Interaktív oktatóprogramokat kapott az Állatkert


Oktatószoftvereket és gyerekeknek szóló, játékos alkalmazásokat tartalmazó programcsomagot fejlesztett a Microsoft Magyarország a Fővárosi Állatkert számára, a 25 millió forintos, elsősorban a Varázshegy elnevezésű interaktív kiállítóteret és a kert örökbefogadási programját érintő alkalmazásokat kedden mutatták be az állatkertben.

Teknőstotó, állatkerti tudáspróba, és csontváz puzzle is szerepel az Állatkert dolgozóinak közreműködésével kifejlesztett alkalmazások között. Az új programokat a Varázshegyben kihelyezett interaktív táblákon és készülékeken próbálhatják ki a látogatók, valamint minden olyan asztali, vagy táblagépre is letölthetők az alkalmazások a Microsoft weboldalán keresztül, amelyeken a Windows 8 operációs rendszer fut. Az alkalmazásokat így bárki, bárhol szabadon használhatja - hangzott el a keddi bemutatón.

A Fogadj örökbe-alkalmazás segítségével a budapesti Állatkertből örökbefogadható állatok listáját lehet böngészni. A nagyméretű képekkel ellátott felületen a fotók mellett rövid leírás is olvasható az állatról és a faj legfontosabb tudnivalóiról. A felületen keresztül egyszerűen lehetséges az örökbefogadás is, ezt követően pedig a "nevelőszülő" egy hírfolyam segítségével naprakész információkat kaphat a gondjaiba vett jószágról.

 

A teknőstotó a teknősökkel kapcsolatban tartalmaz számos hasznos és érdekes információt, az állatkerti tudáspróba című kvízjáték használói az állatkert lakóiról tudhatnak meg számos érdekes adatokat, a kapcsolatok az élővilágban elnevezésű alkalmazás pedig az egyes állat- és növényfajok szoros kapcsolataiba ad betekintést. A Kolónia-puzzle a levélvágó hangyák életét mutatja be, a csontvázkirakósban pedig látványos formában, három nehézségi szinten ismerkedhetnek meg az érdeklődők az ember csontok elhelyezkedésével.

Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója kiemelte, hogy ezek az új alkalmazások a májusban megnyitott, eddig több mint 440 ezer látogatót fogadó Varázshegy interaktív funkcióját még magasabb szintre emelik, hiszen az ilyen felszereltség a 21. században egy kiállítóhely számára szinte már elengedhetetlen. Az oktatóprogramokon keresztül nemcsak a legkisebbek és az iskolás korú gyerekek, de még a felnőttek is hasznos információkhoz juthatnak.

Kulcsszavak: állatkert, program, windows 8
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Resident Evil 3 remake – Áll a bál, mert a fejlesztők megpiszkálták Jill klasszikus kinézetét
A Resident Evil 3 remake előrendelői bónuszként megkapták Jill klasszikus kinézetét is, az azonban egy kicsit mégis eltér az eredetitől
Csináltak egy erőpróbát a Samsung Galaxy Note20+-on, elég jól sikerült
Közzétette a Geekbench annak a tesztnek az eredményét, amit a még csak beharangozott Galaxy Note20+-szal végeztek el.
A Mixer száz dollárt küldött minden streamerének, hogy így segítse őket a járvány alatt
A Mixer minden szerződött partnerének küldött egy-egy százdolláros csekket, hogy így segítsenek nekik átvészelni a járványt.
Profiknak készül az AKiTio új külső grafikus doboza
A Node Titan fő hívószava a 650 wattos tápegység lehet, amellyel a legcombosabb GPU-kat is meghajthatjuk.
Megalázva érezték magukat a Samsung mérnökei
Hazájukban is Snapdragonnel került piacra a Galaxy S20.

További tech hírek >>