Késésben a Google operációs rendszere


Júliusban történt, hogy a keresőóriás bejelentést tett, mely szerint dolgoznak egy új operációs rendszer kifejlesztésén. Az akkor még bizakodó csapat októberre datálta a megjelenést, ám ahogy az a nagyobb projectekben lenni szokott, a sorozatos problémák ezt meghiúsították.

A gyártó szerint a Google Chrome OS készen állna a kiadásra, ám a futtatásához szükséges driverek még váratnak magukra. Sajnos ez azt jelenti, hogy telepítés után a szolgáltatások nagy része nem áll készen a használatra, hiszen a hardware illesztő programok vagy egyáltalán nem állnak rendelkezésre, vagy nem megfelelően működnek. Az eddig elkészült változat jelenleg csak az olyan speckó gépeken fut (persze nem hibátlanul), mint például az Asus Eee szériája.

A hírek szerint a fejlesztőcsapat a hardware gyártókkal (Asus, Acer, HP, Toshiba, Lenovo, stb.) karöltve nagy erőkkel dolgozik a csorba kiköszörülésén, vagyis a kompatibilis driverek kidolgozásán. Sajnos a hivatalos megjelenésről még nincsenek konkrét hírek, ám az már biztos, hogy idén nem látja meg a napvilágot az új operációs rendszer. Legalábbis ami a kipróbálható verziót illeti. Remélhetőleg mihamarább beszámolhatunk a hivatalos megjelenésről is, amikor már minden rendben lesz a Google Chrome OS háza táján!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lezajlott az első csak női űrséta
Jessica Meir és Christina Koch a Nemzetközi Űrállomás akkumulátorait cserélte ki. Sandra Magnus korábbi női űrhajós azt mondta, nagyon fontos, hogy a fiatal nők ez alapján is tudjanak...
Befejeződött a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztése
A Respawn nemrég egy csoportképpel jelezte, hogy aranylemezre került a Star Wars Jedi: Fallen Order, azaz vége a fejlesztésnek.
5G-t hoz a Redmi K30
Ráadásul olyan kivágású fúrt szelfikamerákat kaphat, mint a Samsung Galaxy S10+.
Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban – közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
Shadows of Kepler – Ingyenes demót kapott a vérfagyasztó sci-fi horror
Ingyenes demót kapott az Infinite Hole első pillantásra is félelmetes sci-fi horrorja, a Shadows of Kepler, a teljes játék 2021-ben jön

További tech hírek >>