Itt a vezeték nélküli monitor


Sehol egy kábel, mégis van kép - a Fujitsu bemutatta a világ első valóban vezeték nélküli monitorát a hannoveri CeBITen. A prototípus különlegessége, hogy még a tápkábelt is száműzték belőle.

A 22 hüvelykes vezeték nélküli monitor a SUPA (Smart Universal Power Antenna) nevű technológiát használja, így sem a képhez, sem az áramellátáshoz nem igényel vezetéket. A SUPA jelen állapotában mintegy 25 wattot tud produkálni, ez még kevés lehet egy PC etetéséhez, de a kijelző számára pont elég.

Az Engadgetes srácok közelről is szemügyre vették a kicsikét, és feltűnt nekik, hogy mindössze pár centit kellett megemelni a monitort, hogy kikapcsoljon. Szóval telefonok vagy tabletek energiaellátására egyelőre nemigen alkalmas a rendszer.

A SUPA kifejlesztése a Fraunhofer Intézethez fűződik, akiknek számtalan technológiai újítást köszönhetünk, többek között a jó öreg MP3-at is. A készülék mágneses indukció révén jut áramhoz, amit a közelben, például az asztallapban elhelyezett antenna szolgáltat. A PC-nek vagy laptopnak pedig, ami a képet továbbítja, 10 méteren belül kell lennie.

A most bemutatott készülék még “csak” prototípus, de ha a Fujitsun múlik, már jövőre megjelenhetnek az első kereskedelmi forgalomba hozott vezeték nélküli monitorok.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Apex Legends tippek-trükkök – Így válhatsz legendává!
Az Apex Legends oktatómódja sajnos hajlamos elhallgatni néhány apróságot, így összeszedtük, mire érdemes figyelni egy-egy meccs során.
Ennyibe fog kerülni a Sony csúcs LED LCD tévéje
Az amerikai árak már ismertek, ami jó támpontul szolgálhat ahhoz, hogy nagyjából mire számíthatunk itthon.
Hollywood a négy fal között: 3+1 új tévével venné be a nappalikat a Panasonic
Három új OLED-televíziót is bejelentett most kezdődött expóján a Panasonic. A cél közös: hollywoodi moziélményt tenni a fogyasztók szeme elé.
Sekiro: Shadows Die Twice – Íme egy újabb boss
A Sekiro: Shadows Die Twice rövidke trailerében egy újabb boss-szal, bizonyos Lady Butterfly-jal ismerkedhetünk meg.
Mindent lefed a Qualcomm új 5G-s modeme
Bemutatta legújabb rádiós modemét a Qualcomm. A dél-kaliforniai tervezőcég X55-ös fejlesztése a piac első olyan chipje, amely az 5G mellett a 4G, 3G, illetve 2G támogatással is...

További tech hírek >>