Kína eltiltotta katonáit az internettől


Úgy tűnik Kínában sem minden fenékig tejfel.  Ugyanis, a kínai kormány azt a közleményt adta ki ma reggel, hogy katonáit teljes mértékben eltiltják a világ legnagyobb közösségi oldalától, a Facebooktól. 

Döntésüket azzal indokolták, hogy a kínai katonák abban a pillanatban, amikor fellépnek az internetre azonnal lenyomozhatóvá vállnak. Kínában több laktanya helyét a mai napig titok fedi, melyekbe be van vezetve az internet. Amennyiben a katonák fellépnek a Facebook felületére több dolgot is kiadhatnak magukról, akaratuk ellenére. Többek között a tartózkodási helyüket, illetve az időbeosztásukat, mellyel kijátszhatóvá válik a a laktanya biztonsági rendszere.

A döntéshez Peking hozzátette, hogy a tiltást nagyon szigorúan fogják venni a tiltást a “tisztaság és a szolidaritás megőrzése érdekében”, a belbiztonsági okokon túl. Kína jelenleg 2,3 millió katonával rendelkezik. Ennek a létszámnak körülbelül a harmada biztosan rendelkezik Facebook fiókkal, melyeket több, mint valószínű, hogy törölniük kell majd a jövőben.

Kulcsszavak: hírek, katonaság, kína
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>