Itt a Microsoft Surface Glass


A Google után a Microsoft is belefogott saját interaktív szemüvegének kifejlesztésére. Szerencsére nem egymás másolása kezdődött meg, hanem egy egészen új megoldás tesztelése.

A Google már jó ideje dolgozik a Google Glass névre keresztelt, un. kiterjesztett valóság szemüveg projectjén. Úgy tűnik a megoldásban nagy bevételi forrást lát a Microsoft is, ezért beszállnak ők is a fejlesztési háborúba.

A Microsoft koncepciója szerint egy kiterjesztett valóság szemüvegre akkor van szükség, ha célzottan valamilyen információhoz akarunk jutni, míg a Google szerint eljutottunk arra a szintre, hogy az ilyen pillanatok előfordulását nem mi koordináljuk. Ez annyit jelent, hogy a Microsoft elképzelése szerint a szemüveg csak sportesemények, játékok, vagy koncertek alkalmával lehet szükség.

Annyi biztos, hogy a Surface Glass project néven futó eszközből még csak egy prototípust gyártottak le, de nap, mint nap újabb információk jelennek meg róla.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Rise of Industry - Early Access teszt
A gazdasági szimulátorok szerelmesei mostanában örülhetnek néhány friss címnek, és a nemrég korai hozzáférésű állapotba került Rise of Industry is biztatónak tűnik. Kérdés persze,...
Vélemény - a lootboxok után is van élet
A lutridobozokat érő szabályozások előbb-utóbb azok kihalásához vezethetnek, na de mi lesz az ipar következő aranytojást tojó tyúkja?
Különös jelenségre bukkantak az Antarktiszon, és ez most kivételesen jó hír
Az antarktiszi anyakőzet meglepően gyors emelkedése, amely a nagymértékű jégolvadás számlájára írható, lassíthatja a globális felmelegedés okozta tengerszint-emelkedést –...
Superman családfája – Krypton Pilot kritika
Mindenki tudja, hogy a Krypton bolygó el fog pusztulni, így a végkifejlet sem kérdéses, az első rész alapján mégis ígéretes a sorozat.
Hatékonyabb miniatűr drónok jöhetnek
A jövőben elterjedhetnek a méhekhez hasonló méretű robotrepülőgépek.

További tech hírek >>