HP USB 3.0-s laptop, vagy Seagate USB 3.0 kit


Sebesség egyben, vagy darabonként

Várható volt már, hogy előbb-utóbb megjelenik az első USB 3.0-s szabványú portokkal felszerelt laptop, az asztali gépek már megkapták az első alaplapokat, és PCI USB 3.0 kártyákat, gyorsulhat a következő kör. Akinek már van notebookja, megúszhatja olcsóbban is a sebességnövekedést.

A hordozható számítógépek piacára elsőként a HP lépett be a jövő sebességét képviselő HP 15 Envy gépével, melyet már USB 3.0-ás foglalatokkal láttak el. Ha már gyors, legyen az mindenhol, az új USB szabvány mellé a 15 inches laptopot Intel Quad-Core i7 processzorral, és ATI 5830 grafikus kártyával lehet megrendelni, mely árukapcsolás valóban erős tulajdonságokkal ruházhatja fel a készüléket. Ilyen hardvertámogatás mellett, - főleg, ha még egy kis memóriát is vásárol bele az ember, - tökéletes HD mozigépész lehet a hordozható gépből, s ha van hozzá egy szintén az új USB szabvánnyal futó adathordozóból is, pár perc alatt több filmet is át tudunk mozgatni a készülékek között. A notebook ára bizony borsos, de az 1449 dollárt nem az USB 3.0-ért fizetjük, hanem a vele rendelt hardverekért.

A 15 colos gép csak a kezdet, nemsokára megrendelhető lesz a HP nagyobb, Elite kategóriája, és minden bizonnyal nem késlekednek sokat más gyártók sem. Akinek már van laptopja, vagy mindenképpen olcsóbbat venne, de nem mondana le az adatátviteli sebesség növekedésről sem, más módszert ajánlok, pláne, hogy a laptop mellé mindenképpen kell még egy egység, ha növelni akarjuk a sebességünket.

Én a StarTech kiegészítőjét rendeltem meg neten, 13 ezer forintért, s amíg meg nem jön hozzá a SuperTalent pendrive-ja, addig is két USB hellyel több van a gépemen, így sem megy kárba. Jelentem, egészen jól működik, de azért alig várom már, hogy másodpercenként több száz megabájtok cseréljenek helyet kezeim alatt. A pendrive sajnos elég drága, de nekem inkább arra van szükségem, mint merevlemezre. Aki most gondolkodik a bővítésen, még jobb üzletet tudok ajánlani, ha maradna régebbi laptopjánál, és van express card-bővítő helye. A SeaGate a napokban dobott piacra egy kiegészítő szettet, ami 180 dollárért tartalmaz egy USB 3.0-s átalakítót (pont olyan, mint az enyém), amihez jár egy 500 GB-os külső merevlemez is, természetesen az új szabványú USB-csatlakozással együtt, és a kábelekkel.

Kicsit bánom, hogy már két külső vinyóm van, és már a pendrive-ot is megrendeltem, pedig vagy kétszer ennyibe kerül. Aki sok videót néz laptopján, és ennek megfelelően sok bájtot is mozgat meg, annak nagyon ajánlom ezt az olcsó kiegészítő kit-et, mert nem csak sebességet, de tárhelyet is kap egyszerre, ráadásul nem kell kétszer rendelnie.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>