Hydrofill MiniPak-személyi hidrogén-töltőállomás


Vízáram

Amellett, hogy egyre több áramot használunk fel, - aminek java részét személyes, hordozható tárgyaink fogyasztják el – manapság már arra is illik odafigyelni, hogy ezt minél kisebb környezetkárosítással érjük el. A CES ebből a szempontból is kitett magáért.

A legnagyobb csoda számomra a levegőből a Wi-Fi jelek átalakításával áramot termelő és raktározó töltő volt, de azért egyéb is megdobogtatta a szívemet. Ilyen a Horizon Fuel Cell Technologies Hydrofill MiniPak-ja, mely a hidrogéncellás töltés mellett teszi le voksát, ami szokatlanul új eljárás, legalább is, ami a kütyütöltést illeti.

Mielőtt bárki valami macerás dologra gondolna, mint például a hamvába holt metanol-töltőre, felejtse el a kétségeit, mert a Hydrofill kezelése amellett, hogy környezetbarát, végtelenül egyszerű is. A rendszer egy stabil bázis egységből és két hordozható hidrogéncellás-töltőből áll. 

A bázis egységbe – mely akár napelemmel is működtethető – vizet töltve az az alkotóelemeire bontja a folyadékot, és a hidrogént szilárd formában egy tartályban tárolja. Ezt a tartályt rakhatjuk a töltők valamelyikébe, és tölthetjük fel bármelyik USB-s cuccunkat, a kislámpától a médialejátszón át a kameráig (5W, 400 mA). Egy HydroSTIK tartállyal 2-3-szor tölthetünk fel egy okostelefont úgy, hogy a folyamat mellékterméke mindössze vízpára.

Az egy hetes vízitúrára elég elvinni csak a két hordozható töltőt, amiket fáradtan hazatérve vízzel újratölthetünk, szuper. A készlet áráról még nem lehet mit tudni, de a szett kapható lesz még az év vége előtt.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A számok nem hazudnak? Íme a Metacritic összesítése az évtized legjobb játékaival
A kritikákat összesítő oldal közzétette az 50-es toplistát.
Megint érkezett egy Star Wars előzetes
A Disney tovább csigázza a rajongókat. Újabb rövidke kedvcsináló érkezett a december 19-én debütáló Skywalker korához.
1,2 milliárd forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Facebook-ra
Ez a GVH történetének legnagyobb, fogyasztóvédelmi ügyben kiszabott bírsága.
Ingyen kipróbálható a The Crew 2
Hétfő estig bárki elviheti néhány körre a nyílt világú versenyjátékot.
Decemberben újra ingyenesen játszhatunk a Fallout 76-tal
Az ingyenes napok mellett ebben a hónapban fut be az Update 16 is, ami után ünnepi színekbe öltözik a Fallout 76.

További tech hírek >>