Házőrző triceratops-robot - VIDEÓ


Minek egy kutya, ha beszerezhetsz egy házőrző robotot, ami úgy néz ki, mint egy triceratops? Oké, hogy lassú, drága, és meg sem véd az esetleges támadóktól... De akkor is, egy TRICERATOPS!

Egy robotikával foglalkozó japán cég, a TMSUK alkotta meg ezt a helyre kis jószágot, még 2002-ben. Egész pontosan Banryu (=őrsárkány) névre hallgatott, és 18840 dollárért árulták. Szegény kis dinó nem lett átütő siker, valószínűleg azért, mert mindössze annyit csinál, hogy fel-alá mászkál a házban, és fotókat készít az esetleges betolakodókról. Percenként három métert tudott megtenni, ami elég szerény teljesítmény egy őrtől.

##233253##

De a TMSUK mérnökei nem adták fel, ésa következő évre megteremtették Banryu T73S-t, aki már nem hasonlít egy triceratopsra, ellenben 15 métert is meg tud tenni percenként. Ráadásul felfedezi a szén-monoxid szivárgást is, amin nem állok neki fanyalogni, mert az tényleg irdatlanul fontos dolog, és életet menthet. Sőt, távolról is lehet irányítani a robotot, és videótelefonon azt is lehet követni, amit ő lát. Mint a videóból is látszik, fel tud menni a lépcsőn is. (Egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni: zseniális az aláfestő zene!)

##233251##

Szóval mindez még 2003-as fejlesztés, azóta nincs semmi újdonság a TMSUK honlapján Banryu-ról. Ugye ti is sajnáljátok, hogy nem terjedt el a házőrző triceratops-robotok hagyománya világszerte?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>