Innovatív megoldások a koronavírus-járvány idején


A vírusok, de legfőképpen a koronavírus megjelenése számos olyan termék kifejlesztésére ösztönözte a fiatal innovátorokat, melyek segítségével felvehetjük a harcot a láthatatlan mikroorganizmusok ellen.

Az új technológiák nem csak a termékek hatékonyságát növelik, de hozzájárulnak környezetünk megóvásához is. A közösségi finanszírozásnak hála legtöbbjüket már piacra dobták. Ezekből mutatunk be most párat.

A CIVILITY elnevezésű, stílusos átlátszó maszk újratölthető elektromos ventilátorokkal biztosítja a beszívott levegő tisztaságát. Időtálló, hiszen könnyen tisztítható, szűrői cserélhetők. A maszk már előrendelhető, ezen az oldalon.

Az UVMask nevéből eredően a működéséhez UV-C fényt használ, a LED-technológiájának köszönhetően pedig a 0,1 mikron méretű kórokozókat is képes szűrni. Ezenkívül hatásosan véd a portól, a pollentől, a füsttől és a légszennyező anyagoktól is. A termék megvalósulását eddig több mint 3 millió dollárral támogatták, ezért nagy valószínűséggel nemsokára már a boltokban is megvásárolhatjuk.

A vírusok elleni védekezés másik hatásos módszere környezetünk tisztántartása, fertőtlenítése.

Az Enpuly fertőtlenítő spray olyan elektrolizált vizet állít elő, amely bármilyen felületen alkalmazható, megöli az összes baktériumot, emellett sterilizál és szagtalanít. Működéséhez csupán csapvízre és sóra van szükség, és 3 perc múlva már használható is. Mivel 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, ezért környezetbarát, a gyerekek és a háziállatok számára is biztonságos. Az amerikai projektre szép számmal érkeztek támogatások.

Az Air Halo vezeték nélküli mobil légtisztítót még a 2003-as SARS-járvány kitörése ihlette. A készülék nem tartalmaz szűrőket, hisz a plazmatechnológa perceken belül tiszta levegőt biztosít 1 köbméteres körzetben. Hordozható, 3 órán keresztül működik vezeték nélkül. Jó hír, hogy a telefonunk USB csatlakozójával bármikor tölthetjük. A 2016-ban induló hongkongi projekt sikeresen zárult, ezért a termék már ezen az oldalon meg is vásárolható.

Te ezek közül melyiket próbálnád ki?

A cikk a koronavirus.hu oldalán olvasható.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elkészült a TSMC 3 nm-es chipeket gyártó üzeme
Mindegyik nagy tech gyártó érdeklődik a TSMC 3 nm-es technológiája iránt.
Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön
Bár az előző generációra is megszerezhető, a next-gen élményhez a Sony legújabb masináján, a PlayStation 5-ön érdemes elindítani a Miles Morales alcímű, nemrég megjelent...
Úgy néz ki, hogy nem lesz sláger az összehajtható PC
Befutottak a Lenovo ThinkPad X1 Fold első tesztjei, és ezek alapján nem lesz siker az összehajtható PC ötlete.
Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét
A Google újdonsága a gépi tanulást veti be annak érdekében, hogy egyfajta automatikus ecsetként csökkentse azt az időt, ami alatt a digitális művész különleges szörnyeket készíthet....
Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit
Szemmel láthatatlan cseppekben, mesterséges sejtekben szimulálja az első létformák kialakulását egy nemzetközi kutatási konzorcium az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai...

További tech hírek >>