Hello DoDoNA


Új zenekütyüt dobott piacra a minap a koreai székhelyű Dodona. Nos, a zenelejátszást semmilyen formában nem forradalmasították a jövevénnyel, ám van valami a kicsikében, ami miatt érdemes szót ejteni róla.

Dizájnját tekintve mindenképpen nyertes nálam a kicsike. A lejátszó egy lekerekített sarkú kockában kapott helyet, ami tényleg nem túl kicsi (50 x 50 x 50 mm), ám mérete lehetővé tette, hogy ha nem is nagy, de legalább egy 1,1 hüvelykes OLED kijelző elférjen rajta, melynek felbontása már-már súrolja a 100 x 100-as felbontást. Kedvenc zenéink tárolására 4 gigás adattár áll rendelkezésre, ami egy ilyen kaliberű zenegépnél elég jónak számít szerintem. Számomra meglepetés volt, hogy egy ekkorka gép még beépített hangszóróval (0,7W kimenő teljesítmény) is rendelkezik, de hát ez van. A gyártó mindenre gondolt.

A kicsike fájlkezelése is elég összetett, hiszen probléma nélkül megbirkózik az MP3, WMA, OGG és a FLAC formátumú fájlokkal is. De nem csak saját zenéinket bömböltethetjük általa, hiszen beépített FM vevőjével rádiózásra is lehetőséget ad, illetve olyan egyéb funkciókkal is bír, mint az ébresztés és a hangfelvétel. Ez utóbbit öt különböző tömörítési eljárással is végezhetjük. Végül, de nem utolsó sorban a működési idő tetszett még ebben a kis kockában. Fülhallgatót használva ugyanis több mint 15 órán át képes muzsikálni, a kis hangszórót „döngetve” pedig 8 óra a limit. Szerintem ez nem rossz. Talán a 167 dolláros árat lehetne kicsit lejjebb faragni, hogy szimpibb legyen a nagyközönség számára.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

MotoGP 19 - Történelmi versenyek
Múltidézésből sem lesz hiány a júniusban megjelenő MotoGP 19-ben - ebből kaptunk most egy rövid ízelítőt a legújabb videóval.
Folyamatosan támadják a hackerek az internet gerincét, és egyre nagyobb a baj
Az elmúlt két évben folyamatosan támadják a hackerek a tartománynévrendszert, ami nélkül nem működik az internet. A legutóbbi próbálkozásuk egyike volt az eddigi legdurvábbaknak.
Több újítással érkezhet az iOS 13
Komolyabban hozzányúlhat a 13-as főverzióval az iOS-hez az Apple. Az elsősorban hibajavításokra fókuszáló 12-es verzió után komolyabb átalakítások jöhetnek az ősszel megjelenő...
Tavaly csökkent a DVD és Blu-ray lemezek piaca
Az elmúlt öt évet nézve drámainak is nevezhető a visszaesés.
Zavarja a Trónok harca brutalitása? Meglepő dolgot derítettek ki róla
Utolsó évadát fogyasztjuk minden idők egyik legsikeresebb amerikai sorozatának, a Trónok harcának. A sorozat brutalitásáról is közismert, azonban korábban már kiderítették,...

További tech hírek >>