Itt a Firefox OS-t futtató első telefon


A Mozilla egy korábban beharangozott ígéretét váltotta valóra: elérhetővé vált az első, Firefox OS mobil operációs rendszert futtató telefon.

Még mielőtt rohannánk a három hazai szolgáltató bármelyikéhez új rókás okostelefonért, csendben jegyezzük meg, hogy azért a debütálás nem olyan széles körű, amelyhez általában az ember egy-egy új húzónévhez kapcsolódó termékhez hozzászokott, hiszen a Firefox OS egyelőre csupán egy országban (Spanyolország) kapható kereskedelmi forgalomban egy szolgáltató (Telefonica) kínálatában.

[caption id="attachment_8149" align="alignnone" width="584"]Innen jönnek majd az appok a Firefox-os okostelefonra Innen jönnek majd az appok a Firefox-os okostelefonra[/caption]

A HTML5-re épülő telefon a Mozilla sajtóközleménye szerint mindenre, az óvatosabb becslések szerint az átlagosan elvárt feladatok elvégzésére elegendő, és ami mindenféleképpen vonzó a ZTE Open készülékben az árcédulája: a spanyoloknál jelenleg kb. 70 euróért elvihető, vagyis a Mozilla nem a levegőbe beszélt, mikor korábban a 100 dollár alatt megvásárolható készülékekről beszélt.

Persze a vason kívül "járnak" az okostelefonhoz még megfelelő okos alkalmazások is, erről most és a jövőben is a Firefox Marketplace gondoskodik majd.

Kulcsszavak: firefox os, mozilla
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>