HTC: vereség, kitiltás, újratervezés


Egy strigula az Apple neve mellé: egy amerikai bíróság megállapította, hogy a HTC Androidos okostelefonjai sértenek egy, az Apple birtokában lévő szabadalmat. 2012 áprilistól nem forgalmazhatják ezeket, hacsak át nem tervezik az érintett funkciót.

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság megállapította, hogy valóban jogtiprás történt a tajvani gyártó részéről, egy Apple szabadalmat sértenek a készülékek. A döntés ezért az, hogy egy kis átmeneti időszakot követően, 2012 áprilistól tilos lesz új Androidos telefonokat forgalomba hoznia a HTC-nek Amerikában, a The Verge szerint 2013 december 19-ig. Hacsak ki nem küszöbölik a problémát némi újratervezéssel.

Ezt az egérutat a Samsung is kénytelen volt kihasználni a Galaxy Tab kapcsán, és vélhetően a HTC sem tesz másként. Hivatalos közleményük a szerint az érintett megoldások (pl az üzenetekben kapott linkek, telefonszámok kiemelése, részletesen itt és itt olvashattok a két szóban forgó szabadalomról) a felhasználói élménynek csak kis szeletét jelentik, hiányuk nem fáj majd a felhasználóknak.

A közlemény szerint "hamarosan" eltávolítják az említett funkciókat a készülékekből. Az érintett modellek egyébként a Droid Incredible, az Evo 4G, a T-Mobile G2, és Nexus One, illetve egy rakás régebbi telefon.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új funkció kerülhet a Facebook Messengerbe
A jövőben látható lesz a felhasználó tartózkodási helye és az éppen végzett tevékenysége.
Kémkedik az androidos alkalmazások egyharmada
A szoftverek egy részét érdekli, hogy milyen más programok vannak feltelepítve egy adott eszközre.
Úgy néz ki, a Bethesda az E3 digitális verzióját is kihagyja idén
A legtöbb kiadó az elmaradt E3 helyett digitális konferenciát tervez tartani júniusban, a Bethesda azonban más irányba gondolkodik.
Az Ubisoft is ingyenjátékot osztogat
Elsőként a Rayman Legends került a terítékre.
Az internet egyik kitalálója is elkapta a koronavírust
Vint Cerf, az internet egyik atyja a Twitteren közölte, hogy megfertőződött a koronavírussal.

További tech hírek >>