Követik a robothalat - VIDEÓ


Egy brooklyn-i laboratórium mélyén Dr. Maurizio Porfiri új vezéregyéniséget épít. A robothal képes átvenni az uralmat hús-vér társai fölött. És így új korszak nyílik a horgászatban.

Természetesen ennél jóval békésebb célja van a dolognak és ehhez nem tömeghipnózist használ, hanem komoly matematikai modellezés eredményeként a robot hal utánozza a vezérhalak egyedi, jellegzetes mozgását. A vezérhal dokumentált jelenség a biológiában, és érdekes módon nem fajspecifikus jelenség, hiszen rendszeresen előfordul, hogy különböző méretű és fajú halak verődnek össze egy vezéregyéniség körül.

##206664##

A fejlesztés első időszakában Dr. Porfiri és munkatársai kamerákkal felszerelt távirányítható robothalakkal tanulmányozták a valódiak mozgását. Ezt modellezve alkották meg ezt a tenyérnyi kókuszdió formájú önálló mozgásra képes prototípust. A robot vezérhal egyelőre két dimenzióban képes mozogni, vagyis süllyedni és emelkedni nem tud és tölteni is kell az akkuját, de a tervek között szerepel egy olyan megoldás, amivel a hal a tenger mozgásából nyeri az energiát a haladáshoz.

A fejlesztés célja, hogy egy-egy ilyen robottal elcsalogassák a halakat a vízerőművek turbináitól és egyéb veszélyes helyekről. Később pedig akár robotmadarak és robot négylábúak segítségével menekítik ki az állatokat az erdőtüzekből és a veszélyes szituációkból.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Heavy Rain - kavarodást okozott a Denuvo a demo körül
A Heavy Rain tegnap megjelent demója egyelőre még nem indul, de ha minden jól megy, ma délelőtt megoldják a problémát.
Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.
Turkáltak a fotók között a Snapchat alkalmazottai
Éveken át nem lehetett ellenőrizni egy belső eszköz használatát.
Újabb érdekességek derültek ki a Redmi K20 csúcsmobilról
Hetedik-generációs képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval jön az okostelefon, amiről egy képet is kiadott a Redmi.
Ősi tengervízre bukkantak, segíthet a klímakutatásban
Az utolsó jégkorszakból hátramaradt vízre amerikai kutatók bukkantak rá az Indiai-óceánban.

További tech hírek >>