Itt a tank, hol a tank? - VIDEÓ


Tovább folyik a hajsza a láthatatlan szuperfegyverek iránt. Az igazi eltüntetés még nem megy, viszont az infraszenzorokat már be tudják csapni egy technológiával.

A BAE Systems egy másik tank koncepciójáról már ejtettünk itt szót korábban. Az angol székhellyel működő multinacionális vállalat az e-olvasókban használt E-ink technológiát igyekezett felhasználni egy harckocsi álcázására. Azt a kísérletet Daneey bemutatta nektek, most a cég egy másik fejlesztéséről lesz szó.

Az Adaptiv névre keresztelt technológia lényege, hogy a tankot hatszögletű panelekkel burkolják be, melyekből többszáz darab kell egy jármű lefedéséhez. A 14 centi átmérőjű panelek változtatni tudják a hőmérékletüket, amivel a be tudnak olvadni a környezetbe, eltűnve a hőkereső szenzorok elől. A tank érzékelői folyamatosan, mozgás közben is figyelik a környezetük hőmérsékletét és folyamatosan hozzáigazítják a tank burkolatáét is.

A technológia a BBC infói szerint tűrhetően teljesített az eddigi teszteken, 300-400 méter távolságból működött a legjobban az “eltűnés”. A rendszer egyébként nem jelent kiugróan nagy plusz súlyt, a pontos működésével kapcsolatban viszont titkolózik a gyártó, érhető okokból. A jelenlegi elképzelések szerint két éven belül tökéletesíteni tudják a technológiát.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lezajlott az első csak női űrséta
Jessica Meir és Christina Koch a Nemzetközi Űrállomás akkumulátorait cserélte ki. Sandra Magnus korábbi női űrhajós azt mondta, nagyon fontos, hogy a fiatal nők ez alapján is tudjanak...
Befejeződött a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztése
A Respawn nemrég egy csoportképpel jelezte, hogy aranylemezre került a Star Wars Jedi: Fallen Order, azaz vége a fejlesztésnek.
5G-t hoz a Redmi K30
Ráadásul olyan kivágású fúrt szelfikamerákat kaphat, mint a Samsung Galaxy S10+.
Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban – közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
Shadows of Kepler – Ingyenes demót kapott a vérfagyasztó sci-fi horror
Ingyenes demót kapott az Infinite Hole első pillantásra is félelmetes sci-fi horrorja, a Shadows of Kepler, a teljes játék 2021-ben jön

További tech hírek >>