Idén pörög fel igazán a mobilos fizetés


A PayPal internetes fizetés bonyolító pénzügyi szolgáltató vállalat közel megduplázta a mobil eszközökről kezdeményezett fizetések pénzforgalmára vonatkozó idei előrejelzését - tájékoztatta a PayPal csütörtökön az MTI-t a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai vásáron tett bejelentéséről.

A PayPal 7 milliárd dolláros mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat becsül az idei évre, szemben korábbi 4 milliárd dolláros előrejelzésével. Tavaly 1,5 milliárd dollár, 2010-ben pedig 750 millió dollár mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat bonyolított le a PayPal.

Jelenleg mintegy 17 millió PayPal ügyfél használ mobil eszközöket internetes vásárlásai ellenértékének átutalására, szemben a 2011 júniusi 8 millióval.

Az online fizetések növekedését a mobiltelefonok mellett a táblaszámítógépek rohamos terjedése is segíti. Az IBM felmérése szerint a 2011-es karácsonyi szezonban az amerikai táblaszámítógép tulajdonosok 75 százaléka bonyolított le valamilyen internetes vásárlást készülékén.

A PayPal kimutatása szerint tavaly nőtt a mobil pénzátutalási megoldásokat támogató kiskereskedelmi egységek száma is hálózatában. Az olyan kiskereskedelmi láncok például, mint a Starbucks, a Pizza Express, a Yorder és a Fandango teljesen új mobiltelefonos fizetési megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek, akik a kasszánál történő sorban állást kihagyva mobiltelefonjaikkal beszkennelhetik az árucikk vonalkódját, majd rögtön át is utalhatják annak ellenértékét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ötmillió vendég adatait lopták el a Marriottból
Újabb hekkertámadás a luxusszálló ellen.
Leállítja az LCD-panelek gyártását a Samsung
A dél-koreai cég kizárólag QD-OLED paneleket fog készíteni.
Bemutatkozott a Xiaomi Redmi K30 Pro
Erős hardvert és 5G-támogatást kapunk a telefonnal, visszatér az előugró panel.
Ha nem lehet kijárni, mindenki játszik
Még a WHO is azt tanácsolja, hogy maradjunk otthon és videojátékozzunk.
Több hónapot is késhet az iPhone 9
Az indiai gyárleállítások nagy hatással lehetnek az Apple új, kompakt mobiljának sorsára is.

További tech hírek >>