Kifordított e-bringa


Mi itt a tech.hu-n imádunk mindent amiben mikrocsip, tranzisztor, vagy nyáklap található. Talán azon sem lepődtök meg, hogy a jó öreg tisztán mechanikus drótszamár is a kedvenceink közé tartozik, hiszen a magam részéről úgy gondolom hogy még mindig a bringa a ma kapható leg „zöldebb” járgány. Azt pedig ha valaki a hájteket és a kétkerekűt ötvözi egy zseniális ötlettel, bizony mi is díjazzuk.

Chiyi Chen gondolt egyet és megfordította ezt az elektromos kerékpár ügyet. Eddig ugye arról szólt a történet, hogy ha bedugod a konnektorba az ilyen fajta kétkerekűt, akkor nem kell tekerned a munkahelyedig, hanem szép komótosan, 25-30-al besurransz a munkahelyedre. De mi van a kölcsönözhető kerékpárokkal?

Azokat sokkal többen, intenzívebben és általában hosszabb ideig használják alkalmi bérlőik. Ezeket tölteni a város, vagy a kölcsönző dolga lenne, és nem is biztos hogy a legforgalmasabb turistaszezonban lenne elég idő egy-egy ilyen e-bike feltöltésére a következő kölcsönzésig. De mi lenne, ha azt a mozgási (és főleg fékezési) energiát, amit a bérlők fejtenek ki, eltárolnánk és ezzel később „megetetnénk” a városi elektromos buszokat?!?

Az ötletet tett követte és így születhetett meg a Hybrid2 koncepció, ami egy átalakított agydinamó, egy speciális, a fékezési erőből áramot nyerő fékkar, és egy különleges bringatároló kombinációja.

Az egyedi azonosítót tartalmazó kártya, amit a bérléskor kapsz, rögzíti (egy napenergiával üzemeltettet leolvasó  segítségével), hogy mennyi áramot „termeltél” és ha elérted a megadott kvótát, már kaptál is egy ingyenes buszjegyet, hiszen végül is te dolgoztál meg azért, hogy a bringatárolókból feltöltődjenek az e-buszok. Kedves Chiyi Chen! Én most kalapot emeltem előtted!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sötét móddal frissült az iOS-es Shazam
Az iOS 13 miatt több újdonsággal is frissült a Shazam iOS-es verziója.
Így nézhetett ki 70 000 éve egy 13 éves lány – képek
Izraeli tudósok rekonstruálták a gyenyiszovai ember csontvázát egy 70 ezer évvel ezelőtt élt 13 éves lány csontmaradványaiból nyert DNS-minták alapján.
Tudósok megvizsgáltak 579 óvodást, és azt mondják, rosszul járhat, aki nem népszerű
Az óvodában a népszerűtlen gyerekek kicsit gyakrabban kapnak el valamilyen betegséget - ezt állapította meg egy frissen publikált norvég tanulmány.
Mint egy ember, úgy veszi az akadályokat az Atlas emberszabású robot – videó
Már a katasztrófa sújtotta területeken is bevethető lehet az Atlas nevű emberszabású robot, köszönhetően egy új navigációs szoftvernek.
Tényleg csak 4 GB RAM van az új iPhone-okban
Az Xcode-ban talált adatok is megerősítették, mindhárom új Apple mobilba csak 4 GB RAM-ot építettek.

További tech hírek >>