Idén pörög fel igazán a mobilos fizetés


A PayPal internetes fizetés bonyolító pénzügyi szolgáltató vállalat közel megduplázta a mobil eszközökről kezdeményezett fizetések pénzforgalmára vonatkozó idei előrejelzését - tájékoztatta a PayPal csütörtökön az MTI-t a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai vásáron tett bejelentéséről.

A PayPal 7 milliárd dolláros mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat becsül az idei évre, szemben korábbi 4 milliárd dolláros előrejelzésével. Tavaly 1,5 milliárd dollár, 2010-ben pedig 750 millió dollár mobil eszközökről kezdeményezett pénzforgalmat bonyolított le a PayPal.

Jelenleg mintegy 17 millió PayPal ügyfél használ mobil eszközöket internetes vásárlásai ellenértékének átutalására, szemben a 2011 júniusi 8 millióval.

Az online fizetések növekedését a mobiltelefonok mellett a táblaszámítógépek rohamos terjedése is segíti. Az IBM felmérése szerint a 2011-es karácsonyi szezonban az amerikai táblaszámítógép tulajdonosok 75 százaléka bonyolított le valamilyen internetes vásárlást készülékén.

A PayPal kimutatása szerint tavaly nőtt a mobil pénzátutalási megoldásokat támogató kiskereskedelmi egységek száma is hálózatában. Az olyan kiskereskedelmi láncok például, mint a Starbucks, a Pizza Express, a Yorder és a Fandango teljesen új mobiltelefonos fizetési megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek, akik a kasszánál történő sorban állást kihagyva mobiltelefonjaikkal beszkennelhetik az árucikk vonalkódját, majd rögtön át is utalhatják annak ellenértékét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Különleges falfestékek segíthetnek a klímaharcban
Hőszabályozó, energiát megtakarító, a szennyező anyagokat felfaló és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenését segítő falfestékeket fejlesztettek ki kutatók.
Tollas szárnnyal repül a különleges robotgalamb – videó
A PigeonBotot a galambok ízületeinek működésére alapozva fejlesztették ki.
Dragon Ball Z: Kakarot – Íme az első pontszámok
A mai napon jelent meg a január talán legfontosabb játéka, a Dragon Ball Z: Kakarot, az első kritikusok pedig már ítéletet is mondtak.
Itt az első mini GeForce RTX 2070
Az Intel Ghost Canyon NUC géphez rakta össze a mini GeForce RTX 2070-et az ASUS.
Mit szólna, ha ilyen lenne az összehajtható iPhone? – videó
Egyelőre senki sem tudja, az Apple mikor készíti el az összecsukható iPhone-t – már ha elkészíti valaha –, de a rajongókat ez nem tántorítja el attól, hogy videót készítsenek...

További tech hírek >>