Hogyan buktassuk le a notebook-tolvajokat?


Egy kaliforniai pasi nem számíthatott a rendőrségre, ezért kénytelen volt ő is bedobni magát egy kicsit. Nyugi, önbíráskodás nem volt, csupán a modern technikai vívmányait vetette be, és végül visszakapta jogos tulajdonát.

Joshua Kaufmantól még március 21-én lopták el a MacBookját a lakásából, amíg nem volt otthon. Még aznap bejelentette a rendőrség, de emellett ő maga is akcióba lendült. A Hidden alkalmazással, amit még decemberben tett fel a gépre, elkezdett képeket gyűjteni a tolvajról a webcam segítségével. Sőt, azt is figyelni tudta, mit csinál a pasi a gépen. (Elég hülye és dühítő érzés lehetett.) Egy hónappal a lopás után bement a rendőrségre, és bevitte a plusz bizonyítékokat. Még arról is tudott nekik infóval szolgálni, hol van pontosan a gép, mert erről is értesült a Hidden segítségével.


Webcam kép az új "tulajról"

Már itt szép happy end lehetne a sztoriból, de a rendőrség sajna nem csinált semmit. Kaufman kétszer is rákérdezett az illetékes nyomozójánál, hogy mi újság, de egyszer sem kapott választ.

Egy átlagember ilyenkor simán az önbíráskodás hibájába esne, de Mr Kaufman jobb utat választott: az internet nyilvánosságára bízta a sztorit. Készített egy Tumblr oldalt, ahol leírta az esetet, és képeket is közölt az illetőről.

Az oldalról pár napon belül egy csomó helyen írtak és csiripeltek, és amikor a Good Morning America kereste meg a rendőrséget kedden, akkor azért hirtelen felgyorsultak az események, és tegnap már vissza is kapta a gépét Mr Kaufman.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

MotoGP 19 - Történelmi versenyek
Múltidézésből sem lesz hiány a júniusban megjelenő MotoGP 19-ben - ebből kaptunk most egy rövid ízelítőt a legújabb videóval.
Folyamatosan támadják a hackerek az internet gerincét, és egyre nagyobb a baj
Az elmúlt két évben folyamatosan támadják a hackerek a tartománynévrendszert, ami nélkül nem működik az internet. A legutóbbi próbálkozásuk egyike volt az eddigi legdurvábbaknak.
Több újítással érkezhet az iOS 13
Komolyabban hozzányúlhat a 13-as főverzióval az iOS-hez az Apple. Az elsősorban hibajavításokra fókuszáló 12-es verzió után komolyabb átalakítások jöhetnek az ősszel megjelenő...
Tavaly csökkent a DVD és Blu-ray lemezek piaca
Az elmúlt öt évet nézve drámainak is nevezhető a visszaesés.
Zavarja a Trónok harca brutalitása? Meglepő dolgot derítettek ki róla
Utolsó évadát fogyasztjuk minden idők egyik legsikeresebb amerikai sorozatának, a Trónok harcának. A sorozat brutalitásáról is közismert, azonban korábban már kiderítették,...

További tech hírek >>