Kindle Fire - az Amazon nagy dobása


Megérkezett a Kindle Fire, az Amazon Androidos táblagépe. Az Androidos tábla olcsón nyújt megbízható színvonalat, de az iPadet nem a hardware miatt fenyegeti, hanem a hozzácsomagolt tartalom és lehetőségek miatt. Jönnek új, még olcsóbb Kindle modellek is.

Kindle Fire

A készüléket, melyet bemutatása után a Blackberry Playbookhoz hasonlítottak, 7 hüvelykes, 1024x600 pixel felbontású kijelzővel látták el, melyet Gorilla Glass véd a karcolásoktól. A képernyő alatt 1,2 GHz-es processzor bírja munkára az oprendszert, ami egy némiképp fazonigazított Android 2.3. A belső memória 8 Gb, illetve 512 mega a RAM. Kamera, mikrofon nincs és 3G sem - előbbi szimpatikus ötlet, utóbbiért tényleg kár, de a jó gyors wi-fi legalább stimmel.

Ahogy látható, a technikai paraméterek korrektek, de nem utalnak valami nagy iPad verő készülékre. Márpedig sokan így is az almás deszka egyeduralmának megtörését remélik a Fire-től, bár eddig ez nem jött össze egyetlen próbálkozónak sem. Ami miatt az Amazon táblájának van esélye: az alacsony ár, a készülékkel elérhető tartalmak és persze az Amazon óriási felhasználói tábora, és marketingeszközei.

Forrás: Wired.com

A Whispersync technológia révén lehetőség lesz filmek, tévéműsorok streamelésére a készüléken, az Amazon folyamatosan bővülő kínálatából. A Silk nevű böngésző szépen együttműködik az Amazon felhőszolgáltatásával és előre betöltött oldalakkal gyorsítja a böngészést. Végezetül a hagyományos Amazon erősségekről se feledkezzünk meg: a digitális magazinok, újságok, e-bookok és zenék beszerzése gyerekjáték lesz, illetve természetesen ott van az Amazon teljes kínálata is.

Az egyik legfőbb vonzerő az árcédula lehet, ugyanis a Fire 199 dolláros áron kerül forgalomba. Ez nem csupán a folyton idecitált iPadnek kínál alá szépen, de az igazi riválisnak tekinthető (és a jelek szerint a küzdelemben teljesen esélytelen) Barnes&Noobles féle Nook Colornál is kedvezőbb. Azért ugyanis 249 dollárt kérnek.

Forrás: 9to5mac.com

A Kindle is vonzó marad

Az Amazon nyilván szeretné minél több háztartásba eljuttatni a Fire-t, de az eddigi sikerterméknek számító e-inkes olvasókat se akarja lehúzni a vécén. A Kindle modellek között ezért egyrészt megjelent a Kindle Touch, ami infravörös technológiával érintésérzékennyé varázsolt kijelzővel hódít.

Forrás: Popsci.com

A 3G-s verzió ebből 150 dollár, a csak wi-fis pedig 100, amennyiben a reklámokat elviseljük. A reklámmentes modellek ára 190 illetve 140 dollár. Lesz nem touchos, hagyományos Kindle is, némiképp átgyúrt kezelőfelülettel, meglehetősen mellbevágó 79 dolláros árcetlivel. Nincs túlárazva, na, érdemes lesz figyelni, hogy alakulnak majd az eladások.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Továbbra is várja a nevezőket az értékes nyereményekért zajló RoG Valorant Kupa selejtezője
Több mint félmillió forint értékű nyeremény üti a győztes markát.
A Facebook is meghagyja dolgozóinak a távmunka lehetőségét jövő nyárig
A vállalat fejenként ezer dollárral megtámogatja az otthoni irodák berendezését is.
Itt a macOS Big Sur nyilvános bétája
Kipróbálható az eddigi legnagyobb átalakulást hozó macOS frissítés, persze béta verzió lévén azért érdemes a bugokra is felkészülni.
Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft
Megszokhattuk már, hogy a nagy fejlesztők rendre hirdetnek hibavadász programokat. S abban sincs ma már semmi meglepő, hogy egyre több pénzt ajánlanak fel a sérülékenységek...
A TikTok és a WeChat is tiltólistára kerülhet az Egyesült Államokban
Donald Trump bejelentette, 45 napon belül betiltja a ByteDance és a Tencent felé indított tranzakciókat az USA-ban.

További tech hírek >>