Házőrző triceratops-robot - VIDEÓ


Minek egy kutya, ha beszerezhetsz egy házőrző robotot, ami úgy néz ki, mint egy triceratops? Oké, hogy lassú, drága, és meg sem véd az esetleges támadóktól... De akkor is, egy TRICERATOPS!

Egy robotikával foglalkozó japán cég, a TMSUK alkotta meg ezt a helyre kis jószágot, még 2002-ben. Egész pontosan Banryu (=őrsárkány) névre hallgatott, és 18840 dollárért árulták. Szegény kis dinó nem lett átütő siker, valószínűleg azért, mert mindössze annyit csinál, hogy fel-alá mászkál a házban, és fotókat készít az esetleges betolakodókról. Percenként három métert tudott megtenni, ami elég szerény teljesítmény egy őrtől.

##233253##

De a TMSUK mérnökei nem adták fel, ésa következő évre megteremtették Banryu T73S-t, aki már nem hasonlít egy triceratopsra, ellenben 15 métert is meg tud tenni percenként. Ráadásul felfedezi a szén-monoxid szivárgást is, amin nem állok neki fanyalogni, mert az tényleg irdatlanul fontos dolog, és életet menthet. Sőt, távolról is lehet irányítani a robotot, és videótelefonon azt is lehet követni, amit ő lát. Mint a videóból is látszik, fel tud menni a lépcsőn is. (Egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni: zseniális az aláfestő zene!)

##233251##

Szóval mindez még 2003-as fejlesztés, azóta nincs semmi újdonság a TMSUK honlapján Banryu-ról. Ugye ti is sajnáljátok, hogy nem terjedt el a házőrző triceratops-robotok hagyománya világszerte?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>