Képszerkesztés Smartphone-on


Anno, amikor az Adobe nagy sikerű képszerkesztő szoftvere, a Photoshop napvilágot látott, sokan csak pislogtak, hogy miket is lehet művelni a program segítségével. Azóta jócskán eltelt néhány év és a népszerű képvariáló is fejlődött. Sőt mi több, egyre több platformra adják ki.

A grafikai szoftvereket fejlesztő és gyártó cég, most a marokeszközre is kifejlesztette legújabb kiadványát, az Adobe Androidot. No azért ne gondoljuk arra, hogy android alapú masinánkon kiadványokat fogunk szerkeszteni, vagy látványosabbnál látványosabb grafikai trükköket hajthatunk végre, ám a készülékkel kreált és az azon tárolt fotóinkat szebbé és jobbá tehetjük az új jövevény által.

Az Adobe Androidban olyan lehetőségek rejtőznek, mint a képvágás, képek elforgatása, színek javítása, mélységélesség megváltoztatása, színtelenítés (black and white), sephia színezés (öregítés), különböző effektek használata és kategorizálás.

Az effektek között megtalálható a fotók élesítésére szolgáló „Sharpener” is, ami nagy segítséget jelenthet az általunk nagyon kedvelt, ám rosszul sikerült képek feljavítására. Továbbá a kis programocska segítségével az elkészült és feljavított remekműveket egy gombnyomással meg is oszthatjuk szeretteinkkel, bárhol is járjunk a világban (de jól jött volna nekem egy ilyen az El Camino-n). A képeket email formában is küldhetjük kedvünk szerint.

S hogy mi értelme van egy ilyen szoftvernek? Nos, a megosztás végett biztosan hasznos lehet, hiszen rengeteg embert ismerek, akik még azelőtt szeretnék közhírré tenni, hogy merre is jártak, illetve miket láttak, mielőtt hazaérnének. Jómagam is ebbe a türelmetlen csoportba tartozom, így biztos hasznát venném ennek a programocskának.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jön a Xiaomi Mi A3
A sikeres sorozat OLED-panellel, tripla-kamerával és üveg burkolattal újulna meg.
Mi lett volna, ha a Microsoft fejleszti ki az Androidot?
Túl sok gyakorlati értelme nincs a „mi lett volna, ha…” kérdésnek, azonban időnként izgalmas eljátszani a gondolattal, hogyan alakulhattak volna a dolgok, ha más irányba fordulnak....
Ez a mobil kapja meg elsőként a Qualcomm új csúcsprocesszorát
Az Asus július 23-án mutatja be az új készülékét, amibe a jelenlegi legerősebb Qualcomm-erőforrást pakolják.
Egy lépésben 20%-kal javíthat az akkumulátorokon a Bosch
A Bosch összekapcsolja az elektromos autó akkumulátormenedzselő rendszereit a felhővel, mert a mérnökök szerint így jelentős mértékben javíthatnak az akkuk teljesítményén, illetve...
Valamire készül a Facebook, különleges csapatot épít
A Facebook jelentette be, hogy sikerült a Google-től elcsábítani azt a Jason Toffot, aki a Vine társalapítója volt.

További tech hírek >>