Honor 6+ teszt - dupla élvezet


Megérkezett a fekete monstrum, fém keretben, valami dupla szempárral a hátulján. Mi lehet ez - papírnehezék, vagy csúcstechnika? A Honor ismét bebizonyítja, hogy ki lehet emelkedni az okostelefonok túlzsúfolt piacán néhány egyszerű trükkel.

Jót tett a Huawei márkának a formaváltás, az új név meggyőző telefonokat is hozott. Ezen a héten a Honor 6 nagytestvére, a 6+ vendégeskedett nálunk, mi pedig jól meggyötörtük.

[caption id="attachment_40216" align="alignnone" width="467"]Honor 6+ teszt #WithHonor6+[/caption]

Hogy is néz ki?

Az 5,5 hüvelykes kijelző határozottan nem kicsi, a fém keret eleganciát sugall (habár szerkesztőségünkben többen is kiáltották, hogy iPhone), a hátlap a szokásos modern és letisztult dizájnt hozza. Az első hatásra furcsának ható dupla kamerához gyorsan hozzá lehet szokni, főleg, ha rájössz, hogy milyen képeket lehet vele lőni. Ne is szaporítsuk a szót, jöjjön is ízelítőül néhány.

[gallery ids="40222,40223,40221,40217,40218,40225"]

A hátsó kamera az egyik húzóereje a 6+ -nak, ez az úgynevezett 'bionikus kamera' együtt 13 megapixelre képes (külön-külön 8 MP). Azt viszont már megtanultuk, hogy nem a megapixeleken, hanem a lencséken múlik minden, de mi történik, ha két kamerát is raksz egymás mellé? A fentihez hasonló képek születnek és a makró mód új értelmet nyer. Ha türelmed van hozzá, akkor egy kameraállásból több változatos képet tudsz készíteni, sőt, a fókuszt utólag is tudod állítani. A dupla LED vakut csak megemlítjük, hogy tudj róla, az előlapi kamera 8 MP-elén pedig már meg sem lepődünk.

Dupla itt minden, még a SIM kártyák is, ha szeretnéd - akár a családon belüli 4X phablet esetében. Az okosság az, hogy te döntöd el, hogy nanoSIM-et, vagy microSD kártyát raksz a microSIM mellett lévő foglalatba. Eredeti ötlet, ez tagadhatatlan, bár 32 GB belső memóriát már nem igazán kell bővíteni.

[caption id="attachment_40215" align="alignnone" width="467"]Honor 6+ teszt #WithHonor6+[/caption]

A fullHD kijelző, 1080x1920-as felbontással boldogít. Az élvezhető használat érdekében érdemes kikapcsolni az automata fényérzékelőt; az valahogy sosem érzett rá a megfelelő működésre és inkább rontotta a felhasználói élményt, mintsem segítette.

Haladjunk beljebb

Nagy telefonhoz izmos üzemidő is társul, a folyamatos játék és alkalmazásnyomkodás közben is 1,5-2 napig bírta az akksi, ezért panasz nincs rá. Ez vajon a 3600 mAh-nak köszönhető, vagy az okos energiagazdálkodásnak? Minden esetre a 4.4.2-es Android szépen szedte a lábát, bármiről is volt szó.

3 giga RAM segíti a Kirin 925-ös procit (a 6 szívében 920-as dobog) - ez dönti el, hogy épp melyik alkalmazáshoz mennyi erőforrás szükséges a rendelkezésre álló 1,8 GHz-ből. Egyébiránt a processzor 8 magja technikailag 4+4.

Verdikt

A 6+ egyértelműen csúcstelefon, amit a teszthét alatt megakasztani, lelassítani, de még megtörni sem sikerült. A kamera és a SIM befogadás képessége nagy versenyelőnyt biztosít, emellett az ára is versenyképes, kicsit kevesebb, mint 140.000 forintért már haza is viheted kártyafüggetlenül.

Kulcsszavak: honor, honor 6, teszt
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tudja, hogy igazából kié az ön Facebook-fiókja? Ne legyen olyan biztos a válaszban
Ki birtokolja a Facebook-, Google-, Instagram- és Twitter-profiljainkat és a hozzájuk tartozó személyazonosságunkat: a szolgáltató vagy mi? Kinek a feladata ezek védelme? Hogyan lehet...
Elkészült az Android Oreo a Nokia 8-ra
Finnországban és Lengyelországban már telepíthető a frissítés.
Games with Gold - ezt hozza 2017 decembere
A Microsoft bejelentette, hogy milyen játékokat ad a Gold tagoknak. Lesz időutazás és örült lövöldözés is.
Most már virtuális pénzből is lehet lakást venni Budapesten
Most először nyílt lehetőség arra, hogy valaki Bitcoinnal fizetve vásárolhasson meg lakást Budapesten.
Felmásztam egy piramisra, na bumm
A legújabb Assassin's Creed gyönyörű, látványos, és az ókori Egyiptomban játszódik, de sajnos ennél jobbat nem tudunk róla mondani.

További tech hírek >>