HTC: vereség, kitiltás, újratervezés


Egy strigula az Apple neve mellé: egy amerikai bíróság megállapította, hogy a HTC Androidos okostelefonjai sértenek egy, az Apple birtokában lévő szabadalmat. 2012 áprilistól nem forgalmazhatják ezeket, hacsak át nem tervezik az érintett funkciót.

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság megállapította, hogy valóban jogtiprás történt a tajvani gyártó részéről, egy Apple szabadalmat sértenek a készülékek. A döntés ezért az, hogy egy kis átmeneti időszakot követően, 2012 áprilistól tilos lesz új Androidos telefonokat forgalomba hoznia a HTC-nek Amerikában, a The Verge szerint 2013 december 19-ig. Hacsak ki nem küszöbölik a problémát némi újratervezéssel.

Ezt az egérutat a Samsung is kénytelen volt kihasználni a Galaxy Tab kapcsán, és vélhetően a HTC sem tesz másként. Hivatalos közleményük a szerint az érintett megoldások (pl az üzenetekben kapott linkek, telefonszámok kiemelése, részletesen itt és itt olvashattok a két szóban forgó szabadalomról) a felhasználói élménynek csak kis szeletét jelentik, hiányuk nem fáj majd a felhasználóknak.

A közlemény szerint "hamarosan" eltávolítják az említett funkciókat a készülékekből. Az érintett modellek egyébként a Droid Incredible, az Evo 4G, a T-Mobile G2, és Nexus One, illetve egy rakás régebbi telefon.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>