Környezetbarát Sony Vaio netbook


A legtöbb elektronikai gyártóhoz hasonlóan a Sony is követi a környezettudatos irányt: most épp a Vaio netbook széria bővült egy zöld vonallal.

Nem csak átvitt értelemben zöld a ketyerék: az új Eco Edition fehér borítását zöld minták díszítik. Miben nyilvánul meg még ezen kívül a "zöldség"?

Például abban, hogy elektronikus formában adják hozzá a használati utasítást. (Szerintem azért a "Mit tegyünk, ha lefagy a gép?" fejezetet odaadhatnák kinyomtatva is.) Összességében 10%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki a gyártása közben, mint egy átlag netbook esetében, ezt azzal érték el, hogy több alkatrész újrahasznosított alapanyagból készült. A kijelző nem tartalmaz a környezetre ártalmas higanyt, és jár a gép mellé egy olyan táska is, ami 100%-ban újrahasznosított PET palackokból gyártottak.

Ami a specifikációkat illeti, a tízhüvelykes netbookban az Intel 1.66 GHz-es Atom N450 processzora fut, 1 GB a RAM, és egy 250 gigás vinyó került bele. A LED háttérvilágítású kijelző felbontása 1366 x 768 képpont, és tettek bele Bluetooth-t és wifit is. 8 és fél órát bír ki az akksija egyetlen feltöltéssel.

Februártól lehet majd kapni Európában, az árról nincs egyelőre információ.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Itt az Asus ROG Phone II gamermobil
Léghűtéses és gamepades periféria is van hozzá.
Csinált egy furcsa karkötőt a Facebook, mindent érezhetünk vele a virtuális valóságban
Tasbi néven mutatta be a Facebook Reality Labs annak a karkötőnek a prototípusát, ami a jövőben kényelmesebbé teheti a virtuális valóság "élvezetét".
Sub-Zero lett a népszerű DJ-ből, augusztusban ingyen megkapjuk
Egészen különleges DLC-t jelentett be a Warner és a NetherRealm a Mortal Kombat 11-hez: Dimitri Vegas skin érkezik.
A Biostar engedélyezi az PCI Express 4.0-át az AMD 400-szériás alaplapjain
Bár az öröm nem tart majd örökké, azért mindenképpen üdvözlendő a hír.
Nincs most ennél erősebb androidos mobil: megjött az Asus ROG Phone II
Az Asus mutatta be elsőként azt a készüléket, amibe a Qualcomm jelenlegi legerősebb processzora került. Az eszköz méltó utódja lett a tavaly ROG Phone-nak.

További tech hírek >>