Környezetbarát Sony Vaio netbook


A legtöbb elektronikai gyártóhoz hasonlóan a Sony is követi a környezettudatos irányt: most épp a Vaio netbook széria bővült egy zöld vonallal.

Nem csak átvitt értelemben zöld a ketyerék: az új Eco Edition fehér borítását zöld minták díszítik. Miben nyilvánul meg még ezen kívül a "zöldség"?

Például abban, hogy elektronikus formában adják hozzá a használati utasítást. (Szerintem azért a "Mit tegyünk, ha lefagy a gép?" fejezetet odaadhatnák kinyomtatva is.) Összességében 10%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki a gyártása közben, mint egy átlag netbook esetében, ezt azzal érték el, hogy több alkatrész újrahasznosított alapanyagból készült. A kijelző nem tartalmaz a környezetre ártalmas higanyt, és jár a gép mellé egy olyan táska is, ami 100%-ban újrahasznosított PET palackokból gyártottak.

Ami a specifikációkat illeti, a tízhüvelykes netbookban az Intel 1.66 GHz-es Atom N450 processzora fut, 1 GB a RAM, és egy 250 gigás vinyó került bele. A LED háttérvilágítású kijelző felbontása 1366 x 768 képpont, és tettek bele Bluetooth-t és wifit is. 8 és fél órát bír ki az akksija egyetlen feltöltéssel.

Februártól lehet majd kapni Európában, az árról nincs egyelőre információ.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>