Interaktív oktatóprogramokat kapott az Állatkert


Oktatószoftvereket és gyerekeknek szóló, játékos alkalmazásokat tartalmazó programcsomagot fejlesztett a Microsoft Magyarország a Fővárosi Állatkert számára, a 25 millió forintos, elsősorban a Varázshegy elnevezésű interaktív kiállítóteret és a kert örökbefogadási programját érintő alkalmazásokat kedden mutatták be az állatkertben.

Teknőstotó, állatkerti tudáspróba, és csontváz puzzle is szerepel az Állatkert dolgozóinak közreműködésével kifejlesztett alkalmazások között. Az új programokat a Varázshegyben kihelyezett interaktív táblákon és készülékeken próbálhatják ki a látogatók, valamint minden olyan asztali, vagy táblagépre is letölthetők az alkalmazások a Microsoft weboldalán keresztül, amelyeken a Windows 8 operációs rendszer fut. Az alkalmazásokat így bárki, bárhol szabadon használhatja - hangzott el a keddi bemutatón.

A Fogadj örökbe-alkalmazás segítségével a budapesti Állatkertből örökbefogadható állatok listáját lehet böngészni. A nagyméretű képekkel ellátott felületen a fotók mellett rövid leírás is olvasható az állatról és a faj legfontosabb tudnivalóiról. A felületen keresztül egyszerűen lehetséges az örökbefogadás is, ezt követően pedig a "nevelőszülő" egy hírfolyam segítségével naprakész információkat kaphat a gondjaiba vett jószágról.

 

A teknőstotó a teknősökkel kapcsolatban tartalmaz számos hasznos és érdekes információt, az állatkerti tudáspróba című kvízjáték használói az állatkert lakóiról tudhatnak meg számos érdekes adatokat, a kapcsolatok az élővilágban elnevezésű alkalmazás pedig az egyes állat- és növényfajok szoros kapcsolataiba ad betekintést. A Kolónia-puzzle a levélvágó hangyák életét mutatja be, a csontvázkirakósban pedig látványos formában, három nehézségi szinten ismerkedhetnek meg az érdeklődők az ember csontok elhelyezkedésével.

Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója kiemelte, hogy ezek az új alkalmazások a májusban megnyitott, eddig több mint 440 ezer látogatót fogadó Varázshegy interaktív funkcióját még magasabb szintre emelik, hiszen az ilyen felszereltség a 21. században egy kiállítóhely számára szinte már elengedhetetlen. Az oktatóprogramokon keresztül nemcsak a legkisebbek és az iskolás korú gyerekek, de még a felnőttek is hasznos információkhoz juthatnak.

Kulcsszavak: állatkert, program, windows 8
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

The Dark Pictures Anthology: Little Hope – Pontos megjelenési dátumot kapott
A The Dark Pictures Anthology: Little Hope megjelenését nyár elején őszre tolták a fejlesztők, most pedig kiderült, pontosan mikorra.
Ghost Recon Breakpoint – Hamarosan jönnek a gép által irányított csapattársak
A Ubisoft nemrég bejelentette, hogy a Ghost Recon Breakpoint következő frissítésével megjönnek a gép által irányított csapattársak.
Ekkor mutatkozik be a Galaxy Note20
Új fülhallgatót és okosórát is leleplezhet mellette a cég.
Megjött a funkció, amivel egy kicsit jobb hely lesz az Instagramból
Mostantól minden felhasználó kiválaszthatja a bejegyzéseinél, mely hozzászólásokat szeretné rögzíteni, hogy mások is lássák.
56 évesen elhunyt Sheng-Chang Chiang, az MSI vezetője
A vállalat szóvivője is megerősítete a hírt, a halála körülményeit azonban nem részletezte.

További tech hírek >>