Kiállítás beszámoló és techTV


A berlini IFA kiállításon mindenki részt vesz akinek van valami olyan kütyüje, amin van egy bekapcsoló gomb. És mivel bigyológus bácsi is kint járt szeptember elején a kiállításon, készült egy kis videócsokor a rendezvényről. Az első részben a Samsunghoz látogatunk el…

Hát kérem szépen, azt előre leszögezném, hogy ez nem egy szakmai beszámoló lesz, inkább olyan „Hogy éreztem magam kint” típusú írás.  Samsungéknál még mindig (hozzáteszem hál’ istennek) LED-eznek. Olyan jól sikerült a LED TV szériájuk (és nem mellékesen jó sokat el is adtak), hogy folytatják ezt a fiatal hagyományt. Azt már megszoktuk, hogy mindenki háborúzik a legvékonyabb LCD TV”címért”, de a 8,8 mm!!!  „vastag” brutális képet produkáló LED TV-t kikérem magamnak, még akkor is, ha „csak” a panelt láttuk, amihez még nem volt hozzápasszintva a tuner, hangkártya, hangszórók és áramkörök. 

Megnéztem az új fotógépeket is, sőt kettőt a pár nap alatt tüzetesebben is megvizsgálhattam és meg kell mondjam rendben lesznek. 720p-s HD videó rögzítés, hatalmas érintőkijelzők, GPS geotag, Wi-Fi, két kijelzős fotógépek és megapixeltobzódás. Azt már most megígérhetem, hogy nem egy ilyen kis masinával fogtok itt a tech.hu-n találkozni.

Ha már szót ejtettünk a LED-ről, akkor a monitorkat is említsük meg, hiszen ha a tévéknél bevált a dolog, akkor miért ne csináljanak jófajta LED háttérvilágítású monitorokat is. Ezekbe aztán még TV tunert (akár HD vételi képességgel) is pakolnak, hogy a multimédia fanatikusoknak is legyen mit a dolgózóba tenni.

A mobiloknál még mindig a Jét az ász, de az IFÁra látogatók találkozhattak az új olcsó érintőkijlezős Corby-val és a 12 megapixeles megafotómobillal is.

Ja! És 3D TV, 3D TV, 3D TV! Sikerült remek kis villámokat karcolnom a korláttal a háromdimenziós Need For Speed játékban a tuningolt Nissan 180SX oldalára. Ráadásul onnan tudom (azon kívül, hogy jobb híján a saját szememnek azért muszáj hinnem), hogy működik a 3D tévé, hogy minden ember aki odaállt a demó film elé, bőszen hajlongott az LCD panelből kiszáguldó 3D-s papírrepülők elől.

##141320##

Ezzel egyelőre be is fejeztem az IFÁzást, de természetesen a vágóasztalon már készülnek a videók, és bőven van még beszámolni való a kiállításról.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

300 Hz-es kijelzőt kapott az új Razer Blade Pro 17
Mindössze 8 hónap után ismét új opciók közül válogathatunk a Razer zászlóshajója esetében.
Júliusban Kína is elindul a Marsra
Az előzetes tervek szerint július lesz az a hónap, amikor Kína elindítja első marsszondáját a vörös bolygó felé. Az út várhatóan 7 hónapig tart.
44,2 Tbps sávszélességet hajtottak ki meglévő optikai hálózatból
Az ausztrál tudósok által felfedezett technológia bevethető a meglévő kábelekkel is.
Kiszivárgott az eredeti Xbox forráskódja
És a Windows NT 3.5 egyik verziójának kódja is. Egyelőre nem tudni, mennyit segít ez a modderek életén.
[Hardver] MSI GF65 Thin 10SER laptop teszt
A gamer laptopok piaca napról-napra bővül, a múlt heti MSI GS66 Stealth után most a kistesót, a GF65 Thint mutatjuk be nektek.

További tech hírek >>