Könyvesboltot nyit a Google


Persze hogy virutálisat! Naná! Majd bajlódik helybérléssel, hatalmas könyvraktárakkal, miegyébbel. Túróst! Mi megmondtuk év elején, hogy ez e-könyv nagy biznisz lesz. Az is!

Az idei CES-en Dunát lehetett rekeszteni az elektronikus könyveket olvasó e-book-okkal. Közös jellemzőjük, hogy szinte kivétel nélkül monokróm e-ink-et használnak kijelző gyanánt, melynek hatalmas előnye, hogy akár egy hétig is használhatjuk könyvünket egyetlen feltöltéssel.

De a nagy lóvé nem a hardverben (na azért senki ne ejtsen könnyeket a gyártókért), hanem a tartalomban van. Mert a könyvet egyszer kell digitalizálni, jogilag rendezni, utána viszont milliárd számra lehet eladni az ilyen célhardverek birtoklóinak. Ez is volt a fő csapásirány eddig.

Mármint, hogy egy meghatározott elektronikus könyvesbolt (pl. Amazon, vagy Apple iBook) termékeit, csak az általuk dedikált hardveren lehetett olvasni (ez esetben a Kindle, vagy iPad, iPhone, iPod). És jött a gugli, aki megint felrúgta a bilit, kitette a csizmát az asztalra és aszondta: „Hejj, de nehogymán célhárdver kölljön ehhez! Mer olyat rúgok abba az elmultisodott bőgatyaszáratokba hogy az internetcenzúrázott Kínáig repültök!”

Így július környékén megnyitja azt az online e-könyv boltot, amihez nem kell semmilyen hardver. Elég bármilyen eszköz, ami képes egy webböngészőt futtatni, legyen az netbook, notebook, PDA vagy e-book. Arról, hogy kis hazánknak szánnak-é bármiylen lokalizációt (magyar nyelvű könyvek, egyáltalán vehetünk-e ott könyvet), nem szól a mese. Itt a vége, fuss el véle.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Resident Evil 3 remake – Áll a bál, mert a fejlesztők megpiszkálták Jill klasszikus kinézetét
A Resident Evil 3 remake előrendelői bónuszként megkapták Jill klasszikus kinézetét is, az azonban egy kicsit mégis eltér az eredetitől
Csináltak egy erőpróbát a Samsung Galaxy Note20+-on, elég jól sikerült
Közzétette a Geekbench annak a tesztnek az eredményét, amit a még csak beharangozott Galaxy Note20+-szal végeztek el.
A Mixer száz dollárt küldött minden streamerének, hogy így segítse őket a járvány alatt
A Mixer minden szerződött partnerének küldött egy-egy százdolláros csekket, hogy így segítsenek nekik átvészelni a járványt.
Profiknak készül az AKiTio új külső grafikus doboza
A Node Titan fő hívószava a 650 wattos tápegység lehet, amellyel a legcombosabb GPU-kat is meghajthatjuk.
Megalázva érezték magukat a Samsung mérnökei
Hazájukban is Snapdragonnel került piacra a Galaxy S20.

További tech hírek >>