Hello DoDoNA


Új zenekütyüt dobott piacra a minap a koreai székhelyű Dodona. Nos, a zenelejátszást semmilyen formában nem forradalmasították a jövevénnyel, ám van valami a kicsikében, ami miatt érdemes szót ejteni róla.

Dizájnját tekintve mindenképpen nyertes nálam a kicsike. A lejátszó egy lekerekített sarkú kockában kapott helyet, ami tényleg nem túl kicsi (50 x 50 x 50 mm), ám mérete lehetővé tette, hogy ha nem is nagy, de legalább egy 1,1 hüvelykes OLED kijelző elférjen rajta, melynek felbontása már-már súrolja a 100 x 100-as felbontást. Kedvenc zenéink tárolására 4 gigás adattár áll rendelkezésre, ami egy ilyen kaliberű zenegépnél elég jónak számít szerintem. Számomra meglepetés volt, hogy egy ekkorka gép még beépített hangszóróval (0,7W kimenő teljesítmény) is rendelkezik, de hát ez van. A gyártó mindenre gondolt.

A kicsike fájlkezelése is elég összetett, hiszen probléma nélkül megbirkózik az MP3, WMA, OGG és a FLAC formátumú fájlokkal is. De nem csak saját zenéinket bömböltethetjük általa, hiszen beépített FM vevőjével rádiózásra is lehetőséget ad, illetve olyan egyéb funkciókkal is bír, mint az ébresztés és a hangfelvétel. Ez utóbbit öt különböző tömörítési eljárással is végezhetjük. Végül, de nem utolsó sorban a működési idő tetszett még ebben a kis kockában. Fülhallgatót használva ugyanis több mint 15 órán át képes muzsikálni, a kis hangszórót „döngetve” pedig 8 óra a limit. Szerintem ez nem rossz. Talán a 167 dolláros árat lehetne kicsit lejjebb faragni, hogy szimpibb legyen a nagyközönség számára.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Átalakul a Nokia menedzsmentje
Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.
Nagyot javult az Android biztonsága
A Google szerint saját boltjukban sikerült visszaszorítani a káros appokat.
Karkötő az okoshangszórók kémkedései ellen
Az eszköz elsősorban azoknak lehet hasznos, akik nem bíznak e készülékek mikrofonjaiban.
Még nincs rendező, de hamarosan indul az Uncharted-film forgatása
Az Uncharted-film rendezői székét már a sokadik direktor hagyta ott, és jelenleg senki sem tölti be a posztot, de a forgatás ennek ellenére elkezdődik.
200 ezer weboldal került veszélybe egy hibás WordPress-bővítmény miatt
A ThemeGrill Demo Importer egy amúgy remek WordPress-bővítmény, csak van egy hibája, amit kihasználva akár a teljes weblap tartalma törölhető.

További tech hírek >>