Innovatív megoldások a koronavírus-járvány idején


A vírusok, de legfőképpen a koronavírus megjelenése számos olyan termék kifejlesztésére ösztönözte a fiatal innovátorokat, melyek segítségével felvehetjük a harcot a láthatatlan mikroorganizmusok ellen.

Az új technológiák nem csak a termékek hatékonyságát növelik, de hozzájárulnak környezetünk megóvásához is. A közösségi finanszírozásnak hála legtöbbjüket már piacra dobták. Ezekből mutatunk be most párat.

A CIVILITY elnevezésű, stílusos átlátszó maszk újratölthető elektromos ventilátorokkal biztosítja a beszívott levegő tisztaságát. Időtálló, hiszen könnyen tisztítható, szűrői cserélhetők. A maszk már előrendelhető, ezen az oldalon.

Az UVMask nevéből eredően a működéséhez UV-C fényt használ, a LED-technológiájának köszönhetően pedig a 0,1 mikron méretű kórokozókat is képes szűrni. Ezenkívül hatásosan véd a portól, a pollentől, a füsttől és a légszennyező anyagoktól is. A termék megvalósulását eddig több mint 3 millió dollárral támogatták, ezért nagy valószínűséggel nemsokára már a boltokban is megvásárolhatjuk.

A vírusok elleni védekezés másik hatásos módszere környezetünk tisztántartása, fertőtlenítése.

Az Enpuly fertőtlenítő spray olyan elektrolizált vizet állít elő, amely bármilyen felületen alkalmazható, megöli az összes baktériumot, emellett sterilizál és szagtalanít. Működéséhez csupán csapvízre és sóra van szükség, és 3 perc múlva már használható is. Mivel 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, ezért környezetbarát, a gyerekek és a háziállatok számára is biztonságos. Az amerikai projektre szép számmal érkeztek támogatások.

Az Air Halo vezeték nélküli mobil légtisztítót még a 2003-as SARS-járvány kitörése ihlette. A készülék nem tartalmaz szűrőket, hisz a plazmatechnológa perceken belül tiszta levegőt biztosít 1 köbméteres körzetben. Hordozható, 3 órán keresztül működik vezeték nélkül. Jó hír, hogy a telefonunk USB csatlakozójával bármikor tölthetjük. A 2016-ban induló hongkongi projekt sikeresen zárult, ezért a termék már ezen az oldalon meg is vásárolható.

Te ezek közül melyiket próbálnád ki?

A cikk a koronavirus.hu oldalán olvasható.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Itt az újabb nagy késő, a The Lord of the Rings: Gollum is csúszik
Újabb játék megjelenését tolták át 2022-re.
Összeesküvés-elméletek - nem feltétlenül a törlés az ideális megoldás
A vitatható nézetek is a véleményszabadság részét képezik, azok ellen a világos kommunikáció lehet a hatékony megoldás.
Érdekes újítást hozhat az Android 12
Az Android 12-ben a gesztusvezérlés részeként lehet, hogy elég lesz a hátlapot duplán megérinteni a vissza művelethez.
Engedély nélkül adta ki az ügyfelei adatait a Grindr
A társkereső alkalmazást fejlesztő cégnek nagyon komoly büntetést kell fizetnie.
Akár milliókat is kifizetnek a gyűjtők a ritka videójátékokért
Megdöbbentő, hogy milyen sok pénzért kelnek el réges régi programok.

További tech hírek >>