HoloAD - Holografikus kijelző


Hol a grafikus?

A CES-en hódított a 3D technológia, mely főleg tévékben, kijelzőkben, valamint kamerákban és szemüvegekben öltött testet, ám csendesen bemutatkozott az a holografikus technológia is, mely hamarabb csempészheti Leia hercegnőt a szobába, mint R2-D2.

Nekem elsőre legalább is a hercegnő vibráló segélykérő üzenete jutott eszembe, amint megnéztem a videón a tajvani Innovision CES-en bemutatott HoloAD névre keresztelt holografikus kivetítőjét.

A technika természetesen még nem tart ott, hogy a levegőbe vetítse a körbejárható, háromdimenziós mozgóképet, még kell hozzá egy üvegpiramis. A felvételen  megtévesztő lehet az iPhone jelenléte, az csak az adathordozó, és látványelemként szolgál.

##179265##

##179266##

A különösebben nem részletezett leírás szerint a HoloAD három különböző képet vetít az üvegpiramis középpontjába, ami így teljes, körbejárható 3D-s élményt biztosító hologramot alkot, megtekinthetjük még egy felvételen:

##179268##

A holografikus megjelenítés nem igényel szemüveget, plug & play módszerrel működik, nem kell hozzá más, csak egy adathordozó és egy megfelelően elkészített FLV felvétel.

Az is biztos, hogy ez a technológia még jócskán fejlődni fog, addig is remekül hasznavehető reklámhordozó, vagy oktató, bemutató felületként.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>