HP USB 3.0-s laptop, vagy Seagate USB 3.0 kit


Sebesség egyben, vagy darabonként

Várható volt már, hogy előbb-utóbb megjelenik az első USB 3.0-s szabványú portokkal felszerelt laptop, az asztali gépek már megkapták az első alaplapokat, és PCI USB 3.0 kártyákat, gyorsulhat a következő kör. Akinek már van notebookja, megúszhatja olcsóbban is a sebességnövekedést.

A hordozható számítógépek piacára elsőként a HP lépett be a jövő sebességét képviselő HP 15 Envy gépével, melyet már USB 3.0-ás foglalatokkal láttak el. Ha már gyors, legyen az mindenhol, az új USB szabvány mellé a 15 inches laptopot Intel Quad-Core i7 processzorral, és ATI 5830 grafikus kártyával lehet megrendelni, mely árukapcsolás valóban erős tulajdonságokkal ruházhatja fel a készüléket. Ilyen hardvertámogatás mellett, - főleg, ha még egy kis memóriát is vásárol bele az ember, - tökéletes HD mozigépész lehet a hordozható gépből, s ha van hozzá egy szintén az új USB szabvánnyal futó adathordozóból is, pár perc alatt több filmet is át tudunk mozgatni a készülékek között. A notebook ára bizony borsos, de az 1449 dollárt nem az USB 3.0-ért fizetjük, hanem a vele rendelt hardverekért.

A 15 colos gép csak a kezdet, nemsokára megrendelhető lesz a HP nagyobb, Elite kategóriája, és minden bizonnyal nem késlekednek sokat más gyártók sem. Akinek már van laptopja, vagy mindenképpen olcsóbbat venne, de nem mondana le az adatátviteli sebesség növekedésről sem, más módszert ajánlok, pláne, hogy a laptop mellé mindenképpen kell még egy egység, ha növelni akarjuk a sebességünket.

Én a StarTech kiegészítőjét rendeltem meg neten, 13 ezer forintért, s amíg meg nem jön hozzá a SuperTalent pendrive-ja, addig is két USB hellyel több van a gépemen, így sem megy kárba. Jelentem, egészen jól működik, de azért alig várom már, hogy másodpercenként több száz megabájtok cseréljenek helyet kezeim alatt. A pendrive sajnos elég drága, de nekem inkább arra van szükségem, mint merevlemezre. Aki most gondolkodik a bővítésen, még jobb üzletet tudok ajánlani, ha maradna régebbi laptopjánál, és van express card-bővítő helye. A SeaGate a napokban dobott piacra egy kiegészítő szettet, ami 180 dollárért tartalmaz egy USB 3.0-s átalakítót (pont olyan, mint az enyém), amihez jár egy 500 GB-os külső merevlemez is, természetesen az új szabványú USB-csatlakozással együtt, és a kábelekkel.

Kicsit bánom, hogy már két külső vinyóm van, és már a pendrive-ot is megrendeltem, pedig vagy kétszer ennyibe kerül. Aki sok videót néz laptopján, és ennek megfelelően sok bájtot is mozgat meg, annak nagyon ajánlom ezt az olcsó kiegészítő kit-et, mert nem csak sebességet, de tárhelyet is kap egyszerre, ráadásul nem kell kétszer rendelnie.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>