Követik a robothalat - VIDEÓ


Egy brooklyn-i laboratórium mélyén Dr. Maurizio Porfiri új vezéregyéniséget épít. A robothal képes átvenni az uralmat hús-vér társai fölött. És így új korszak nyílik a horgászatban.

Természetesen ennél jóval békésebb célja van a dolognak és ehhez nem tömeghipnózist használ, hanem komoly matematikai modellezés eredményeként a robot hal utánozza a vezérhalak egyedi, jellegzetes mozgását. A vezérhal dokumentált jelenség a biológiában, és érdekes módon nem fajspecifikus jelenség, hiszen rendszeresen előfordul, hogy különböző méretű és fajú halak verődnek össze egy vezéregyéniség körül.

##206664##

A fejlesztés első időszakában Dr. Porfiri és munkatársai kamerákkal felszerelt távirányítható robothalakkal tanulmányozták a valódiak mozgását. Ezt modellezve alkották meg ezt a tenyérnyi kókuszdió formájú önálló mozgásra képes prototípust. A robot vezérhal egyelőre két dimenzióban képes mozogni, vagyis süllyedni és emelkedni nem tud és tölteni is kell az akkuját, de a tervek között szerepel egy olyan megoldás, amivel a hal a tenger mozgásából nyeri az energiát a haladáshoz.

A fejlesztés célja, hogy egy-egy ilyen robottal elcsalogassák a halakat a vízerőművek turbináitól és egyéb veszélyes helyekről. Később pedig akár robotmadarak és robot négylábúak segítségével menekítik ki az állatokat az erdőtüzekből és a veszélyes szituációkból.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>