HP Airlife 100 Androidos smartbook


Smart(phone)book

Amint azt napjainkban tapasztalhatjuk, a számítógépek összemennek, a mobiltelefonok megnőnek, ki-ki kiválaszthatja magának a legmegfelelőbb platformot életviteléhez. A HP és a Compaq úgy döntött, hogy egy smartbookot tölt meg mobil belsővel.

A HP Airlife 100 - amit a Compaq rakott össze - tökéletesen példázza a telített elektronikai piac próbálkozásait, megpróbálni egy egyedi és praktikus készüléket összerakni, a legnépszerűbb elemekkel töltve, s várni, hogy a termék életképes marad-e?

Az egy évben több szakkiállításon (csak idén eddig CES, MWC) is megforduló készülékeket megismerheti a szakma, s a visszajelzésekből eldől, sorozatgyártásra kerül-e a cucc.

Az Airlife 100 kellemes ötvözése lehet egy hordozható számítógép, mondjuk egy 10hüvelykes smartbook, és egy okostelefon kereszteződésének. A telefonálást persze legkönnyebben Skyp-pal oldhatjuk meg, de tekinthetünk a kis gépre mégis egy nagyon okos telefonként, mely a hálás tartalmakat hozott át a pc-ből.

A 10,1 inches érintőképernyővel rendelkező Airlife a népszerű Androidot kapta operációs rendszerül, amit - valószínűleg – egy Snapdragon (ARM rendszerű) CPU üzemeltet majd, és a gyorsaságot szolgálja a 16 GB-os SSD is. A 3G-s és Wi-Fi-s szélessávú kapcsolat is szavatolt, de ezen kívül csak az élettartamról lehet annyit tudni, hogy 12 órás munkaidő szavatolt, vagy a 10 napos készenléti idő.

A megjelenés még kérdőjeles, de a Telefonica már bejelentette partnerségét egy a mobil szélessávú szolgáltatását kiszolgáló, és segítő partnerségre, mely elsősorban európai, és latin-amerikai piacokat érint. Az árképzés sokat segíthet az Airlife elterjedésében. Szerintem van benne ötlet, egyszerűen kezelhető, gyors rendszert kapunk megfelelő hardveres támogatással, smartbook méretben, amit általában amúgy is csak internetezésre használnak, amiben az Airlife is erős. Persze, az később derül ki, mit is tud igazán.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>