iPad 2 másfél milliárdért


Valószínűleg a világ legdrágább iPad 2-jét készítette el egy dizájner, aki arany, platina, gyémánt, dinoszaurusz fosszília (!) és egy ősrégi ásvány segítségével turbózta fel a tabletet.

Az Apple forradalmi, piac- és kategóriateremtő tabletjének második generációját nagy várakozás előzte meg. Az elődjénél gyorsabb, vékonyabb és könnyebb tábla PC minden bizonnyal beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, hiszen a hírek szerint két nap alatt sikerült belőle egymilliót eladni.

A káprázatos luxuskütyükben utazó Stuart Hughest is megihlette az iPad 2 és megálmodta a saját, természetesen minden korábbinál csillogóbb változatát. A Gold History Edition névre keresztelt különlegességből mindössze két darab készült, melyek egyenként 5 millió fontba, azaz nagyjából másfél milliárd forintba kerülnek.

A mellbevágó ár oka a készülékek egyedivé varázsolásához használt anyagokban keresendő. Kezdjük a "szimpla" összetevőkkel: a tablet hátlapja tiszta 24 karátos arany, akárcsak a közepén díszelgő Apple logó, aminek a csillogását 12,5 karátnyi gyémánt biztosítja. Mintha a nemesfém önmagában nem volna elég előkelő.

Az előlap sem piskóta, a keretet a világ egyik legidősebb ásványából, 75 millió éves ammolitból készítették. Ha ez még nem lenne elég, ráadásként egy közel 65 millió éves T-Rex fosszília darabjait is beleapplikálták. Az előlap egyetlen fizikai gombját egy 8,5 karátos gyémánt díszíti, amit platinába foglaltak és 12 kisebb gyémánttal vettek körbe.

A párját ritkító tablet hagyományos használatra alkalmas, bár a tömege kb. 600 grammról 2 kilóra hízott, így a hordozhatóság lényegében ugrott. Bár az is borítékolható, hogy aki kifizet 5 millió fontot egy ilyen kütyüért, az vélhetően nem mindennapi használatra vásárolja majd meg, hanem dísztárgynak, illetve esetleg khm khm, valamilyen pótléknak.

Stuart Hughesnak egyébként nem ez az első ilyen húzása, korábban az iPhone 4-nek is elkészítette egy 5 millió fontos változatát. Érdemes a honlapján is szétnézni, egészen elképesztő, hogy mi mindent öltöztetett már nemesfémekbe és drágakövekbe.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

BRÉKING – Mégse fog ezen a héten részletesebben bemutatkozni a PS5
Noha a Sony korábban már meghirdette a PS5 hivatalos bemutatását június 4-re, a jelenlegi események miatt ezt elhalasztották.
Öt ingyenes autós játék okostelefonra
Már nagyobb üzlet mobiltelefonra készíteni játékot, mint számítógépre. Sok a silány, de vannak nagyon izgalmasak is.
Van egy rejtett játék a Windows böngészőjében, így hívhatja elő
A Microsoft a SkiFree mintájára készített egy szörfös játékot, amit eddig csak néhányan láthattak, most már viszont bárki hozzáférhet.
Se a szivárgás, se az ezt követő botrány nem látszik meg a The Last of Us Part 2 előrendelésein
Noha a The Last of Us Part 2 kapcsán az elmúlt hetekben volt egy csúnya balhé, a Sony szerint ez nem látszik meg a játék eladásain.
Júniusban is rengeteget ér a segítségetek – Folytatódik a PC Guru támogatói programja
Továbbra is ESET kóddal háláljuk meg támogatóink bizalmát.

További tech hírek >>