Két SIM-es Nokiák, hihetetlenül olcsón


Valószínűleg nem az európai piacokra szánják ezeket a készülékeket, de attól még nagyon érdekes ötletek vannak bennük. A négy új telefonon kívül egy biciklis töltőszettet is bemutatott a Nokia, valószínűleg nagy hasznát tudják ennek venni a fejlődő országokban.

Csak annyit lehet tudni a készülékekről, hogy a harmadik és negyedik negyedév környékén érkeznek, azt nem közölték, melyik piacokon lesznek kaphatók. De elég sokatmondó, hogy Nairobiban, Kenyában volt a bemutató sajtótájékoztató, és olyan tulajdonságokat emeltek ki, amik az ilyen jellegű területeken lehetnek hasznosak.

A Nokia C1-00 és C1-02 két SIM-et tudnak kezelni, előbbiben egyetlen gombnyomással lehet váltani a két kártya között, utóbbi egyidejűleg tudja kezelni a kettőt. Így lehet velük az olcsóbb tarifák között váltogatni, vagy két különböző országban lévő előfizetést használni, esetleg egy családon belül két ember is tud két külön számot használni egy telefonon. A C1 akksija állítólag akár hat hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, és elemlámpa funkció is került bele, hogy olyan helyeken is lehessen vele világítani, ahol egyébként nincs elektromosság. Ezek ára (adók és kedvezmények nélkül) 30 és 35 euró lesz.

Picit drágább, 39 és 40 eurós lesz a C1-01 és a C2-00, ám ezek már többet fognak tudni, például 32 gigás memóriával látták el őket. Noha ezek csak egy-egy SIM-et tudnak kezelni, GPRS-en netezni is lehet velük, és webes Nokiás szolgáltatásokat is lehet velük használni, mint például a Nokia messaging. A C1-01-be egy VGA kamera is került.

A biciklikormányra szerelhető töltő árát nem tudjuk, de azt igen, hogy a régi jó dinamós megoldást alkalmazza, és a legtöbb Nokia telóban használt sztenderd 2 mm-es dugóval szerelték fel. Nem csak olyan helyeken jöhet jól, ahol nehézkes lehet hozzáférni az áramforrásokhoz, a Nokia arra számít, hogy a környezettudatos embereket is érdekelni fogja.

Valószínűleg minden esély meg is van erre...

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Úgy néz ki, a Control mégse lesz része az Xbox Game Pass-nak
Phil Spencer nemrég kijelentette, hogy a Control is része lesz az Xbox Game Pass-nak, de úgy tűnik, a fejlesztők más véleményen vannak.
Úgy fest, hogy lemondhatunk az 5G-s Samsung Galaxy Tab S6-ról
Hitelesítették az 5G-s változatot, de a modellszám arra utal, hogy kizárólag Dél-Koreában lesz kapható.
Bejelentették: visszatér a Motorola a csúcskategóriába
A Qualcomm december elejei rendezvényén jó pár partnere is részt vett. Köztük volt a Motorola is, új csúcskategóriás eszközöket ígérve a jövő év elejére.
Rocket League – A játékosok nem örülnek a loot boxok leváltásának
A Rocket League fejlesztői nemrég egy sokkal átláthatóbb boltra cserélték a loot boxaikat, a játékosok azonban nem örülnek a váltásnak.
Minecraft, egy tojás és a Senorita – ezek voltak a legnézettebb videók a YouTube-on
A YouTube közzétette a 2019-es évet összefoglaló videóját, a Rewindot, és azt is elárulta, melyek voltak a legnépszerűbb videók és videósok az idei évben.

További tech hírek >>