Hello DoDoNA


Új zenekütyüt dobott piacra a minap a koreai székhelyű Dodona. Nos, a zenelejátszást semmilyen formában nem forradalmasították a jövevénnyel, ám van valami a kicsikében, ami miatt érdemes szót ejteni róla.

Dizájnját tekintve mindenképpen nyertes nálam a kicsike. A lejátszó egy lekerekített sarkú kockában kapott helyet, ami tényleg nem túl kicsi (50 x 50 x 50 mm), ám mérete lehetővé tette, hogy ha nem is nagy, de legalább egy 1,1 hüvelykes OLED kijelző elférjen rajta, melynek felbontása már-már súrolja a 100 x 100-as felbontást. Kedvenc zenéink tárolására 4 gigás adattár áll rendelkezésre, ami egy ilyen kaliberű zenegépnél elég jónak számít szerintem. Számomra meglepetés volt, hogy egy ekkorka gép még beépített hangszóróval (0,7W kimenő teljesítmény) is rendelkezik, de hát ez van. A gyártó mindenre gondolt.

A kicsike fájlkezelése is elég összetett, hiszen probléma nélkül megbirkózik az MP3, WMA, OGG és a FLAC formátumú fájlokkal is. De nem csak saját zenéinket bömböltethetjük általa, hiszen beépített FM vevőjével rádiózásra is lehetőséget ad, illetve olyan egyéb funkciókkal is bír, mint az ébresztés és a hangfelvétel. Ez utóbbit öt különböző tömörítési eljárással is végezhetjük. Végül, de nem utolsó sorban a működési idő tetszett még ebben a kis kockában. Fülhallgatót használva ugyanis több mint 15 órán át képes muzsikálni, a kis hangszórót „döngetve” pedig 8 óra a limit. Szerintem ez nem rossz. Talán a 167 dolláros árat lehetne kicsit lejjebb faragni, hogy szimpibb legyen a nagyközönség számára.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nem készít több táblagépet a Google
A webes konszern leállította a saját készülékek fejlesztését, az androidos tábla PC-k készítését ugyanakkor továbbra is támogatni fogja.
A fapados gamer laptop
Az ár kedvező, a teljesítménye is jó, de találtunk kompromisszumokat. Az Asus TUF Gaming FX505-öt teszteltük.
World War Z – Úgy viszik az Epic Store-os verziót, mint a cukrot
A World War Z mögött álló Saber Interactive vezetője elárulta, hogy már 700 ezer példány talált gazdára az Epic Store-on keresztül.
Ma küldi fel az űrbe a NASA az új atomórát, amitől sok mindent remélnek a tudósok
Végül nem június 22-én, hanem június 24-én, azaz ma küldheti fel az űrbe azt a szerkezetet a NASA, amely fontos tudományos célokat szolgál. Egy atomóráról van szó, de nem az időt...
Samsung OLED-kijelzőt rakhat az iPadekbe az Apple
Nincsenek kihasználva az iPhone-kijelzőket gyártó üzemek, így az Apple az iPadekbe kérhet paneleket.

További tech hírek >>