Hello DoDoNA


Új zenekütyüt dobott piacra a minap a koreai székhelyű Dodona. Nos, a zenelejátszást semmilyen formában nem forradalmasították a jövevénnyel, ám van valami a kicsikében, ami miatt érdemes szót ejteni róla.

Dizájnját tekintve mindenképpen nyertes nálam a kicsike. A lejátszó egy lekerekített sarkú kockában kapott helyet, ami tényleg nem túl kicsi (50 x 50 x 50 mm), ám mérete lehetővé tette, hogy ha nem is nagy, de legalább egy 1,1 hüvelykes OLED kijelző elférjen rajta, melynek felbontása már-már súrolja a 100 x 100-as felbontást. Kedvenc zenéink tárolására 4 gigás adattár áll rendelkezésre, ami egy ilyen kaliberű zenegépnél elég jónak számít szerintem. Számomra meglepetés volt, hogy egy ekkorka gép még beépített hangszóróval (0,7W kimenő teljesítmény) is rendelkezik, de hát ez van. A gyártó mindenre gondolt.

A kicsike fájlkezelése is elég összetett, hiszen probléma nélkül megbirkózik az MP3, WMA, OGG és a FLAC formátumú fájlokkal is. De nem csak saját zenéinket bömböltethetjük általa, hiszen beépített FM vevőjével rádiózásra is lehetőséget ad, illetve olyan egyéb funkciókkal is bír, mint az ébresztés és a hangfelvétel. Ez utóbbit öt különböző tömörítési eljárással is végezhetjük. Végül, de nem utolsó sorban a működési idő tetszett még ebben a kis kockában. Fülhallgatót használva ugyanis több mint 15 órán át képes muzsikálni, a kis hangszórót „döngetve” pedig 8 óra a limit. Szerintem ez nem rossz. Talán a 167 dolláros árat lehetne kicsit lejjebb faragni, hogy szimpibb legyen a nagyközönség számára.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hihetetlenül sikeres a PlayStation 4
Minden idők hatodik legjobban fogyó konzoljává vált.
A Hisense végre piacra dobta első OLED tévéjét.
A 4K felbontású, HDR támogatású X sorozat tagjai jól néznek ki, ám nem lesznek különösebben olcsók.
A Sharpnak annyira megtetszett a notch, hogy kettőt is tesz a telefonra
Egy, a mai csúcstelefonoknál kisebb, kompaktabb, de azért remek specifikációkkal rendelkező készülékkel lép piacra a Sharp. Az eszköz érdekessége, hogy két szenzorsziget is van az...
Fallout 76 – A szerver nem bírt el három atombombával
Fallout 76 játékosok egy csoportja egyazon időben robbantott fel három atombombát, amitől a szerver összeomlott.
Tíz évig használható az Ubuntu 18.04
Eredetileg csak öt évig kapott volna javításokat a rendszer.

További tech hírek >>