Honor 6+ teszt - dupla élvezet


Megérkezett a fekete monstrum, fém keretben, valami dupla szempárral a hátulján. Mi lehet ez - papírnehezék, vagy csúcstechnika? A Honor ismét bebizonyítja, hogy ki lehet emelkedni az okostelefonok túlzsúfolt piacán néhány egyszerű trükkel.

Jót tett a Huawei márkának a formaváltás, az új név meggyőző telefonokat is hozott. Ezen a héten a Honor 6 nagytestvére, a 6+ vendégeskedett nálunk, mi pedig jól meggyötörtük.

[caption id="attachment_40216" align="alignnone" width="467"]Honor 6+ teszt #WithHonor6+[/caption]

Hogy is néz ki?

Az 5,5 hüvelykes kijelző határozottan nem kicsi, a fém keret eleganciát sugall (habár szerkesztőségünkben többen is kiáltották, hogy iPhone), a hátlap a szokásos modern és letisztult dizájnt hozza. Az első hatásra furcsának ható dupla kamerához gyorsan hozzá lehet szokni, főleg, ha rájössz, hogy milyen képeket lehet vele lőni. Ne is szaporítsuk a szót, jöjjön is ízelítőül néhány.

[gallery ids="40222,40223,40221,40217,40218,40225"]

A hátsó kamera az egyik húzóereje a 6+ -nak, ez az úgynevezett 'bionikus kamera' együtt 13 megapixelre képes (külön-külön 8 MP). Azt viszont már megtanultuk, hogy nem a megapixeleken, hanem a lencséken múlik minden, de mi történik, ha két kamerát is raksz egymás mellé? A fentihez hasonló képek születnek és a makró mód új értelmet nyer. Ha türelmed van hozzá, akkor egy kameraállásból több változatos képet tudsz készíteni, sőt, a fókuszt utólag is tudod állítani. A dupla LED vakut csak megemlítjük, hogy tudj róla, az előlapi kamera 8 MP-elén pedig már meg sem lepődünk.

Dupla itt minden, még a SIM kártyák is, ha szeretnéd - akár a családon belüli 4X phablet esetében. Az okosság az, hogy te döntöd el, hogy nanoSIM-et, vagy microSD kártyát raksz a microSIM mellett lévő foglalatba. Eredeti ötlet, ez tagadhatatlan, bár 32 GB belső memóriát már nem igazán kell bővíteni.

[caption id="attachment_40215" align="alignnone" width="467"]Honor 6+ teszt #WithHonor6+[/caption]

A fullHD kijelző, 1080x1920-as felbontással boldogít. Az élvezhető használat érdekében érdemes kikapcsolni az automata fényérzékelőt; az valahogy sosem érzett rá a megfelelő működésre és inkább rontotta a felhasználói élményt, mintsem segítette.

Haladjunk beljebb

Nagy telefonhoz izmos üzemidő is társul, a folyamatos játék és alkalmazásnyomkodás közben is 1,5-2 napig bírta az akksi, ezért panasz nincs rá. Ez vajon a 3600 mAh-nak köszönhető, vagy az okos energiagazdálkodásnak? Minden esetre a 4.4.2-es Android szépen szedte a lábát, bármiről is volt szó.

3 giga RAM segíti a Kirin 925-ös procit (a 6 szívében 920-as dobog) - ez dönti el, hogy épp melyik alkalmazáshoz mennyi erőforrás szükséges a rendelkezésre álló 1,8 GHz-ből. Egyébiránt a processzor 8 magja technikailag 4+4.

Verdikt

A 6+ egyértelműen csúcstelefon, amit a teszthét alatt megakasztani, lelassítani, de még megtörni sem sikerült. A kamera és a SIM befogadás képessége nagy versenyelőnyt biztosít, emellett az ára is versenyképes, kicsit kevesebb, mint 140.000 forintért már haza is viheted kártyafüggetlenül.

Kulcsszavak: honor, honor 6, teszt
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Három plusz három processzormaggal készül az Intel
A Core és az Atom sorozat is megkapja a maga frissítését, de az igazán érdekes fejlesztés a Foveros.
Fortnite – Visszatérhet Thanos?
A Bosszúállók: Végtelen háború főgonosza, Thanos és kesztyűje limitált ideig már vendégeskedett a Fortnite-ban, de most talán visszatér.
Mégsem kémkedtek az Apple-nél? Nem találják a kémchipeket
Az alaplapgyártó belsős nyomozása megerősítette a vállalat korábbi állítását, miszerint nem találtak arra utaló jelet, hogy Kína rizsszemnyi chipeket tett volna a Supermicro...
Forradalmi megoldással állt elő az Intel, amivel képesek leküzdeni a fizikát
Az Intel szerdán bejelentette a világ első olyan technológiáját, ami lehetővé teszi, hogy 3D-s processzorokat gyártsanak.
LG LK6100: olcsó Full HD tévé a tesztpadon
Kipróbáltuk a webOS 4.0 okostévérendszerrel is rendelkező LCD tévét.

További tech hírek >>