HP Airlife 100 Androidos smartbook


Smart(phone)book

Amint azt napjainkban tapasztalhatjuk, a számítógépek összemennek, a mobiltelefonok megnőnek, ki-ki kiválaszthatja magának a legmegfelelőbb platformot életviteléhez. A HP és a Compaq úgy döntött, hogy egy smartbookot tölt meg mobil belsővel.

A HP Airlife 100 - amit a Compaq rakott össze - tökéletesen példázza a telített elektronikai piac próbálkozásait, megpróbálni egy egyedi és praktikus készüléket összerakni, a legnépszerűbb elemekkel töltve, s várni, hogy a termék életképes marad-e?

Az egy évben több szakkiállításon (csak idén eddig CES, MWC) is megforduló készülékeket megismerheti a szakma, s a visszajelzésekből eldől, sorozatgyártásra kerül-e a cucc.

Az Airlife 100 kellemes ötvözése lehet egy hordozható számítógép, mondjuk egy 10hüvelykes smartbook, és egy okostelefon kereszteződésének. A telefonálást persze legkönnyebben Skyp-pal oldhatjuk meg, de tekinthetünk a kis gépre mégis egy nagyon okos telefonként, mely a hálás tartalmakat hozott át a pc-ből.

A 10,1 inches érintőképernyővel rendelkező Airlife a népszerű Androidot kapta operációs rendszerül, amit - valószínűleg – egy Snapdragon (ARM rendszerű) CPU üzemeltet majd, és a gyorsaságot szolgálja a 16 GB-os SSD is. A 3G-s és Wi-Fi-s szélessávú kapcsolat is szavatolt, de ezen kívül csak az élettartamról lehet annyit tudni, hogy 12 órás munkaidő szavatolt, vagy a 10 napos készenléti idő.

A megjelenés még kérdőjeles, de a Telefonica már bejelentette partnerségét egy a mobil szélessávú szolgáltatását kiszolgáló, és segítő partnerségre, mely elsősorban európai, és latin-amerikai piacokat érint. Az árképzés sokat segíthet az Airlife elterjedésében. Szerintem van benne ötlet, egyszerűen kezelhető, gyors rendszert kapunk megfelelő hardveres támogatással, smartbook méretben, amit általában amúgy is csak internetezésre használnak, amiben az Airlife is erős. Persze, az később derül ki, mit is tud igazán.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Heavy Rain - kavarodást okozott a Denuvo a demo körül
A Heavy Rain tegnap megjelent demója egyelőre még nem indul, de ha minden jól megy, ma délelőtt megoldják a problémát.
Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.
Turkáltak a fotók között a Snapchat alkalmazottai
Éveken át nem lehetett ellenőrizni egy belső eszköz használatát.
Újabb érdekességek derültek ki a Redmi K20 csúcsmobilról
Hetedik-generációs képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval jön az okostelefon, amiről egy képet is kiadott a Redmi.
Ősi tengervízre bukkantak, segíthet a klímakutatásban
Az utolsó jégkorszakból hátramaradt vízre amerikai kutatók bukkantak rá az Indiai-óceánban.

További tech hírek >>