Kamera elöl, kamera hátul


Nem egy 3G-s, videótelefonálásra alkalmas mobil az, amin elöl meg hátul is van kamera, hanem egy videófelvevő. Direkt arra való ez a cucc, hogy magadat is tudd venni, miközben az eseményt is rögzíted. S hogy ez mire jó?

Nos, azt ti mondjátok meg nekem, ha tudjátok!

Biztosan akad egy-két olyan szitu, amikor nem árt, ha a saját reakciódat is felveszed. Nekem most összvissz egy ilyen felhasználási terület jut eszembe, és lehet, hogy azt sem fogják túlzottan értékelni a férfi olvasók: az esküvőmön ilyet akarok adni a násznép minden egyes tagjának a kezébe. Látni akarom, milyen képet vág a tisztelt közönség, amikor kimondom a boldogító igen. Meghatott mosoly? Diszkrét szájhúzás? Bamba érdektelenség (és vágyódás a húsleves iránt)?

Na, de beszéljünk inkább arról, mit is tud ez a cucc, aminek még csak márkaneve sincsen? A hátlapon ott virít egy ion logó, de a webshopban csupán Twin video camcorder néven fut, az ára egyébként 130 dolcsi.

30 fps-es, 640x480-as felbontású videókat készít mindkét kamera, egyébként háromszoros digitális zoom érhető el bennük. SD-kártyára rögzíti a cuccokat, és sajna egyszerre nem lehet nézni a két, éppen folyó, rögzítendő eseményt, mert osztott képernyőt nem tud a kicsike.

Hogy mekkora a képernyő, azt ne kérdezzétek, mert az nem tudom. Kicsit hiányos az adatlap, például a megapixelek számáról is erősen hallgatnak, a képernyő méret és felbontás mellett.

Viszont ennek ellenére mindenképpen muszáj volt megemlékeznem erről a ketyeréről. Már csak azért is, hogy kikérjem a véleményeteket: mégis, mire jó egy ilyen bigyó? Papás-mamás szülésre? Focimeccsre? Magányos turistáknak? Beképzelt újságíróknak?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jön a Xiaomi Mi A3
A sikeres sorozat OLED-panellel, tripla-kamerával és üveg burkolattal újulna meg.
Mi lett volna, ha a Microsoft fejleszti ki az Androidot?
Túl sok gyakorlati értelme nincs a „mi lett volna, ha…” kérdésnek, azonban időnként izgalmas eljátszani a gondolattal, hogyan alakulhattak volna a dolgok, ha más irányba fordulnak....
Ez a mobil kapja meg elsőként a Qualcomm új csúcsprocesszorát
Az Asus július 23-án mutatja be az új készülékét, amibe a jelenlegi legerősebb Qualcomm-erőforrást pakolják.
Egy lépésben 20%-kal javíthat az akkumulátorokon a Bosch
A Bosch összekapcsolja az elektromos autó akkumulátormenedzselő rendszereit a felhővel, mert a mérnökök szerint így jelentős mértékben javíthatnak az akkuk teljesítményén, illetve...
Valamire készül a Facebook, különleges csapatot épít
A Facebook jelentette be, hogy sikerült a Google-től elcsábítani azt a Jason Toffot, aki a Vine társalapítója volt.

További tech hírek >>