Itt a Firefox OS-t futtató első telefon


A Mozilla egy korábban beharangozott ígéretét váltotta valóra: elérhetővé vált az első, Firefox OS mobil operációs rendszert futtató telefon.

Még mielőtt rohannánk a három hazai szolgáltató bármelyikéhez új rókás okostelefonért, csendben jegyezzük meg, hogy azért a debütálás nem olyan széles körű, amelyhez általában az ember egy-egy új húzónévhez kapcsolódó termékhez hozzászokott, hiszen a Firefox OS egyelőre csupán egy országban (Spanyolország) kapható kereskedelmi forgalomban egy szolgáltató (Telefonica) kínálatában.

[caption id="attachment_8149" align="alignnone" width="584"]Innen jönnek majd az appok a Firefox-os okostelefonra Innen jönnek majd az appok a Firefox-os okostelefonra[/caption]

A HTML5-re épülő telefon a Mozilla sajtóközleménye szerint mindenre, az óvatosabb becslések szerint az átlagosan elvárt feladatok elvégzésére elegendő, és ami mindenféleképpen vonzó a ZTE Open készülékben az árcédulája: a spanyoloknál jelenleg kb. 70 euróért elvihető, vagyis a Mozilla nem a levegőbe beszélt, mikor korábban a 100 dollár alatt megvásárolható készülékekről beszélt.

Persze a vason kívül "járnak" az okostelefonhoz még megfelelő okos alkalmazások is, erről most és a jövőben is a Firefox Marketplace gondoskodik majd.

Kulcsszavak: firefox os, mozilla
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mai HBO premierek
Május utolsó hete igazi műsoráradattal kezdődik az HBO Go-n. Szezonfináléjához érkezett a Futás. Összegyűjtöttük a streamingszolgáltató mai premierjeit.
Már egy játékot is képes újrakreálni a mesterséges intelligencia
Persze egyelőre anélkül, hogy megértené mit csinál, de első lépésként nem rossz.
Képek jöttek egy bangkoki laborból, így készül a koronavírus elleni vakcina
A thaiföldi Csula Oltóanyagkutató Központ az egyik olyan laboratórium a világon, ahol a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgoznak.
Úgy tűnik, sztori mód is lesz az új Forza Motorsport-játékban
Egy rendkívül tapasztalt, átvezetőkért felelős rendezőt alkalmaztak egy következő generációs Forza-projekthez.
Amerika bemutatta a lézert, amely egy repülőt is leszed – videó
Az amerikai haditengerészet már teszteli azt az új taktikai fegyvert, amely a rakétáknál is gyorsabban képes nagy rombolásra.

További tech hírek >>