Itt a Firefox OS-t futtató első telefon


A Mozilla egy korábban beharangozott ígéretét váltotta valóra: elérhetővé vált az első, Firefox OS mobil operációs rendszert futtató telefon.

Még mielőtt rohannánk a három hazai szolgáltató bármelyikéhez új rókás okostelefonért, csendben jegyezzük meg, hogy azért a debütálás nem olyan széles körű, amelyhez általában az ember egy-egy új húzónévhez kapcsolódó termékhez hozzászokott, hiszen a Firefox OS egyelőre csupán egy országban (Spanyolország) kapható kereskedelmi forgalomban egy szolgáltató (Telefonica) kínálatában.

[caption id="attachment_8149" align="alignnone" width="584"]Innen jönnek majd az appok a Firefox-os okostelefonra Innen jönnek majd az appok a Firefox-os okostelefonra[/caption]

A HTML5-re épülő telefon a Mozilla sajtóközleménye szerint mindenre, az óvatosabb becslések szerint az átlagosan elvárt feladatok elvégzésére elegendő, és ami mindenféleképpen vonzó a ZTE Open készülékben az árcédulája: a spanyoloknál jelenleg kb. 70 euróért elvihető, vagyis a Mozilla nem a levegőbe beszélt, mikor korábban a 100 dollár alatt megvásárolható készülékekről beszélt.

Persze a vason kívül "járnak" az okostelefonhoz még megfelelő okos alkalmazások is, erről most és a jövőben is a Firefox Marketplace gondoskodik majd.

Kulcsszavak: firefox os, mozilla
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Egy igazi klasszikus és több izgalmas újdonság – Heti PS Store megjelenések
Ezúttal is sűrű hetünk volt a PS Store-ban, ahol nem csak a friss címeknek örülhettünk, hanem egy igaz klasszikus felbukkanásának is.
A Wasteland 3 fejlesztője szerint jót tett nekik a Microsoft felvásárlása
Az inXile elmondása szerint több időt és forrást fordíthattak a Wasteland 3 fejlesztésére, hála a Microsoftnak.
Nem, a neten keringő teljesen gagyi, helyesírási hibás levél nem Kásler Miklóstól származik
A levélben arról van szó, hogy a kórházak ne hozzák nyilvánosságra a koronavírusos halálozási statisztikákat, de ilyenről szó sincs.
Legalább a gép ne álljon le!
Tápegységek, PC-k, noteszgépek és kiegészítők kerültek zsákunkba a héten – irány az online vásár!
A vadon élő emlősök nőstényei sokkal tovább élnek, mint a hímek
Egy új tanulmány szerint a vadon élő emlősfajok nőstény egyedei hosszabb életűek, mint a hímek: átlagosan 18,6 százalékkal élnek tovább ugyanazon faj nőstényei. Ez az eredmény...

További tech hírek >>