Ismét összecsaptak a konzolok az ünnepek alatt


A konzolháború nem újkeletű dolog és nem is mostanában lesz vége: íme egy szemle arról, hogyan is áll a dolog jelenleg.

A 2013-as ünnepi időszak alatt a Sony Playstation 4-es konzolja egy korai és igen jelentős előnyre tett szert versenytársaival szemben. A Microsoft és a Nintendo nem tudta a Sony eredményeit megismételni, hiszen az Xbox One és a Wii U sem az elvárásoknak megfelelő eladási adatokat produkálták.

Egy évvel később a Microsoft és a Nintendo mintha lefaragott volna a hátrányukból - a Microsoft az Xbox One konzolt a Kinect kiegészítő nélkül kezdte el árulni 400 dollárért (kb. 110e forint, bár mire ezeket a szavakat leírtuk, az árfolyam már nem volt aktuális) júniusban, sőt, ebből még 50 dollárt engedett a 2014-es ünnepi időszakra; a Nintendo pedig kiadott pár sikeres játékot a Wii U rendszerére, mint pl. a Super Smash Bros-t és a Mario Kart 8-at.

[caption id="attachment_15040" align="alignnone" width="584"]Konzolok háborúja - ki melyik oldalon áll? /forrás: commandn.tv Konzolok háborúja - ki melyik oldalon áll? /forrás: commandn.tv[/caption]

A Microsoft eredeti, 500 dolláros (kb 135e forint) bevezető árát sokan súlyos hibának tartották, hiszen a versenytársénál magasabb ár, illetve a kezdeti kommunikációs bakik (mindig be lesz kapcsolva a Kinect, mindent figyel, mindent lát, másolásvédelmi problémák, csak nettel működik, stb.) a Sony Playstation-e felé kezdte el terelni a játékosokat. 2014 novemberében az árleszállításnak köszönhetően (amelynek viszont a mai héttel vége is) az Xbox One túlszárnyalta a Playstation 4 eladásait.

A decemberi eladásról még nincsenek adatok, de a winbeta.org elemzői szerint a Sony még mindig vezet, még ha ez az előny a korábbi magasságokat nem is éri el. A Microsoft leginkább az USA-ban és Angliában hasít, a Sony és a Nintendo pedig Japánban a legerősebbek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A John Wick írója sorozatot szeretne készíteni 2019 egyik legelborultabb indie játékából
A John Wick írója kifejtette, mely játékokból csinálna sorozatot, a listáját pedig a My Friend Pedro vezeti toronymagasan.
Magyarországra is megérkezik a Sony új tévéje
A LED LCD XH90-be speciális háttérvilágítási eljárás került, amely állítólag sokat javít a képminőségen.
Jonathan Nolan elszólásából kiderült, hogy ki lehet a Westworld 4. évadának főgonosza
A sorozat készítője egy kerekasztal beszélgetésen ejtett el egy félmondatot a készülő évad forgatókönyvéről.
Felküldött egy nagy fekete dobozt a NASA a Nemzetközi Űrállomásra, új időszámítás kezdődik
A NASA még 2001-ben juttatta fel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére az Express tudományos hordozóegység első darabját. Most az utolsó is megérkezett.
Kiszivárgott volna a PS Plus egyik júniusi ajándéka?
Hamarosan leleplezik a PS Plus következő havi ajándékait, azonban lehet, hogy a brit PS Store-nak hála az egyik cím idő előtt lebukott.

További tech hírek >>