Itt az új Opera böngésző


Némi várakozást követően megjelent az Opera legújabb, 15-ös számot viselő verziója, amely az elődeivel szemben már Chromium/Blink alapokon nyugszik.

Az Opera fejlesztői blogján olvasható bejegyzés szerint áttértek a Mozillánál és a Google-nél már korábban bevezetett gyors fejlesztési ciklusra, amely azt jelenti, hogy a verzió-számháború újabb indulóval gyarapodott az új verziók a korábbinál gyorsabban jelennek majd meg. A legfőbb újdonságok között a blogban megemlítik a kezelőfelület radikális változását, mivel - szerintük - így sokkal inkább "természetesnek" találják majd a külsőt a böngészőt különböző platformokon használó júzerek. A könyvjelzők bele lettek integrálva a kezdőképernyőn megjelenő "gyors-tárcsázó" ikonokba, és most már nemcsak egy-egy weboldalt, hanem weboldalak egy csoportját is elmenthetjük egy, az indítóképernyőn megjelenő mappába (amúgy külön kiegészítő telepítésével az oldschool felhasználók továbbra is bűvölhetik a könyvjelzőket és az ahhoz tartozó, nyolcvanszintű mappastruktúrát). Ezen kívül természetesen minden jobb és gyorsabb lett, ha feltelepítjük, akkor beköszönt a világbéke. És Linuxra még nincs, de már dolgoznak rajta.

Letölthető közvetlen az őstermelőtől.

[caption id="attachment_8164" align="alignnone" width="590"]Windows 8-on így fest az új verzió. Windows 8-on így fest az új verzió.[/caption]

Kulcsszavak: böngésző, opera
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hamarosan új albummal jelentkezhet a League of Legends virtuális metálbandája, a Pentakill
Egy zenész elszólta magát a Twitteren, így lehet, idő előtt lelepleződött a League of Legends metálbandájának következő nagy dobása.
Sok újítást hoz a Sapphire Rapids és az Alder Lake
Az Intel a biztonságra is rágyúr Ice Lake-SP-től kezdve.
Bill Gates szerint nyárra véget érhet a koronavírus-járvány, de ennek van egy szigorú feltétele
A CNN vendégeként Bill Gates egy sokakat foglalkoztató kérdésre is megpróbált választ adni: meddig tarthat még a koronavírus-járvány?
Földrengésszerű változásokat hozott a technológiai szektorba a vírus
A zuhanó eladások mellett viszont kézzel foghatóvá válhat az új, 5. generációs mobil technológia, az 5G hasznossága.
Most érdemes játékot venni: Hatalmas kedvezményekkel elrajtolt a PS Store tavaszi vására
Kezdetét vette a PS Store tavaszi vására, ahol olyan címek vannak leakciózva, mint a Fallen Order, a Death Stranding vagy épp a FIFA 20.

További tech hírek >>