Kinek lesz először Apple Watch a csuklóján?


A várva várt hordható okosság szállítása áprilisban elkezdődik, jelentette be tegnap Tim Cook a cégóriás ügyvezető igazgatója. Ez az első információ az okosóra szeptemberi bejelentése óta, a különböző modellek áráról még mindig nem nyilatkoztak. Annyit mondjuk lehet már tudni, hogy az alapmodell 349 dollárba fog kerülni.

Igaz korábbi híradásokból még nem sokat tudtunk a technikai részletekről, mostanra már nyilvánosságra került egy-két részlet. A négyszög alakú érintőképernyős eszköz iPhone-nal párosítva fog működni, és az oldalán található tárcsa segítségével lehet majd az alkalmazások közt ugrálni. Kezdetben két méretben és három féle - classic, sport és gold - kivitelben lehet majd megvásárolni. Beleépítettek egy olyan szenzort is, ami a pulzusszám mérésére alkalmas, és ezen felül további életfunkciók figyelésére is képes, mint például a napod során elégetett kalóriák száma.

Apple Watch styles

Számos app van gyárilag is az órában a térképek, fényképek, zenék és üzenetek kezelésére, azonban az Apple rendelkezésre bocsátott egy fejlesztői szoftvert is, amellyel a saját alkalmazásainkat is elkészíthetjük - feltéve, hogy otthon vagyunk a programozásban.

Az iPad 2010-es piacra dobása óta az okosóra az első új termék kategória, amelybe beleveti magát a cupertinoi székhelyű cég. Ha bejön az “almások” számítása, akkor a Watch segítségével a vállalat csökkenthet az iPhone-tól való függésén, ugyanis a 2014 utolsó negyedéves eladásaik 69%-át ez tette ki.

A Bloomberg hírközlésében olvashatjuk, hogy egyes pénzügyi elemzők jóslatai szerint a cég 6.5-8 milliárd dolláros bevételre számíthat 2015-ben az Apple Watch eladásaiból. “Nagyon sokat várunk a Watchtól” - mondja Tim Cook - “Én minden nap használom, és imádom, már nem is tudnék élni nélküle.”

Bár felröppentek olyan pletykák, hogy az óra akksija nem fog sokat bírni, azonban erről pontos információt a cég egyelőre nem közölt. Valószínűleg ez a pont még fejlesztés alatt áll, viszont ha már az iPhone-t úgyis töltöd minden nap, akkor a Watch-ot miért ne lehetne.

Arról még nem tudni, hogy Magyarországon mikortól lesz elérhető a termék, ugyanis az Apple hivatalos magyar oldalára még nem került fel a termék.

Kulcsszavak: apple, apple watch
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?
Podcast: Mivel készül egy magyar asztrofotós a holdra szállás évfordulójára?
A holdra szállás 50. évfordulójáról emlékezett meg az Őrültech című teches podcast két műsorvezetője is, amiről a magyar asztrofotóssal, Hődör Gáborral beszélgettek.
Az eddigi legrosszabb évet zárhatja az okostelefonok piaca
A 2019-es visszaesés után jövőre azonban javulhat a helyzet az elemzők szerint.
Sosem váltott még ennyi iPhone-tulajdonos androidos mobilra
Egy felmérés szerint minden negyedik iPhone-felhasználó úgy dönt, hogy Androidra vált.

További tech hírek >>