Itt a vezeték nélküli monitor


Sehol egy kábel, mégis van kép - a Fujitsu bemutatta a világ első valóban vezeték nélküli monitorát a hannoveri CeBITen. A prototípus különlegessége, hogy még a tápkábelt is száműzték belőle.

A 22 hüvelykes vezeték nélküli monitor a SUPA (Smart Universal Power Antenna) nevű technológiát használja, így sem a képhez, sem az áramellátáshoz nem igényel vezetéket. A SUPA jelen állapotában mintegy 25 wattot tud produkálni, ez még kevés lehet egy PC etetéséhez, de a kijelző számára pont elég.

Az Engadgetes srácok közelről is szemügyre vették a kicsikét, és feltűnt nekik, hogy mindössze pár centit kellett megemelni a monitort, hogy kikapcsoljon. Szóval telefonok vagy tabletek energiaellátására egyelőre nemigen alkalmas a rendszer.

A SUPA kifejlesztése a Fraunhofer Intézethez fűződik, akiknek számtalan technológiai újítást köszönhetünk, többek között a jó öreg MP3-at is. A készülék mágneses indukció révén jut áramhoz, amit a közelben, például az asztallapban elhelyezett antenna szolgáltat. A PC-nek vagy laptopnak pedig, ami a képet továbbítja, 10 méteren belül kell lennie.

A most bemutatott készülék még “csak” prototípus, de ha a Fujitsun múlik, már jövőre megjelenhetnek az első kereskedelmi forgalomba hozott vezeték nélküli monitorok.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>