Jó lesz az Xbox One vezérlő a PC-hez is, de nem rögtön, hanem csak később


A winbeta.org weboldal a még nem megjelent Xbox One játékkonzol vezérlőjével kapcsolatos információknak jutott birtokába, amelyeket könyörtelenül megosztott olvasóival.

Az Xbox 360 tulajdonosok könnyedén használhatják konzoljukkal együtt megvásárolt vezérlőjüket a PC-s számítógépes játékokhoz, hiszen azok nagy része támogatja ezt a funkciót. Az Xbox One esetében ez egy kicsit másképp lesz.

[caption id="attachment_8522" align="alignnone" width="610"]Xbox vezérlők: a régi és az új / fotó: IGN Xbox vezérlők: a régi és az új / fotó: IGN[/caption]

"Mint ahogyan azt korábban is kijelentettük, az Xbox One vezérlője, bár nagyon hasonlít az Xbox 360 vezérlőjére, nem kompatibilisek a bennük lévő technológia különbségeinek következtében. Új vezeték nélküli protokollt is tartalmaz, ezért új vezérlőszoftvert kell írni és optimalizálni a PC-re" - áll a Microsoft témával kapcsolatos közleményében.

Azt persze hozzátették a "figyelünk a felhasználók visszajelzéseire" szlogen jegyében, hogy a fejlesztők tisztában vannak a játékosok igényeivel, ezért várhatóan 2014-ben (nem elkapkodva a dolgot) már meg fog jelenni a kérdéses szoftver, amelyik lehetővé teszi az Xbox One vezérlőjének használatát a számítógépeken is. (Addig pedig a régebbi Xbox vezérlőjével lehet nyomulni az addigra már megjelenő Need for Speed: Rivals c. játékban.)

Kulcsszavak: microsoft, xbox one
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jonathan Nolan elszólásából kiderült, hogy ki lehet a Westworld 4. évadának főgonosza
A sorozat készítője egy kerekasztal beszélgetésen ejtett el egy félmondatot a készülő évad forgatókönyvéről.
Felküldött egy nagy fekete dobozt a NASA a Nemzetközi Űrállomásra, új időszámítás kezdődik
A NASA még 2001-ben juttatta fel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére az Express tudományos hordozóegység első darabját. Most az utolsó is megérkezett.
Kiszivárgott volna a PS Plus egyik júniusi ajándéka?
Hamarosan leleplezik a PS Plus következő havi ajándékait, azonban lehet, hogy a brit PS Store-nak hála az egyik cím idő előtt lebukott.
Felértékelődhet a bizalom a távközlési szektorban
A jövő hálózatai jóval komplexebbek, ezért jóval sebezhetőbbek is lesznek, ezért fontos a beszállítókkal szembeni bizalom.
Serious Sam – Potom áron lehet a tiéd a kultklasszikus FPS minden része a Steam leárazásának hála
A Steamen épp le van árazva minden, ami Serious Sam, így pár euróért bőségen be lehet vásárolni a remek FPS-ből.

További tech hírek >>