Környezetbarát Sony Vaio netbook


A legtöbb elektronikai gyártóhoz hasonlóan a Sony is követi a környezettudatos irányt: most épp a Vaio netbook széria bővült egy zöld vonallal.

Nem csak átvitt értelemben zöld a ketyerék: az új Eco Edition fehér borítását zöld minták díszítik. Miben nyilvánul meg még ezen kívül a "zöldség"?

Például abban, hogy elektronikus formában adják hozzá a használati utasítást. (Szerintem azért a "Mit tegyünk, ha lefagy a gép?" fejezetet odaadhatnák kinyomtatva is.) Összességében 10%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki a gyártása közben, mint egy átlag netbook esetében, ezt azzal érték el, hogy több alkatrész újrahasznosított alapanyagból készült. A kijelző nem tartalmaz a környezetre ártalmas higanyt, és jár a gép mellé egy olyan táska is, ami 100%-ban újrahasznosított PET palackokból gyártottak.

Ami a specifikációkat illeti, a tízhüvelykes netbookban az Intel 1.66 GHz-es Atom N450 processzora fut, 1 GB a RAM, és egy 250 gigás vinyó került bele. A LED háttérvilágítású kijelző felbontása 1366 x 768 képpont, és tettek bele Bluetooth-t és wifit is. 8 és fél órát bír ki az akksija egyetlen feltöltéssel.

Februártól lehet majd kapni Európában, az árról nincs egyelőre információ.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>