Kína eltiltotta katonáit az internettől


Úgy tűnik Kínában sem minden fenékig tejfel.  Ugyanis, a kínai kormány azt a közleményt adta ki ma reggel, hogy katonáit teljes mértékben eltiltják a világ legnagyobb közösségi oldalától, a Facebooktól. 

Döntésüket azzal indokolták, hogy a kínai katonák abban a pillanatban, amikor fellépnek az internetre azonnal lenyomozhatóvá vállnak. Kínában több laktanya helyét a mai napig titok fedi, melyekbe be van vezetve az internet. Amennyiben a katonák fellépnek a Facebook felületére több dolgot is kiadhatnak magukról, akaratuk ellenére. Többek között a tartózkodási helyüket, illetve az időbeosztásukat, mellyel kijátszhatóvá válik a a laktanya biztonsági rendszere.

A döntéshez Peking hozzátette, hogy a tiltást nagyon szigorúan fogják venni a tiltást a “tisztaság és a szolidaritás megőrzése érdekében”, a belbiztonsági okokon túl. Kína jelenleg 2,3 millió katonával rendelkezik. Ennek a létszámnak körülbelül a harmada biztosan rendelkezik Facebook fiókkal, melyeket több, mint valószínű, hogy törölniük kell majd a jövőben.

Kulcsszavak: hírek, katonaság, kína
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

My Friend Pedro - szépen teljesít a kasszáknál, idióta játékmódokkal ünneplünk
A My Friend Pedro szépen teljesít ahhoz képest, hogy egy indie-játékról van szó, ennek örömére új játékmódokkal leptek meg minket.
Tízszázalékos létszámbővítést hajt végre a LogMeIn Magyarországon
Az idei évtől kezdődően több globális funkciót is Budapestről lát el, ezért 10 százalékos bővülést tervez és várhatóan a jövő év elejére átlépi a félezres munkavállalói...
Pénteken lesz az első tisztán női űrséta
Villanyszerelés lesz a dolguk, már van megfelelő ruházat.
Szeret instagramozni? Hamarosan nagyobb biztonságban teheti majd meg
Az Instagram fejlesztői olyan funkciót készítettek, amivel megnézhető, melyik, harmadik féltől származó app milyen adatunkhoz fér hozzá. Szükség esetén módosíthatjuk ezt, de...
Háttérbe szorítja mobilfizetési riválisait az Apple
Egyszerűen nem engedi pénzügyi vetélytársai szoftvereinek, hogy hozzáférjenek a készülékein lévő NFC kapcsolathoz. Biztonsági okokra hivatkoznak.

További tech hírek >>