HoloAD - Holografikus kijelző


Hol a grafikus?

A CES-en hódított a 3D technológia, mely főleg tévékben, kijelzőkben, valamint kamerákban és szemüvegekben öltött testet, ám csendesen bemutatkozott az a holografikus technológia is, mely hamarabb csempészheti Leia hercegnőt a szobába, mint R2-D2.

Nekem elsőre legalább is a hercegnő vibráló segélykérő üzenete jutott eszembe, amint megnéztem a videón a tajvani Innovision CES-en bemutatott HoloAD névre keresztelt holografikus kivetítőjét.

A technika természetesen még nem tart ott, hogy a levegőbe vetítse a körbejárható, háromdimenziós mozgóképet, még kell hozzá egy üvegpiramis. A felvételen  megtévesztő lehet az iPhone jelenléte, az csak az adathordozó, és látványelemként szolgál.

##179265##

##179266##

A különösebben nem részletezett leírás szerint a HoloAD három különböző képet vetít az üvegpiramis középpontjába, ami így teljes, körbejárható 3D-s élményt biztosító hologramot alkot, megtekinthetjük még egy felvételen:

##179268##

A holografikus megjelenítés nem igényel szemüveget, plug & play módszerrel működik, nem kell hozzá más, csak egy adathordozó és egy megfelelően elkészített FLV felvétel.

Az is biztos, hogy ez a technológia még jócskán fejlődni fog, addig is remekül hasznavehető reklámhordozó, vagy oktató, bemutató felületként.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>