míg az előfizetéses rendszerű szolgáltatások használóinak aránya 103 százalékkal emelkedett.

A SNEP szerint a digitális piacra vonatkozó adataik a HADOPI-rendszer hatékonyságát bizonyítják. A francia lemezkiadók szerint, mióta a HADOPI működik, a P2P rendszerű online adatforgalom egyértelműen lelassult, miközben a digitális zeneértékesítések száma szárnyal.

A kalózkodás elleni intézkedésként meghozott HADOPI-törvény szerint az internetszolgáltatók kötelesek figyelmeztetésben részesíteni azon felhasználóikat, akik illegálisan elérhető tartalmat töltenek le, illetve osztanak meg. Többszöri eredménytelen figyelmezetés esetén bíróság dönt a további alkalmazandó szankciókról.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>