Hivatalosan is jön a Facebook Timeline


Nem ment éppen simán, de a jelek szerint túljutott a kezdeti problémákon a Facebook új Timeline megoldása, és hivatalosan elkezdték elérhetővé tenni a felhasználóknak.

A Timeline a Facebook profilunkon egyébként is fellelhető aktivitásoknak ad egy újszerű, látványos megjelenést. Szeptemberi bejelentését követően elég nagy felhajtást sikerült generálni vele, egymillió fölött volt azok száma, akik kipróbálták a béta állapotban lévő újítást.

A Timeline fölött aztán elkezdték kongatni a vészharangot, a bevezetés csúszott, és felbukkant a Timelines.com nevű oldal, jelezve, neki is lenne egy-két baráti szava a projekthez. Mivel eleve hasonló jellegű szolgáltatást nyújtottak, ugyanezen a néven, védjegyoltalmi perrel fenyegetőztek, nem kis bizonytalanságot generálva Zuckerbergék Timeline szolgáltatása körül.

A jelek szerint a Facebook nem tart a per esetleges következményeitől, vagy sikerült/sikerül megegyezniük a Timelines.comot üzemeltető céggel, mindenesetre tegnap a hivatalos blogon bejelentették, hogy elkezdik elérhetővé tenni a Timeline megjelenítést, első körben Új Zéland számára. Ezt követően szélesebb körben is bevezetik majd a “közeljövőben.”

A Timeline egyik fő vonzereje, hogy rendkívül látványos profiloldalakat lehet vele kreálni. Hogy mennyi kreatív ötlet megvalósításának adhat helyet, arra több galériányi példát is találunk a Mashable.comon. Aki szeretné kipróbálni már most, az itt találja a szükséges útmutatót. »

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>