Hol készülnek a képeink nyaraláskor


Egy lelkes Flickr felhasználó összegyűjtötte, hogy a világ nagyvárosaiban hol fotózunk a legtöbbet, vagyis hogy hol a legnagyobb a „Húúúúhhhhaaaa!” faktor. Gyakorlati haszna nem sok van, de jó móka.

A dolog rém egyszerű, épp ezért már el sem sütöm a „Miért nem nekem jutott ez eszembe?” frázist. Eric Fisher a Flickr fotómegosztóra feltöltött képek geoadataiból (geotag) készítette el ezeket a speciális „hőtérképeket”.

Kis hazánk fővárosa is szerepel a listán és milyen meglepő, hogy a Budai vár vörösen izzik a fotókattintások szempontjából. Nem nyálaztam végig az összes várost, de el lehet vele játszani. Nyilván a helybeliek ezen térképek nélkül is tudják hogy hol lehet ködös szemű turistát kopasztani, vagy elkerülni őket.

De ha külhoni nyaralást tervezel, akkor tökéletes ez a térkép arra, hogy elkerüld a zsúfolt turistaközpontokat, vagy épp hogy belevesd magad a nyüzsgés kellős közepébe.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Firefox 70.0
A Mozilla böngészőjének 70.0-ás verziója.
Hatalmas siker lett a Lenovo jótékonysági CS:GO meccse
A Lenovo jótékonysági CS:GO meccset szervezett a Csodalámpa Alapítvány javára, a befolyt összeg pedig a negyedmillió forintot is átlépte.
Megzavart pár iPhone 11-et az iOS 13 frissítése
Az iOS 13.1.3 használhatatlanná tette az Ultra WideBand U1 chipet egyes modellekben.
Kiszivárgott, mikor jön a PlayStation 5, és az is, mennyibe kerülhet
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Sony 2020 decemberében mutatja majd be a PlayStation ötödik generációs változatát. Egy szlovák viszonteladónak köszönhetően most nemcsak a pontos dátum...
Bemutatkozott az AOC AG273QX gamer monitora (x)
Bemutatkozott az AOC AG273QX gamer monitor, mely QHD felbontással és 165 Hz-es képfrissítéssel keresi a játékosok kegyeit.

További tech hírek >>