Jön a Firefox iOS-re?


A Mozilla az elmúlt évek során nemcsak a Windows Phone, hanem az iOS mobilplatformot is hanyagolta, mondván, hogy az Apple-nél nem engedik a saját kódjuk felhasználását - a cég  azonban úgy tűnik, a közeljövőben újragondolja álláspontját.

Való igaz, hogy az Apple, a biztonság jegyében csak a saját kódját engedi használni az iOS-re fejlesztőknek, így ha megjelenik a Firefox az iPhone-ra és az iPad-re, akkor valószínűleg a Google-hoz hasonlóan fognak eljárni: az Apple kódját felhasználva egy, a saját böngészőjük külsejét utánozó felhasználói felülettel adták ki a Chrome-ot.

[caption id="attachment_11585" align="alignnone" width="636"]Atomic Browser, Safari, Dolphin Brower, Google Chrome és iCab - vajon a Firefox is hamarosan beáll a sorba? / fotó: lifehacker.com Atomic Browser, Safari, Dolphin Brower, Google Chrome és iCab - vajon a Firefox is hamarosan beáll a sorba? / fotó: lifehacker.com[/caption]

Akik eddig az OSX-en használták a Firefox-ot, azok a Firefox Home appal tudták szinkronizálni könyvjelzőiket és jelszavaikat a különböző almás eszközeik között. Ezt az alkalmazást azonban az Apple Store már nem forgalmazza, így egy iOS-ra megjelenő Firefox (amely alapból tartalmazza a könyvjelzők és jelszavak szinkronizálását) erre a problémára is választ adna.

(forrás: Engadget.com, főoldali kép: deviantart.com)

Kulcsszavak: apple, firefox, ios, mozilla
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Twin Mirror - Végre életjelet adott a Life is Strange alkotóinak új játéka
Új arcot kapott a kalandjáték főhőse, Sam.
Financial Times: Meggondolhatták magukat a britek, teljesen kizárhatják a Huaweit az 5G-ből
A brit kormány 2023-ra Huawei-mentesítheti az 5G-s mobilhálózatokat. Januárban még zöld lámpát villantottak a Huaweinek.
Az iOS 13.5-tel is bevethető az Unc0ver jailbreak
A hackercsapat szerint a megoldás gyors és biztonságos, de azért érdemes némi szkepticizmussal kezelni azt.
USA: a mobilok kijelzőire sem nézhetnek a nyomozók
Kutatási engedély kell a záróképernyő megtekintéséhez.
Mai HBO premierek
Május utolsó hete igazi műsoráradattal kezdődik az HBO Go-n. Szezonfináléjához érkezett a Futás. Összegyűjtöttük a streamingszolgáltató mai premierjeit.

További tech hírek >>