Kiállítás beszámoló és techTV


A berlini IFA kiállításon mindenki részt vesz akinek van valami olyan kütyüje, amin van egy bekapcsoló gomb. És mivel bigyológus bácsi is kint járt szeptember elején a kiállításon, készült egy kis videócsokor a rendezvényről. Az első részben a Samsunghoz látogatunk el…

Hát kérem szépen, azt előre leszögezném, hogy ez nem egy szakmai beszámoló lesz, inkább olyan „Hogy éreztem magam kint” típusú írás.  Samsungéknál még mindig (hozzáteszem hál’ istennek) LED-eznek. Olyan jól sikerült a LED TV szériájuk (és nem mellékesen jó sokat el is adtak), hogy folytatják ezt a fiatal hagyományt. Azt már megszoktuk, hogy mindenki háborúzik a legvékonyabb LCD TV”címért”, de a 8,8 mm!!!  „vastag” brutális képet produkáló LED TV-t kikérem magamnak, még akkor is, ha „csak” a panelt láttuk, amihez még nem volt hozzápasszintva a tuner, hangkártya, hangszórók és áramkörök. 

Megnéztem az új fotógépeket is, sőt kettőt a pár nap alatt tüzetesebben is megvizsgálhattam és meg kell mondjam rendben lesznek. 720p-s HD videó rögzítés, hatalmas érintőkijelzők, GPS geotag, Wi-Fi, két kijelzős fotógépek és megapixeltobzódás. Azt már most megígérhetem, hogy nem egy ilyen kis masinával fogtok itt a tech.hu-n találkozni.

Ha már szót ejtettünk a LED-ről, akkor a monitorkat is említsük meg, hiszen ha a tévéknél bevált a dolog, akkor miért ne csináljanak jófajta LED háttérvilágítású monitorokat is. Ezekbe aztán még TV tunert (akár HD vételi képességgel) is pakolnak, hogy a multimédia fanatikusoknak is legyen mit a dolgózóba tenni.

A mobiloknál még mindig a Jét az ász, de az IFÁra látogatók találkozhattak az új olcsó érintőkijlezős Corby-val és a 12 megapixeles megafotómobillal is.

Ja! És 3D TV, 3D TV, 3D TV! Sikerült remek kis villámokat karcolnom a korláttal a háromdimenziós Need For Speed játékban a tuningolt Nissan 180SX oldalára. Ráadásul onnan tudom (azon kívül, hogy jobb híján a saját szememnek azért muszáj hinnem), hogy működik a 3D tévé, hogy minden ember aki odaállt a demó film elé, bőszen hajlongott az LCD panelből kiszáguldó 3D-s papírrepülők elől.

##141320##

Ezzel egyelőre be is fejeztem az IFÁzást, de természetesen a vágóasztalon már készülnek a videók, és bőven van még beszámolni való a kiállításról.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>