Itt a vezeték nélküli monitor


Sehol egy kábel, mégis van kép - a Fujitsu bemutatta a világ első valóban vezeték nélküli monitorát a hannoveri CeBITen. A prototípus különlegessége, hogy még a tápkábelt is száműzték belőle.

A 22 hüvelykes vezeték nélküli monitor a SUPA (Smart Universal Power Antenna) nevű technológiát használja, így sem a képhez, sem az áramellátáshoz nem igényel vezetéket. A SUPA jelen állapotában mintegy 25 wattot tud produkálni, ez még kevés lehet egy PC etetéséhez, de a kijelző számára pont elég.

Az Engadgetes srácok közelről is szemügyre vették a kicsikét, és feltűnt nekik, hogy mindössze pár centit kellett megemelni a monitort, hogy kikapcsoljon. Szóval telefonok vagy tabletek energiaellátására egyelőre nemigen alkalmas a rendszer.

A SUPA kifejlesztése a Fraunhofer Intézethez fűződik, akiknek számtalan technológiai újítást köszönhetünk, többek között a jó öreg MP3-at is. A készülék mágneses indukció révén jut áramhoz, amit a közelben, például az asztallapban elhelyezett antenna szolgáltat. A PC-nek vagy laptopnak pedig, ami a képet továbbítja, 10 méteren belül kell lennie.

A most bemutatott készülék még “csak” prototípus, de ha a Fujitsun múlik, már jövőre megjelenhetnek az első kereskedelmi forgalomba hozott vezeték nélküli monitorok.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Biostar engedélyezi az PCI Express 4.0-át az AMD 400-szériás alaplapjain
Bár az öröm nem tart majd örökké, azért mindenképpen üdvözlendő a hír.
Nincs most ennél erősebb androidos mobil: megjött az Asus ROG Phone II
Az Asus mutatta be elsőként azt a készüléket, amibe a Qualcomm jelenlegi legerősebb processzora került. Az eszköz méltó utódja lett a tavaly ROG Phone-nak.
Egész hétvégén vár titeket a Teamfight Tactics a MondoConon
Két program között nyugodtan beülhettek majd játszani egyet a népszerű autobattler játékkal a hétvégi MondoConon.
Érkezik a jósolt memória áremelkedés
Most kell venni memóriát, az idei évben ugyanis várhatóan már csak drágulni fognak a termékek. Az esetleges vásárlást vagy bővítést tehát célszerű napokon vagy legfeljebb 1-2 héten...
Kettős mércére számít a Tinder
Sérti a Google Play fejlesztői szabályzatát a mobilappja.

További tech hírek >>