Így néz ki a Nokia és az Intel oprendszere! VIDEÓ!


Az Intel és a Nokia összebútorozott. Legalábbis arra az időre, amíg készítenek együtt egy operációs rendszert, ami képes futni kéziketyeréken (PDA/mobil), de akár táblapécéken, vagy netbook-okon, a Google Android-jához hasonlóan. Mint mondjak? Nem lett rossz!

Egyre inkább elveszek az új operációs rendszerekben, amik több féle platfromon is futnak. Itt van az Android, ami már tévéken/tévékben is fut, táblapécékről és mobilokról nem is beszélve. Itt van a Chrome OS, amit nem is értek, hiszen így a Google házon belül csinált magának saját konkurenciát (bár ez sokszor igen hasznos tud lenni). Ott van az iOS, ami az iPad-en, iPhone-on fut (bár ez ugye teljesen zárt cucc). És ne felejtsük el a különböző remek, bár a nagytömegek számára kevéssé ismert tisztán Linux alapú, nem márkázott és (sajnos) nem marketingelt oprendszereket. És akkor tuti kihagytam még valamit!

Most meg itt a MeeGo, ami ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni a Nokia Maemo és az Intel Moblin rendszerének egybeolvasztása. És nem néz ki rosszul elsőre! Egyáltalán nem! Van itt huzigálható desktop, amin az egyes oszlopokban látjuk a videóinkat, zenéinket, weboldalainkat, közösségi tevékenységünket, e-könyveinket, stb. De van (és sokan ezt fogják többet használni) egy rendes applikáció indító asztalunk is, ami átláthatóbb a PC-hez szokott szemnek. A MeeGo képes a multitask-ra, bár pontosan nincs taglalva, hogy van-e valamiféle korlát az egymás mellett szimultán futtatható alkalmazások terén.

##208654##

Képes egyszerre akár öt érintést is érzékelni, simán viszi a HD videókat (mondjuk az nem derül ki hogy 720p, vagy FullHD az a videó) és amúgy az egész cucc kellemesen folyékonynak, felhasználóbarátnak tűnik. És van a most már elmaradhatatlannak tűnő applikációs szoftverbolt az AppUp Store az Intel-től. Itt már nincs az a kérdés, hogy vindózos vagy vagy mekkes? Esetleg linuxos? Itt túl sokan vannak. És valakinek el kell véreznie, mert ennyi új szoftverkörnyezetet a vásárlók nem fognak megtanulni, az biztos, de ez a nagyon-nagyon korai (pre-alpha) kiadású MeeGo elég morgonc srácnak tűnik, így a csatába indulás előtt.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Cyberpunk 2077 – Idegsebészek is segítik a fejlesztést
A Cyberpunk 2077-n dolgozó Mike Pondsmith elárulta, hogy a realizmust nagyon komolyan veszik, ha kell, idegsebészekkel is konzultálnak.
Egyszerűbb lesz a közösségi platformok közötti adatmegosztás
A techóriások könnyebbé akarják tenni a felhasználók számára az adataik és a profiljaik átvitelét más platformokra.
5 tipp a sztárfotóstól: így örökítse meg a „golden hour” pillanatait
A világsztárokról készített portréi által híressé vált Uli Weber Ibizán tesztelte a Samsung csúcsmobiljának kameráját. A többek között Stinget, Kate Mosst vagy Kylie Minogue-ot is...
Ingyenes internetet szórnak majd a Facebook műholdjai, hamarosan fel is lövik az elsőt
Az ingyenes internet sugárzására alkalmas drón fejlesztését néhány hete ugyan leállította a Facebook, de mint kiderült, párhuzamosan futtattak egy másik, hasonló projektet is, amely...
Az amerikai felnőttek 18 százalékának van okoshangszórója
A felhasználók szerint rádió helyett is tökéletes megoldás az okoshangszóró.

További tech hírek >>