Itt a Microsoft Surface Glass


A Google után a Microsoft is belefogott saját interaktív szemüvegének kifejlesztésére. Szerencsére nem egymás másolása kezdődött meg, hanem egy egészen új megoldás tesztelése.

A Google már jó ideje dolgozik a Google Glass névre keresztelt, un. kiterjesztett valóság szemüveg projectjén. Úgy tűnik a megoldásban nagy bevételi forrást lát a Microsoft is, ezért beszállnak ők is a fejlesztési háborúba.

A Microsoft koncepciója szerint egy kiterjesztett valóság szemüvegre akkor van szükség, ha célzottan valamilyen információhoz akarunk jutni, míg a Google szerint eljutottunk arra a szintre, hogy az ilyen pillanatok előfordulását nem mi koordináljuk. Ez annyit jelent, hogy a Microsoft elképzelése szerint a szemüveg csak sportesemények, játékok, vagy koncertek alkalmával lehet szükség.

Annyi biztos, hogy a Surface Glass project néven futó eszközből még csak egy prototípust gyártottak le, de nap, mint nap újabb információk jelennek meg róla.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Van egy jó hírünk mindenkinek, aki új számítógépen gondolkodik: esni fognak az árak
Visszaeshet egyes hardverek, különösképpen a videokártyák hirtelen nagyon felkapottá váló kriptovaluta-bányászat miatt felszökött ára.
Egyre többen vásárolnak online ittas állapotban
A jelenség nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban figyelhető meg.
40-50 millió Facebook-felhasználó érintett, rengeteg a károsult a most kirobbant adatgyűjtési ügyben
Több mint 270 000 felhasználó adatát kezelte nem megfelelően korrekt módon az a vállalat, amelynek szolgáltatásait az amerikai sajtójelentések szerint Donald Trump és más republikánus...
Az ön telefonjára is jön minden idők egyik legjobb számítógépes játéka
A Might and Magic szinte valláshoz hasonló rajongást váltott ki a sorozat kedvelőiből, miután olyan elemeket hozott be, amelyeket sehol máshol nem láthattak még a játékosok. Némileg...
Az iOS-re készült Fortnite megmutatja a mobiljátékok jövőjét
Pár nappal ezelőtt írtuk meg, hogy érkezik a Fortnite iOS-re. A játék már letölthető, és szuperül fest az iPhone X-en.

További tech hírek >>