Kísérlet közben tűnt el a szuperrepülő


Az amerikai katonai kutatásokért felelős DARPA olyen hiperszónikus légi járművet fejleszt, ami a hangsebesség hússzorosával tud közlekedni és egy óra alatt nagyjából mindenhova odaér a bolygón. A tegnapi teszten olyan gyors volt a gép, hogy azóta se tudják, hol lehet.

A Falcon HTV-2 elnevezésű pilóta nélküli repülő a tegnapi kísérlet során rendben levált a Minotaur IV-es hordozórakétáról, erről a DARPA is beszámolt hivatalos Twitter feedjükön. A gondok ezután következtek be, mikor a gép a menetrendnek megfelelően automatikusan megkezdte a siklást, elveszítették vele a kapcsolatot.

A Falcont korábban már tesztelték és akkor sem mentek simán a dolgok. A küldetés lényegi részének tekinthető automatikus repülés során 9 percnyi adatot sikerült rögzíteni, majd technikai nehézségek adódtak. A gép saját rendszere észlelte a meghibásodást, így megszakította a repülést és az óceánba zuhant. Előtte 17-szeres és 22-szeres hangsebesség közötti tempóval haladt.

A tervek szerint a Falconnak tegnap cirka 21 ezer km/h-ás sebességgel kellett volna átszelnie az atmoszférát a világűr határától indulva. A DARPA egyelőre nem árulta el, mennyi adatot sikerült gyűjtenie, de úgy tűnik, valószínűleg ismét az óceánba zuhant a masina, mielőtt az összes kitűzött célt teljesíthette volna.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

FIFA 20 – Az első kritikák szerint jobb, mint az elődei
A FIFA 20 nemsokára megjelenik, de az online sajtó már vethetett rá pillantást, és az első értékelések bíztatóak.
Modern hadviselésre építő promócióval jelentkezett az NVIDIA
A vállalat ingyen Call of Duty: Modern Warfare-t kínál az újabb GeForce-ok vásárlóinak.
Kiderült, miért néznek ki úgy az iPhone 11 Pro és a Pro Max kamerái, ahogy
A sokkamerás androidos telefonokon vízszintesen vagy négyzetesen helyezkednek el a kamerák, az iPhone 11 Prón és Pro Maxon viszont cikkcakkban. Kiderült végre, hogy ez miért van így.
4 dolog, amit tegyen meg az életéért 35 fölött
Harmincas éveink közepe meghatározó lehet életünk hátralévő évtizedeire. A terhelésünk eddigre már elérheti a maximumot, és a cél nemcsak az, hogy ezt minél tovább fenn tudjuk...
Napokon belül bejelenthetik a Telenor új tulajdonosát
Napok, de legfeljebb egy-két hét kérdése, és tulajdonrészt szerezhet a magyar állam a Telenor Magyarországban.

További tech hírek >>