Kínában nagy gáz van


A Tibeti-fennsík területén (ami nem mellékesen a világ harmadik legnagyobb jégsapkája) hatalmas fagyott metángázt tartalmazó területre bukkantak. Így lehetséges az a látszólag paradoxon, hogy a kínai kormány el akarja égetni (és úgy néz ki fogja is) a jeget.

A metán egyrészt jól ég, másrészt simán a légkörbe párologva még jobban fekgyorsítja a globális felmelegedést, harmadrészt kutatók szerint az égetéssel közel 90 évig nem lenne gondja Kínának az energiaellátásra. Hatékony, tiszta és még környezetbarát megoldás egyszerre. Remélem azért ez nem a „Túl szép hogy igaz legyen!” kategória.

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új kinézetet kap a Wikipedia
Tíz év után változtatnak a Wikipedia asztali böngészős változatának kinézetén, hogy a felhasználók könnyebben és hatékonyabban tudjanak böngészni a szócikkek között.
Előzetesen a Barbárok
Magyar-német készítésű, grandiózus látványvilágú történelmi fantasy sorozattal jelentkezik a Netflix. Feliratos előzetest kapott a Barbárok.
Kitalálta a Huawei, hogyan lehet mindig feltöltve a telefon
Egy évvel ezelőtt nyújtotta be szabadalmát a Huawei, amelyben azt taglalja, hogyan lehet teljesen vezeték nélkül, távolról és automatikusan feltölteni egy eszközt, például egy...
Frissítés: új funkcióval bővül iOS-en az HBO GO
Frissült az iOS eszközökön az HBO GO applikáció. Egy régóta várt funkció, a letöltés vált elérhetővé a felhasználóknak.
2 nm-en ugrik GAAFET-re a TSMC
Ennek a gyártástechnológiának a fejlesztése a tervekhez képest jobb ütemben halad, de így is leghamarabb 2024-ben készülhet el.

További tech hírek >>