Két SIM-es Nokiák, hihetetlenül olcsón


Valószínűleg nem az európai piacokra szánják ezeket a készülékeket, de attól még nagyon érdekes ötletek vannak bennük. A négy új telefonon kívül egy biciklis töltőszettet is bemutatott a Nokia, valószínűleg nagy hasznát tudják ennek venni a fejlődő országokban.

Csak annyit lehet tudni a készülékekről, hogy a harmadik és negyedik negyedév környékén érkeznek, azt nem közölték, melyik piacokon lesznek kaphatók. De elég sokatmondó, hogy Nairobiban, Kenyában volt a bemutató sajtótájékoztató, és olyan tulajdonságokat emeltek ki, amik az ilyen jellegű területeken lehetnek hasznosak.

A Nokia C1-00 és C1-02 két SIM-et tudnak kezelni, előbbiben egyetlen gombnyomással lehet váltani a két kártya között, utóbbi egyidejűleg tudja kezelni a kettőt. Így lehet velük az olcsóbb tarifák között váltogatni, vagy két különböző országban lévő előfizetést használni, esetleg egy családon belül két ember is tud két külön számot használni egy telefonon. A C1 akksija állítólag akár hat hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, és elemlámpa funkció is került bele, hogy olyan helyeken is lehessen vele világítani, ahol egyébként nincs elektromosság. Ezek ára (adók és kedvezmények nélkül) 30 és 35 euró lesz.

Picit drágább, 39 és 40 eurós lesz a C1-01 és a C2-00, ám ezek már többet fognak tudni, például 32 gigás memóriával látták el őket. Noha ezek csak egy-egy SIM-et tudnak kezelni, GPRS-en netezni is lehet velük, és webes Nokiás szolgáltatásokat is lehet velük használni, mint például a Nokia messaging. A C1-01-be egy VGA kamera is került.

A biciklikormányra szerelhető töltő árát nem tudjuk, de azt igen, hogy a régi jó dinamós megoldást alkalmazza, és a legtöbb Nokia telóban használt sztenderd 2 mm-es dugóval szerelték fel. Nem csak olyan helyeken jöhet jól, ahol nehézkes lehet hozzáférni az áramforrásokhoz, a Nokia arra számít, hogy a környezettudatos embereket is érdekelni fogja.

Valószínűleg minden esély meg is van erre...

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>