Idén pörög fel igazán a mobilos fizetés


A PayPal internetes fizetés bonyolító pénzügyi szolgáltató vállalat közel megduplázta a mobil eszközökről kezdeményezett fizetések pénzforgalmára vonatkozó idei előrejelzését - tájékoztatta a PayPal csütörtökön az MTI-t a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai vásáron tett bejelentéséről.

A PayPal 7 milliárd dolláros mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat becsül az idei évre, szemben korábbi 4 milliárd dolláros előrejelzésével. Tavaly 1,5 milliárd dollár, 2010-ben pedig 750 millió dollár mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat bonyolított le a PayPal.

Jelenleg mintegy 17 millió PayPal ügyfél használ mobil eszközöket internetes vásárlásai ellenértékének átutalására, szemben a 2011 júniusi 8 millióval.

Az online fizetések növekedését a mobiltelefonok mellett a táblaszámítógépek rohamos terjedése is segíti. Az IBM felmérése szerint a 2011-es karácsonyi szezonban az amerikai táblaszámítógép tulajdonosok 75 százaléka bonyolított le valamilyen internetes vásárlást készülékén.

A PayPal kimutatása szerint tavaly nőtt a mobil pénzátutalási megoldásokat támogató kiskereskedelmi egységek száma is hálózatában. Az olyan kiskereskedelmi láncok például, mint a Starbucks, a Pizza Express, a Yorder és a Fandango teljesen új mobiltelefonos fizetési megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek, akik a kasszánál történő sorban állást kihagyva mobiltelefonjaikkal beszkennelhetik az árucikk vonalkódját, majd rögtön át is utalhatják annak ellenértékét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megtalálták a Nemesist a Resident Evil 2 új demójában
Apró, de annál ütősebb easter egget rejtett el a Capcom napokban fellőtt R.P.D. demóban, amely már a harmadik részre utal.
Kipróbáltuk a OnePlus 7T telefon fotós képességeit
Lenyűgöző fotók készíthetőek a gyártó telefonjával.
Sokan értékelik majd: hasznos funkciók érkeznek a OneDrive-ba
Három új, igen hasznos funkcióval bővíti internetes tárhelyszolgáltatását Microsoft. Az újdonságok a napokban kerülnek be a OneDrive-ba.
Műkarral ölelhette át testvérét a félkezű fiú
Felkar nélkül született a kis Jacob, és mindenhol azt mondták a szüleinek, így nem lehet jól működő karprotézise.
Több új Dungeuns & Dragons játék készül
A Dungeons & Dragons feltámadása zajlik a számítógépes játékok között, a Wizards of the Coast elnöke szerint pedig az elkövetkező években több új játék is megjelenik.

További tech hírek >>