Idén pörög fel igazán a mobilos fizetés


A PayPal internetes fizetés bonyolító pénzügyi szolgáltató vállalat közel megduplázta a mobil eszközökről kezdeményezett fizetések pénzforgalmára vonatkozó idei előrejelzését - tájékoztatta a PayPal csütörtökön az MTI-t a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai vásáron tett bejelentéséről.

A PayPal 7 milliárd dolláros mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat becsül az idei évre, szemben korábbi 4 milliárd dolláros előrejelzésével. Tavaly 1,5 milliárd dollár, 2010-ben pedig 750 millió dollár mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat bonyolított le a PayPal.

Jelenleg mintegy 17 millió PayPal ügyfél használ mobil eszközöket internetes vásárlásai ellenértékének átutalására, szemben a 2011 júniusi 8 millióval.

Az online fizetések növekedését a mobiltelefonok mellett a táblaszámítógépek rohamos terjedése is segíti. Az IBM felmérése szerint a 2011-es karácsonyi szezonban az amerikai táblaszámítógép tulajdonosok 75 százaléka bonyolított le valamilyen internetes vásárlást készülékén.

A PayPal kimutatása szerint tavaly nőtt a mobil pénzátutalási megoldásokat támogató kiskereskedelmi egységek száma is hálózatában. Az olyan kiskereskedelmi láncok például, mint a Starbucks, a Pizza Express, a Yorder és a Fandango teljesen új mobiltelefonos fizetési megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek, akik a kasszánál történő sorban állást kihagyva mobiltelefonjaikkal beszkennelhetik az árucikk vonalkódját, majd rögtön át is utalhatják annak ellenértékét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Borderlands 3 – megszűnt a szivárogtató Youtuber csatornája
A Take-Two magánnyomozókkal ment SupMatto után, aki törölte Twitterét, és most a Youtube csatornája is eltűnt.
[Képregénybörze] Szukits - Tótágas borzongás
Bár ezúttal „csak” három kötettel gazdagodtunk a Szukits jóvoltából, a hozzánk került képregényes kiadványok ezúttal is minőségi darabok.
Microsoft Flight Simulator – még mindig álleejtően gyönyörű
A Microsoft Flight Simulator már az első bemutatón sem volt ronda, a legújabb videók sem hazudtolják meg az eddig látottakat.
Tovább kapnak frissítéseket a Nokia-telefonok
A HMD egy évvel kitolja több eltérő típus támogatását, ezzel 2020-ig maradnak a frissítések.
Világelsők a Galaxy Note10+ 5G kamerái
Az előlapi és a hátlapi kamerája tarolt a DxOMark tesztjein.

További tech hírek >>