HP munkatársak gyerekei ismerkedtek a céggel


Ötven gyerek lepte el egy napra a HP Magyarország budapesti irodáit július közepén. A gyerekek nem csak azt tudták meg, hogy hol dolgozik édesanyjuk vagy édesapjuk, de a biztonságos internetezésről is hallhattak, amellett, hogy kipróbálhatták a legizgalmasabb HP fejlesztéseket.

 

Két budapesti irodában, egy időben kezdődött a 8-15 éves gyerekek programja a HP Magyarországnál: a két csoport mégis egy virtuális csoporttá alakult, hiszen a két helyszín között a kapcsolatot telekonferenciával oldották meg a szakemberek. A gyerekek megtudták, hogy mi a HP, miért jött létre, de nem csak a céggel és szolgáltatásaival ismerkedtek meg, hanem más IT-hez kötődő témákkal is: például kiderült, hogy mi történik akkor, amikor egy épp megírt e-mail mellett megnyomjuk a Küldés gombot. A helyszíneken a HP legújabb nyomtatóit és számítógépeit is felsorakoztatta, illetve a vállalkozó kedvű gyerekek a szerverszobába is bekukkanthattak.

"Fontos célja volt a programnak, hogy megmutassuk a HP-t a saját gyermekeinek is és ne csak akkor beszéljünk a HP-ról, mikor középiskolákba, főiskolákra és egyetemekre mennek munkatársaink előadni. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a saját gyermekeinkért is tehetünk, és tettünk is. 33 kolléga segítette önkéntesen az eseményt napi feladatai mellett, ezzel is kifejezve elkötelezettségét a HP iránt." - mondta el Kovács Krisztina, a HP Magyarország HR vezetője.

Nem ez az első alkalom, hogy a HP Magyarország munkatársainak gyermekei szüleik munkahelyére látogatnak. Korábban is szervezett a hazai leányvállalat oktatást a gyerekek részére, ezt az alkalmat most viszont globális kezdeményezés ösztönözte. Június és november között világszerte HP munkatársak gyerekeinek ezrei ismerkednek meg a céggel, különböző telephelyekre szervezett programokon. A kezdeményezés következő magyarországi állomása Vasváron lesz.

A HP-nál elárulták, hogy nem pusztán a globális kezdeményezés hatására döntött úgy a magyarországi leányvállalat, hogy ismét megszervezi ezt a programot a gyerekek részére. A munkatársak korábbi visszajelzése alapján ez az egyik kedvenc vállalaton belüli kezdeményezés. A tervek szerint ezért a jövő évben kiszélesítik a résztvevő gyermekek korcsoportját.

 

Kulcsszavak: event, gyerek, hp
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[TGA 2019] Senua's Saga: Hellblade 2 trailer
A Ninja Theory már dolgozik a Hellblade folytatásán, mely a következő generációs Xboxra érkezik.
[TGA 2019] Íme a nextgen Xbox, az Xbox Series X
A Microsoft a The Game Awardson leplezte le a következő generációs masinájának nevét és kinézetét.
Megtalálták a Föld legmélyebb kontinentális árkát
A kelet-antarktiszi Denman-gleccser alatti kanyon 3,5 kilométerre hatol a tengerszint alá.
Az olasz bíróság elrendelte a Facebookon bezárt szélsőjobboldali oldalak újranyitását
A CasaPound újfasiszta párt közösségi oldalainak azonnali aktiválását rendelte el a római bíróság mai ítéletében, valamint kártérítést is kiszabott a világ egyik legnagyobb...
Hivatalos: Érkezik a Shazam 2
A mai napon premierdátumot kapott a Shazam 2, ezzel pedig lényegében hivatalosan is kiderült, hogy készül a nagysikerű film folytatása.

További tech hírek >>