Kína eltiltotta katonáit az internettől


Úgy tűnik Kínában sem minden fenékig tejfel.  Ugyanis, a kínai kormány azt a közleményt adta ki ma reggel, hogy katonáit teljes mértékben eltiltják a világ legnagyobb közösségi oldalától, a Facebooktól. 

Döntésüket azzal indokolták, hogy a kínai katonák abban a pillanatban, amikor fellépnek az internetre azonnal lenyomozhatóvá vállnak. Kínában több laktanya helyét a mai napig titok fedi, melyekbe be van vezetve az internet. Amennyiben a katonák fellépnek a Facebook felületére több dolgot is kiadhatnak magukról, akaratuk ellenére. Többek között a tartózkodási helyüket, illetve az időbeosztásukat, mellyel kijátszhatóvá válik a a laktanya biztonsági rendszere.

A döntéshez Peking hozzátette, hogy a tiltást nagyon szigorúan fogják venni a tiltást a “tisztaság és a szolidaritás megőrzése érdekében”, a belbiztonsági okokon túl. Kína jelenleg 2,3 millió katonával rendelkezik. Ennek a létszámnak körülbelül a harmada biztosan rendelkezik Facebook fiókkal, melyeket több, mint valószínű, hogy törölniük kell majd a jövőben.

Kulcsszavak: hírek, katonaság, kína
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Dying Light 2 – Újgenerációs konzolokra is kijön?
Egy friss interjúból kiderült, hogy a Dying Light 2-vel kapcsolatban a Techland már eljátszadozott a következő generációra történő megjelenéssel.
Tarol a mozikban az Aladdin
Guy Ritchie rendezése szerintünk minden idők legjobb Disney-remake-je és a nézők is hasonlóképpen vélekednek világszerte.
Itt az Asus új laptopja, ami két 4K-s kijelzőt is kapott
Az Asus gondolt egyet, és megcsinálta a MacBook Pro Touch Barjának felhízlalt változatát a saját laptopjába.
Júliusban jönnek a harmadik generációs asztali Ryzenek
Menetrend szerint mutatta be harmadik generációs asztali Ryzen processzorait az AMD. Bár a chiptervező computexes keynote előadásának témája jó ideje ismert volt, a bejelentett termékek...
Az internet miatt lassan teljesen megszűnik a magánszféra
Ha minden nyilvánosan elérhető az interneten, akkor mit tudunk még megvédeni?

További tech hírek >>