HP: befuccsolt a TouchPad


A HP nagy elvárásokkal dobta piacra a TouchPad tabletjét, melyet az iPad méltó vetélytársának szántak. Az embereknek azonban nem kellett, még jelentős árcsökkentés után is a hőbörgő eladók nyakán maradt a deszka, úgyhogy itt a kasza ideje: vége a táblagép, PC és telefongyártásnak, profilt módosít a cég.

Tanulságos kis történet a HP utóbbi néhány hónapja. A cég a TouchPad névre keresztelt kütyüvel szeretett volna egy minél nagyobb szeletet kihasítani a szépen virágzásnak indult tablet-piacból - a nyilatkozatok szerint még az iPad hegemónia megtörését sem tartották kizártnak.

Aztán a ketyere elkészült és piacra került, de (ahogy az talán sejthető is volt) nem hozta azt az átütő sikert, amit a gyártó remélt tőle. Nemhogy az iPadet nem tudta megszorongatni a TouchPad, de kifejezetten rosszul is fogyott.

A HP sok más, főleg Androidos táblákat gyártó céghez hasonlóan többszöri árcsökkentéssel próbált szélesebb felhasználói bázist kiépíteni, de az emberek így sem vették a TouchPadet. Százezres nagyságrendben maradt a viszonteladók nyakán az eladatlan tábla.

Nem járt jobban a HP Pre okostelefon sem, amihez szintén nagy reményeket fűztek. A készülék közelébe nem jutott az iPhone-nak, és az Androidos telók élmezőnyét is csak távolról figyelhette. A HP le is vonta a következtetéseket és leállította a WebOS eszközök fejlesztését. A hivatalos közlemény megerősíti, hogy kiszállnak a PC, telefon- és tabletgyártásból, a jövőben inkább szoftverfejlesztésből és azok licenszeléséből remélnek bevételeket.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Project: MARA – A mentális terrorról készítenek játékot a Hellblade fejlesztői
A jelek szerint ismét komoly témába vágta a fejszéjét a Ninja Theory: a Project MARA a mentális terrort próbálja játékba önteni.
A 20.1.3-as szoftvercsomag már támogatja a legújabb Radeon RX 5600 XT modellt is
Az AMD elérhetővé tette a 20.1.3-as verziószámú Radeon Software kiadását, melynek legfontosabb újítása a nemrég megjelent Radeon RX 5600 XT grafikus kártya támogatása.
Magára talál az Apple Kínában
Javultak az adatok, miközben a Huawei már a hajlíthatónál is szép számokat mutathat fel.
A kezet használná fizetésre az Amazon
Az elképzelések alapján a fizetéshez nem lenne szükség sem a bank- és a hitelkártyák, sem az okostelefon használatára.
Megjött a sötét mód a WhatsAppba, de nem mindenkinek
A Messenger és az Instagram után a Facebook harmadik nagy applikációja, a WhatsApp is megkapta a sötét módot.

További tech hírek >>