Komoly biztonsági rés a Facebookon


A Hacker News beszámolói szerint 1,3 millió Facebook-fiókba szerezhetett belépést bárki, aki ismerte a közösségi oldal biztonsági rését. Gyakorlatilag jelszó megadása nélkül bárki szörfölhetett a legtöbb oldalon. 

A belépésre jogosító visszaléptetésre használatos URL hibája miatt a Google keresőjét használva 1,3 millió Facebook profil teljes jogú használatát élvezhette bárki, ha jó időben volt jó helyen. A BBC értesülései szerint a Facebook szakemberei, amint hibajelzést kaptak, megkezdték annak javítását. Tulajdonképpen ez okozta az oldal órákra való lassulását és a beléptetés megnehezítését.

Secure your Facebook Account

A probléma természetesen elkerülhető lett volna. A Facebook évek óta használja az un. két lépcsős beléptetést, ami a számítógépek azonosítása mellett lehetővé teszi az SMS alapú beléptetést is. Vagyis az internet-bankokhoz hasonlóan az ügyfél kap SMS-ben egy biztonsági kódot, amivel igazolhatja magát. Utóbbi két biztonsági módszer használatával szinte mindenki elkerülheti a hasonló csalásokat, visszaéléseket.

Kulcsszavak: biztonság, facebook, komoly, rés
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>