Itt a Microsoft Surface Glass


A Google után a Microsoft is belefogott saját interaktív szemüvegének kifejlesztésére. Szerencsére nem egymás másolása kezdődött meg, hanem egy egészen új megoldás tesztelése.

A Google már jó ideje dolgozik a Google Glass névre keresztelt, un. kiterjesztett valóság szemüveg projectjén. Úgy tűnik a megoldásban nagy bevételi forrást lát a Microsoft is, ezért beszállnak ők is a fejlesztési háborúba.

A Microsoft koncepciója szerint egy kiterjesztett valóság szemüvegre akkor van szükség, ha célzottan valamilyen információhoz akarunk jutni, míg a Google szerint eljutottunk arra a szintre, hogy az ilyen pillanatok előfordulását nem mi koordináljuk. Ez annyit jelent, hogy a Microsoft elképzelése szerint a szemüveg csak sportesemények, játékok, vagy koncertek alkalmával lehet szükség.

Annyi biztos, hogy a Surface Glass project néven futó eszközből még csak egy prototípust gyártottak le, de nap, mint nap újabb információk jelennek meg róla.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ideje visszafoglalni a Földet a robotoktól
A semmiből előtűnő ellenségek, mindent elöntő nyáltenger a NieR: Automatában.
Valahol érthető: nagyon nem bíznak az amerikaiak a Facebookban
Az amerikai közvéleményt ismét arról faggatták, miként ítélik meg egy-egy cég reputációját, mennyire bíznak/bízhatnak meg benne. Óriásit esett vissza a Facebook a tavalyi hasonló...
Megfizethető tápegységeket mutatott be a Sharkoon
A hasznos extrákkal felvértezett újdonságoknál nem szálltak el az árképzés tekintetében sem.
10-szer akkora lesz a Firestorm, mint a legnagyobb Battlefield 5 map
A Battlefield 5 hivatalos Twitter-csatornáján érdekes összehasonlítást posztoltak a battle royale mód pályája kapcsán.
Ráfeküdt a kliens SSD-k fejlesztésére a Micron
Bemutatta első, saját kontrollerre épülő kliens SSD-jét a Micron: itt a 2200-as széria.

További tech hírek >>