Komoly biztonsági rés a Facebookon


A Hacker News beszámolói szerint 1,3 millió Facebook-fiókba szerezhetett belépést bárki, aki ismerte a közösségi oldal biztonsági rését. Gyakorlatilag jelszó megadása nélkül bárki szörfölhetett a legtöbb oldalon. 

A belépésre jogosító visszaléptetésre használatos URL hibája miatt a Google keresőjét használva 1,3 millió Facebook profil teljes jogú használatát élvezhette bárki, ha jó időben volt jó helyen. A BBC értesülései szerint a Facebook szakemberei, amint hibajelzést kaptak, megkezdték annak javítását. Tulajdonképpen ez okozta az oldal órákra való lassulását és a beléptetés megnehezítését.

Secure your Facebook Account

A probléma természetesen elkerülhető lett volna. A Facebook évek óta használja az un. két lépcsős beléptetést, ami a számítógépek azonosítása mellett lehetővé teszi az SMS alapú beléptetést is. Vagyis az internet-bankokhoz hasonlóan az ügyfél kap SMS-ben egy biztonsági kódot, amivel igazolhatja magát. Utóbbi két biztonsági módszer használatával szinte mindenki elkerülheti a hasonló csalásokat, visszaéléseket.

Kulcsszavak: biztonság, facebook, komoly, rés
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?
Podcast: Mivel készül egy magyar asztrofotós a holdra szállás évfordulójára?
A holdra szállás 50. évfordulójáról emlékezett meg az Őrültech című teches podcast két műsorvezetője is, amiről a magyar asztrofotóssal, Hődör Gáborral beszélgettek.
Az eddigi legrosszabb évet zárhatja az okostelefonok piaca
A 2019-es visszaesés után jövőre azonban javulhat a helyzet az elemzők szerint.
Sosem váltott még ennyi iPhone-tulajdonos androidos mobilra
Egy felmérés szerint minden negyedik iPhone-felhasználó úgy dönt, hogy Androidra vált.

További tech hírek >>