Hogyan buktassuk le a notebook-tolvajokat?


Egy kaliforniai pasi nem számíthatott a rendőrségre, ezért kénytelen volt ő is bedobni magát egy kicsit. Nyugi, önbíráskodás nem volt, csupán a modern technikai vívmányait vetette be, és végül visszakapta jogos tulajdonát.

Joshua Kaufmantól még március 21-én lopták el a MacBookját a lakásából, amíg nem volt otthon. Még aznap bejelentette a rendőrség, de emellett ő maga is akcióba lendült. A Hidden alkalmazással, amit még decemberben tett fel a gépre, elkezdett képeket gyűjteni a tolvajról a webcam segítségével. Sőt, azt is figyelni tudta, mit csinál a pasi a gépen. (Elég hülye és dühítő érzés lehetett.) Egy hónappal a lopás után bement a rendőrségre, és bevitte a plusz bizonyítékokat. Még arról is tudott nekik infóval szolgálni, hol van pontosan a gép, mert erről is értesült a Hidden segítségével.


Webcam kép az új "tulajról"

Már itt szép happy end lehetne a sztoriból, de a rendőrség sajna nem csinált semmit. Kaufman kétszer is rákérdezett az illetékes nyomozójánál, hogy mi újság, de egyszer sem kapott választ.

Egy átlagember ilyenkor simán az önbíráskodás hibájába esne, de Mr Kaufman jobb utat választott: az internet nyilvánosságára bízta a sztorit. Készített egy Tumblr oldalt, ahol leírta az esetet, és képeket is közölt az illetőről.

Az oldalról pár napon belül egy csomó helyen írtak és csiripeltek, és amikor a Good Morning America kereste meg a rendőrséget kedden, akkor azért hirtelen felgyorsultak az események, és tegnap már vissza is kapta a gépét Mr Kaufman.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

The Division 2 – 15 perc is sok a Sötét Zónában
A The Division 2 egyik legikonikusabb helyszíne a Sötét Zóna, melyet a most megjelent videóban alaposan szemügyre is vehetünk.
Anthem – nem lesz meg a 60 FPS konzolokon
Az Anthem az ígéretek szerint mindkét konzolon konstans 30 képkocka/másodperces képfrissítéssel fog futni, felbontástól függetlenül.
Overwatch – idén is visszatér a holdújév
Ahogy arra számítani lehetett, az Overwatch idén is megünnepli a holdújévet, közel egy hónapon át tart majd az esemény.
Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?
Egyesek a bűnügyek megoldásának forradalmi eszközeként, mások adatvédelmi szempontból különösen aggályos fejleményként értékelik, hogy a rend őrei egyre többször kutakodnak...
LOL-ozással támadná be a tiniket a Facebook
Még szerencse, hogy az Instagram egyelőre menő a köreikben.

További tech hírek >>