Kifordított e-bringa


Mi itt a tech.hu-n imádunk mindent amiben mikrocsip, tranzisztor, vagy nyáklap található. Talán azon sem lepődtök meg, hogy a jó öreg tisztán mechanikus drótszamár is a kedvenceink közé tartozik, hiszen a magam részéről úgy gondolom hogy még mindig a bringa a ma kapható leg „zöldebb” járgány. Azt pedig ha valaki a hájteket és a kétkerekűt ötvözi egy zseniális ötlettel, bizony mi is díjazzuk.

Chiyi Chen gondolt egyet és megfordította ezt az elektromos kerékpár ügyet. Eddig ugye arról szólt a történet, hogy ha bedugod a konnektorba az ilyen fajta kétkerekűt, akkor nem kell tekerned a munkahelyedig, hanem szép komótosan, 25-30-al besurransz a munkahelyedre. De mi van a kölcsönözhető kerékpárokkal?

Azokat sokkal többen, intenzívebben és általában hosszabb ideig használják alkalmi bérlőik. Ezeket tölteni a város, vagy a kölcsönző dolga lenne, és nem is biztos hogy a legforgalmasabb turistaszezonban lenne elég idő egy-egy ilyen e-bike feltöltésére a következő kölcsönzésig. De mi lenne, ha azt a mozgási (és főleg fékezési) energiát, amit a bérlők fejtenek ki, eltárolnánk és ezzel később „megetetnénk” a városi elektromos buszokat?!?

Az ötletet tett követte és így születhetett meg a Hybrid2 koncepció, ami egy átalakított agydinamó, egy speciális, a fékezési erőből áramot nyerő fékkar, és egy különleges bringatároló kombinációja.

Az egyedi azonosítót tartalmazó kártya, amit a bérléskor kapsz, rögzíti (egy napenergiával üzemeltettet leolvasó  segítségével), hogy mennyi áramot „termeltél” és ha elérted a megadott kvótát, már kaptál is egy ingyenes buszjegyet, hiszen végül is te dolgoztál meg azért, hogy a bringatárolókból feltöltődjenek az e-buszok. Kedves Chiyi Chen! Én most kalapot emeltem előtted!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hivatalos: A THQ Nordic bejelentette, hogy a rajongók döntése értelmében érkezik a Gothic Remake
A THQ Nordic két hónapja a rajongókra bízta, hogy készüljön-e Gothic Remake, a visszajelzések pedig eléggé meggyőzték a kiadót.
GTA 4 – Hamarosan visszatér a Steamre, nem is akármilyen formában
A GTA 4 még január elején tűnt el a Steam kínálatából, hamarosan azonban már újra kapható lesz itt is a Rockstar 2008-as klasszikusa.
Befutottak az első megállás nélkül üzemeltethető 8K QLED tévék
A hét minden napján, 24 órában, megállás nélkül működtethetőek az új Samsung Smart Signage modellek.
Törnek? Nem törnek? Leejtették a legújabb összecsukható telefonokat
A Cnetnél arra voltak kíváncsiak, vajon mi történik, ha különböző magasságokból leesik (leejtik) a Samsung Galaxy Z Flip és a megújult Motorola Razr telefon. A kísérletet nem...
Érdekes újítást hozhat a játékosoknak az Android
A teljes letöltésük előtt játszhatóvá válhatnak a nagy méretű játékok.

További tech hírek >>