Honor 6 teszt - űrtechnika, ami a kezedben is elfér


A Holdra szállás idején a számítógépek még nem voltak olyan komolyak, mint a most kapható telefonok. A boltok polcait elárasztják az egymásra licitáló, erősebbnél erősebb mobilok, de van egy, ami kiemelkedik a maga 8 magjával - a Honor 6.

Szerkesztőségünk azon szerencsések közé tartozik, akik kipróbálhatták a Huawei leányvállalata, a Honor zászlóshajóját, a 6-ot. Olvasd el tesztünket a legerősebb ma kapható telefonról, ami az árát tekintve is verhetetlen.

Honor 6

Külső

A vadonatúj okostelefon fehér színben érkezett hozzánk, az 5 inches kijelző tekintélyes mérete és az anyagválasztás minőségi terméket sejtet, ami meglepően könnyű. Az oldalsó keret fémhatású, ezen találhatóak a micro SIM és a micro SD kártyák helyei; felettük a lock gomb és a hangerőszabályzó, hogy az egykezes használat is kényelmes legyen (feltéve, ha nem balkezes vagy). Az előlap bal felső részén kapott helyett a színváltós LED, amely a töltöttségi állapotot és az elmulasztott hívást és üzenetet jelzi.

[gallery link="file" ids="14586,14587,14588"]

A hátlapon lévő hangszóró elhelyezkedése kiemelt figyelmet érdemel, a kéthetes nyúzás során nem sikerült a telefonon úgy fogást találni, hogy azt letakarva elnémítsuk a játékot, vagy zenét. Sőt, az ominózus hátlap üvegből van, ami nagyon szép, cserébe sokat lehet törölgetni - de erre egy hátlapfólia tökéletes megoldást nyújthat. A telefont szétszedni nem lehet, így az akksi csere a szerviz feladata lesz valamikor a jövőben.

A Gorilla Glass kijelző és a megjelenés első körben is gyönyörűnek mondható, viszont a beállítások módosításával ezt az élményt tovább lehet növelni - sajnos a beépített alkalmazások ikonjai ezt az élményt a kissé bugyuta kinézettel elrontják, illetve a menü kinézete is elnagyolt, túlontúl egyszerű, de mégsem letisztult. A tervezéskor valószínűleg a telefon műszaki tulajdonságaira több figyelmet fordítottak, ezért a 4.4.2-es Android jól használható, de a dizájn nem a telefonhoz méltó.

[gallery link="file" ids="14580,14583,14582"]

Az egyik legkellemesebb meglepetése a telefonnak, hogy felnyitáskor minden lock gomb megnyomásra más képet ad be, a tárház végtelennek tűnik, a kedvenceket el lehet menteni és frissíteni is lehet a képtárat bármikor.

Belső

A Kirin 920 névvel fémjelzett nyolcmagos processzor kétszer 4 Cortex magot jelent (A7 és A15), amely mellé 3 giga RAM-ot gyömöszöltek be, hogy egyik alkalmazás se jelentsen problémát a telefonnak. Valószínűleg ennek, illetve még a Mali-T628 MP4 grafikus gyorsítónak köszönhető az, hogy multitaskingban lehet több nagy energiaigényű mobilappot futtatni. Belső tárhelyből 16 gigát kapsz, amelyet a fentebb említett micro SD kártyával tovább bővíthetsz.

Az akksi, amelynek a feltöltési ideje 10%-ról 3,5 órát vesz igénybe, meglepően sokáig bírja, egy nap alatt szinte lehetetlen lemeríteni még játék, üzenetváltás, zenehallgatás és telefonálás mellett is. A telefon magától szabályozza az energiafelhasználást, de az újdonsült tulajdonosoknak nem árt felülbírálni a Honor 6 döntéseit, pl. a Viber esetén a telefon automatikusan parkolópályára helyezte az appot lezárás után, így nem jöttek meg az értesítések. A nagy energiaigényű alkalmazások nyitva hagyásakor a telefon jelez, hogy érdemes azokat bezárni - így spórolva fontos üzemperceket a felhasználónak.

[gallery link="file" ids="14585,14584,14579"]

A nehezebb napokon érdemes felkészülni arra, hogy néhány gyári applikáció nehezebben állja meg a helyét, pl. a teló saját böngészője hajlamos bekadni, illetve előfordult pár játéknál (Minion Rush, Clumsy Ninja) szaggatás, vagy éppen az app nem akart elindulni, de egy 4K videó lejátszása meg sem kottyan a telefonnak.

A 13 megapixeles hátlapi kamera munkáját dupla LED vaku segíti. A duál-lencsés kamera beállítási lehetőségei sokrétűek - az időzítő, mosolyfelvétel, ISO állítás; de ha ezekkel nem akarsz foglalkozni, akkor csak válaszd az intelligens módot és a telefon dolgozik helyetted, igen figyelemreméltó eredménnyel. Az előlapi kamera 5 MP, amelynél szintén használhatod a beépített szűrőket és még azzal is tudsz panorámát készíteni, vagy vízjelet rakni a képre.

IMG_20141225_183839

A 4G mobilkapcsolat teszi a dolgát, épp ezért érdemes odafigyelni a mobilinternet korlátaira, mivel a gyors adatforgalom szomorú meglepetést tud okozni. Megemlítendő még a WiFi kapcsolat, bekapcsolás után a megjegyzett hálózatokra néhány másodperc alatt kapcsolódik. A telefonba bekerült még egy infra is, aminek a létjogosultsága kérdéses; a tervezőkön kívül valószínűleg senki sem érti, hogy miért.

Találhatóak még egyéb figyelmességek, mint a kesztyű mód, amely eredményeképp tapizható a Honor abban az esetben is, ha nem az eBay-ről rendelt okostelefon-kompatibilis kesztyűt használsz.

Összességében

A Honor 6 kiállta a próbát, teljesítménye brutális, ára is lenyűgöző (kártyafüggetlenül picivel kevesebb, mint 105.000 Ft). Bátran ajánljuk bárkinek, aki Android telefon vásárláson gondolkozik, a telefon nagyon gyors és megbízható, kezelése egyszerű, a kinézete pedig minőséget sugall.

Akár iPhone 6 gyilkos is lehet belőle? Következő cikkünkből kiderül!

Kulcsszavak: android, honor, honor 6, mobil
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tudja, hogy igazából kié az ön Facebook-fiókja? Ne legyen olyan biztos a válaszban
Ki birtokolja a Facebook-, Google-, Instagram- és Twitter-profiljainkat és a hozzájuk tartozó személyazonosságunkat: a szolgáltató vagy mi? Kinek a feladata ezek védelme? Hogyan lehet...
Elkészült az Android Oreo a Nokia 8-ra
Finnországban és Lengyelországban már telepíthető a frissítés.
Games with Gold - ezt hozza 2017 decembere
A Microsoft bejelentette, hogy milyen játékokat ad a Gold tagoknak. Lesz időutazás és örült lövöldözés is.
Most már virtuális pénzből is lehet lakást venni Budapesten
Most először nyílt lehetőség arra, hogy valaki Bitcoinnal fizetve vásárolhasson meg lakást Budapesten.
Felmásztam egy piramisra, na bumm
A legújabb Assassin's Creed gyönyörű, látványos, és az ókori Egyiptomban játszódik, de sajnos ennél jobbat nem tudunk róla mondani.

További tech hírek >>