Itt a vezeték nélküli monitor


Sehol egy kábel, mégis van kép - a Fujitsu bemutatta a világ első valóban vezeték nélküli monitorát a hannoveri CeBITen. A prototípus különlegessége, hogy még a tápkábelt is száműzték belőle.

A 22 hüvelykes vezeték nélküli monitor a SUPA (Smart Universal Power Antenna) nevű technológiát használja, így sem a képhez, sem az áramellátáshoz nem igényel vezetéket. A SUPA jelen állapotában mintegy 25 wattot tud produkálni, ez még kevés lehet egy PC etetéséhez, de a kijelző számára pont elég.

Az Engadgetes srácok közelről is szemügyre vették a kicsikét, és feltűnt nekik, hogy mindössze pár centit kellett megemelni a monitort, hogy kikapcsoljon. Szóval telefonok vagy tabletek energiaellátására egyelőre nemigen alkalmas a rendszer.

A SUPA kifejlesztése a Fraunhofer Intézethez fűződik, akiknek számtalan technológiai újítást köszönhetünk, többek között a jó öreg MP3-at is. A készülék mágneses indukció révén jut áramhoz, amit a közelben, például az asztallapban elhelyezett antenna szolgáltat. A PC-nek vagy laptopnak pedig, ami a képet továbbítja, 10 méteren belül kell lennie.

A most bemutatott készülék még “csak” prototípus, de ha a Fujitsun múlik, már jövőre megjelenhetnek az első kereskedelmi forgalomba hozott vezeték nélküli monitorok.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ilyen kamerákat kaphatnak a Samsung Galaxy Note 20 mobilok
A kisebbik verzió akkumulátoráról is érkeztek információk, nem csak a kamerákról.
Ezek történtek ezen a 23. héten - a múlt évszázadban
Megjelent a Napster, a Tetris és az Apple II. Technikatörténeti visszatekintő a 23. hétről.
Bitang erős gamer laptop minden kockának
Újragondolt dizájnnal jelentkezik a Lenovo erőműve.
Bezöldült az Oppo Find X2 Pro
Az európai megjelenésre valószínűleg sokat kell majd várni, de már zöldben is van Find X2 Pro.
Júniusi HBO premierek
Debütáló sorozatok és új évadok özöne érkezik júniusban az HBO Go kínálatába. Premieren a Doom Patrol második évadja is!

További tech hírek >>