Komoly biztonsági rés a Facebookon


A Hacker News beszámolói szerint 1,3 millió Facebook-fiókba szerezhetett belépést bárki, aki ismerte a közösségi oldal biztonsági rését. Gyakorlatilag jelszó megadása nélkül bárki szörfölhetett a legtöbb oldalon. 

A belépésre jogosító visszaléptetésre használatos URL hibája miatt a Google keresőjét használva 1,3 millió Facebook profil teljes jogú használatát élvezhette bárki, ha jó időben volt jó helyen. A BBC értesülései szerint a Facebook szakemberei, amint hibajelzést kaptak, megkezdték annak javítását. Tulajdonképpen ez okozta az oldal órákra való lassulását és a beléptetés megnehezítését.

Secure your Facebook Account

A probléma természetesen elkerülhető lett volna. A Facebook évek óta használja az un. két lépcsős beléptetést, ami a számítógépek azonosítása mellett lehetővé teszi az SMS alapú beléptetést is. Vagyis az internet-bankokhoz hasonlóan az ügyfél kap SMS-ben egy biztonsági kódot, amivel igazolhatja magát. Utóbbi két biztonsági módszer használatával szinte mindenki elkerülheti a hasonló csalásokat, visszaéléseket.

Kulcsszavak: biztonság, facebook, komoly, rés
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>