Hogyan buktassuk le a notebook-tolvajokat?


Egy kaliforniai pasi nem számíthatott a rendőrségre, ezért kénytelen volt ő is bedobni magát egy kicsit. Nyugi, önbíráskodás nem volt, csupán a modern technikai vívmányait vetette be, és végül visszakapta jogos tulajdonát.

Joshua Kaufmantól még március 21-én lopták el a MacBookját a lakásából, amíg nem volt otthon. Még aznap bejelentette a rendőrség, de emellett ő maga is akcióba lendült. A Hidden alkalmazással, amit még decemberben tett fel a gépre, elkezdett képeket gyűjteni a tolvajról a webcam segítségével. Sőt, azt is figyelni tudta, mit csinál a pasi a gépen. (Elég hülye és dühítő érzés lehetett.) Egy hónappal a lopás után bement a rendőrségre, és bevitte a plusz bizonyítékokat. Még arról is tudott nekik infóval szolgálni, hol van pontosan a gép, mert erről is értesült a Hidden segítségével.


Webcam kép az új "tulajról"

Már itt szép happy end lehetne a sztoriból, de a rendőrség sajna nem csinált semmit. Kaufman kétszer is rákérdezett az illetékes nyomozójánál, hogy mi újság, de egyszer sem kapott választ.

Egy átlagember ilyenkor simán az önbíráskodás hibájába esne, de Mr Kaufman jobb utat választott: az internet nyilvánosságára bízta a sztorit. Készített egy Tumblr oldalt, ahol leírta az esetet, és képeket is közölt az illetőről.

Az oldalról pár napon belül egy csomó helyen írtak és csiripeltek, és amikor a Good Morning America kereste meg a rendőrséget kedden, akkor azért hirtelen felgyorsultak az események, és tegnap már vissza is kapta a gépét Mr Kaufman.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Hisense végre piacra dobta első OLED tévéjét.
A 4K felbontású, HDR támogatású X sorozat tagjai jól néznek ki, ám nem lesznek különösebben olcsók.
A Sharpnak annyira megtetszett a notch, hogy kettőt is tesz a telefonra
Egy, a mai csúcstelefonoknál kisebb, kompaktabb, de azért remek specifikációkkal rendelkező készülékkel lép piacra a Sharp. Az eszköz érdekessége, hogy két szenzorsziget is van az...
Fallout 76 – A szerver nem bírt el három atombombával
Fallout 76 játékosok egy csoportja egyazon időben robbantott fel három atombombát, amitől a szerver összeomlott.
Tíz évig használható az Ubuntu 18.04
Eredetileg csak öt évig kapott volna javításokat a rendszer.
Tagad a Facebook, szerintük nincs olyan parancs, hogy csak androidos telefont lehetne használni
Nincs ilyen kérés - röviden így reagált a Facebook a The New York Times egy korábbi cikkére, melyben arról írtak: Tim Cook kritikái miatt Mark Zuckerberg arra utasította a menedzsment...

További tech hírek >>